Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Kik jogosultak az ÁFA visszatérítési támogatásra 2024-ben?

2024.01.16.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. január 16. 12:23

Az ÁFA visszatérítési támogatás egy a számtalan támogatás közül, amit a családok igénybe vehetnek 2024-ben. Fontos ismerni ezeket a támogatásokat, mert támogatással könnyebb. Sokkal könnyebb. Mi utánajártunk, hogy miért jó nekünk ez a támogatási forma. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Kik jogosultak az ÁFA visszatérítési támogatásra 2024-ben?

Támogatással könnyebb – családtámogatások 2024-ben

A magyar kormány a családok támogatását kiemelt fontosságúnak tartja, ezért számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy a gyermeket vállaló és nevelő családok számára megkönnyítse a mindennapi életet.

A családtámogatások 2024-ben is elérhetőek lesznek.

A CSOK átalakult: a nagyvárosi CSOK megszűnt, helyébe a CSOK Plusz lépett, amely akár 50 millió forint kamattámogatott hitelt is biztosíthat új gyermeket vállaló családoknak.

A falusi CSOK összege 50 százalékkal emelkedett, és vissza nem térítendő támogatásként is igényelhető.

A Babaváró hitel összege megemelkedett: a Babaváró hitel keretösszege 11 millió forintra nőtt, és továbbra is kamatmentes, ha a házaspárnak öt éven belül megszületik a gyermeke.

Az ÁFA visszatérítési támogatás is elérhető.

A családtámogatások jelentős segítséget jelentenek a gyermeket vállaló és nevelő családok számára. A támogatások révén a családok könnyebben megteremthetik a megfelelő körülményeket gyermekeik számára, és biztonságosabban tervezhetik meg a jövőjüket.

Mi az az ÁFA visszatérítési támogatás? – részletek

A 27 százalékos és az 5 százalékos ÁFA visszatérítési támogatás csak a preferált kistelepülésen érhető el 2024-ben, ahol a falusi CSOK is.

ÁFA visszatérítési támogatásra azok jogosultak, akik a falusi CSOK támogatásra is.

2023-ban még csak a 27 százalékos ÁFA visszatérítési támogatásnál volt maximalizálva az adó-visszatérítési támogatás összege. 2024-ben viszont már az 5 százalékos ÁFA is csak 5 millió forintig igényelhető vissza.

Új építésű ingatlan esetén az ÁFA visszatérítés 2024-ben a maximum 300 m2 alapterületű ingatlannál kérhető.

Figyeljünk a támogatásokra, és vegyük igénybe őket, ha tehetjük

Az a javaslat, hogy figyeljünk a családtámogatásokra és vegyük igénybe őket, egyáltalán nem rossz ötlet.

Családtámogatások számos formában létezhetnek, például adókedvezmények, gyermekgondozási segélyek vagy különböző támogatási programok.

Az ilyen támogatások igénybevétele segíthet a családnak a pénzügyi terhek enyhítésében, és a jobb életkörülmények kialakításában.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a támogatás szabályai változhatnak.

Érdemes alaposan tájékozódni a rendelkezésre álló lehetőségekről, és igénybe venni azokat, amelyek a családnak a leginkább megfelelnek.

Ezen kívül a családtámogatások mellett az is fontos, hogy szem előtt tartsuk az egészségügyi, oktatási és egyéb szociális szolgáltatásokat is, mivel ezek is hozzájárulhatnak a család jólétéhez.

Az egészséges családi környezet, és a megfelelő támogatási rendszerek összessége segíthet abban, hogy a családok képesek legyenek sikeresen megbirkózni az élet kihívásaival.

Támogatás a gyermeket tervező családoknak 2024-ban is – a Babaváró hitel

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a Babaváró hitel a gyermeket tervező családoknak egy nagy lehetőség. Tízegymillió forintot igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket.

A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lesz magasabb havi 51 ezer forintnál.

A Babaváró hitel szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel a legnépszerűbb termék a pénzpiacon, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik.

A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető az összeg. Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz.

További előnye a Babaváró hitelnek, hogy mindössze a rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással.

Ahogy látható, számtalan támogatás érhető el a családok számára. Ezek közül csak az egyik az ÁFA visszatérítési támogatás.

Érdemes minden támogatási formát megismerni, és igénybe venni, ha lehet.

Összefoglalás

Az ÁFA visszatérítési támogatás fontos része a kormányzati családpolitikának. Az ÁFA visszatérítési támogatás preferált kistelepüléseken elérhető, és azok jogosultak rá, akik a falusi CSOK támogatásra is. A támogatás célja, hogy segítse a gyermeket vállaló és nevelő családokat az új építésű ingatlanok vásárlásával kapcsolatos terheik enyhítésében. A családtámogatások számos formában léteznek, és fontos, hogy a családok alaposan tájékozódjanak az elérhető támogatásokról. Az ÁFA visszatérítési támogatás mellett a Babaváró hitel is jelentős segítséget nyújt a gyermeket tervező családoknak, kamatmentes hitelt biztosítva, amennyiben a szerződéses feltételek teljesülnek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan tudjuk visszaigényelni az szja-t?

Hogyan tudjuk visszaigényelni az szja-t?

2021.12.28.

Minden családi kedvezményre jogosultnak jár adó-visszatérítés a kormány ígérete szerint. Az adó-visszatérítést a gazdaság jó teljesítményéhez kötötték, és úgy tűnik, ez teljesülni is fog. Kapunk adó-visszatérítést. Lesznek azonban olyanok, akiknek nyilatkozniuk kell erről. Utánajártunk, hogyan tudjuk visszaigényelni az szja-t.

Tovább olvasom
Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett?

Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett?

2022.08.23.

Milyen adózási formát érdemes választani a KATA helyett? Az alábbi írásunkban ezt a kérdést boncolgatjuk.

Tovább olvasom
7 gyakori kérdés a családosoknak járó adó-visszatérítésről

7 gyakori kérdés a családosoknak járó adó-visszatérítésről

2021.12.23.

Az adó-visszatérítés kapcsán felmerült néhány kérdés azok részéről, akik gyermeket nevelnek – az alábbiakban ezeket válaszoljuk meg.

Tovább olvasom
Örökölt ingatlan eladása: minden, amit tudnod kell az adózásról

Örökölt ingatlan eladása: minden, amit tudnod kell az adózásról

2023.08.31.

Az örökléssel még nincs vége a hivatalos procedúráknak, ha az örökölt ingatlan értékesítésre kerül. Gyakran előfordul, hogy az örökös vagy az örökösök eladják az örökölt ingatlant. Ilyenkor pedig fontos tisztában lenni az adózás szabályaival. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával