Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ismerd meg a CSOK Plusz igénylési feltételeit!

2023.12.15.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. december 15. 11:17

A 2024-es év nagy lehetősége a CSOK Plusz támogatás. És mint minden támogatásnál, kiemelten fontos, hogy az igénylés előtt ismerjük a pontos feltételeket. Utánajártunk, hogy mi az a CSOK Plusz, és hogy milyen feltételekkel igényelhető. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Ismerd meg a CSOK Plusz igénylési feltételeit!

A CSOK Plusz támogatás – gyermeket tervező családoknak

Az ötezer fő feletti településeken lesz elérhető 2024-től, és a kamata legfeljebb 3 százalék, ami jóval kedvezőbb a piaci hitelkamatoknál.

A támogatás azonban nem csak a nagyobb településeken lesz igényelhető, mivel a falusi CSOK vissza nem térítendő támogatás mellé is felvehető lesz.

A támogatott, kedvezményes hitel maximális összege a vállalt gyerekek számától függ, például egy gyermek esetén 15 millió forint, két gyermek esetén 30 millió forint, és három gyermek esetén akár 50 millió forint is lehet.

Biztosnak látszik, hogy az igényelhető összeg szempontjából a meglévő gyerekek is számítanak majd, így akár két meglévő gyermek mellé vállalva egy újabbat is, elérhető lehet az 50 millió forintos támogatott hitel.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz hitel futamideje 10-25 év, és lakás vásárláskor a házaspárok akár önerő nélkül is igénybe vehetik a Babaváró hitellel.

A CSOK Plusz igénylési feltételei – ezeket kell teljesíteni és vállalni

A CSOK Plusz egy új, kamattámogatott hitel, amelyet 2024. január 1-jétől igényelhetnek a gyermeket vállaló házaspárok. A hitel összege a gyermekvállalás számától függően 15, 30 és 50 millió forint lehet, legfeljebb 25 éves futamidőre.

Személyi feltételek: az igénylőknek a hitel igényléséhez házastársaknak kell lenniük, és a feleség a hitel igénylésekor legfeljebb 41 éves lehet, vagy ha elmúlt 41 éves, akkor igazoltan várandósnak kell lennie. A házaspár egyik tagjának legalább két év társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie a hitel igénylésekor.

A büntetlen előélet és a köztartozás mentesség is feltétel, és az igénylők nem szerepelhetnek a KHR negatív adóslistáján sem.

Ingatlanra vonatkozó feltételek: a hitel csak lakóingatlanra igényelhető.

A gyermekvállalásra vonatkozó feltételek: az első gyereknek 4 éven, a másodiknak 8 éven, a harmadiknak 10 éven belül kell megszületnie.

A CSOK Plusz igényléséhez a következő dokumentumokat kell benyújtani:

  • A hitel igénylőlapját.
  • A házassági anyakönyvi kivonatot.
  • A feleség személyi igazolványát és lakcímkártyáját.
  • A férj személyi igazolványát és lakcímkártyáját.
  • A házaspár mindkét tagjának jövedelemigazolását.
  • Az ingatlan tulajdoni lapját.

A hitelbírálat során a bank a házaspár mindkét tagjának hitelképességét vizsgálja.

A CSOK Plusz hitel részletei

Kamattámogatás: a hitel kamata fix, legfeljebb 3% lehet.

Tőketörlesztési moratórium: az első gyermek megszületése után egy évig nem kell törleszteni a hitelt.

Tőkeelengedés: a második gyermek megszületése után 10 millió forint, a harmadik gyermek megszületése után 20 millió forint tőke elengedés jár a hitelből.

Illetékmentesség: az ingatlan vásárlása 80 millió forintig illetékmentes.

A CSOK Plusz egy kedvező kamatozású hitel, amely jelentős támogatást nyújthat a gyermeket vállaló házaspárok számára. A hitel igényléséhez azonban fontos, hogy a házaspár megfeleljen a fenti feltételeknek.

A CSOK Plusz feltételei – amire mindenképpen gondolni kell

A CSOK Plusz negyvenegy éves korig kérhető, de két év átmeneti időszakban azok a várandós nők is jogosultak a támogatott hitelre, akik idősebbek.

Az ingatlan vásárlási értéke az első közös otthon megvásárlása esetén maximum 80 millió forint lehet, míg azoknak, akik nem az első lakásukat vásárolják, vagy meglévő ingatlanjukat bővítik, a felső határ 150 millió forint.

Az első évben a hitel felvételét követően csak a kamatot kell törleszteni.

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint ez egy igazán jó lehetőség, és a feltételei sem teljesíthetetlenek. A gyermeket tervező házaspároknak gondolniuk kell a CSOK Pluszra, amikor ingatlant vásárolnak.

Igénylés előtt pedig érdemes tisztázni, hogy mindkét igénylő megfelel a feltételeknek, és így hozzájuthat a támogatáshoz a házaspár. Minden apró részletet ismerni kell. Minden kicsi részletet. Hogy minden rendben menjen.

Aztán nincs más hátra, mint az igényelt összeget felhasználni az álomingatlan megvásárlásához. És ott boldogan élni. A támogatás segítségével.

Összefoglalás

A 2024-es CSOK Plusz támogatás célja, hogy segítse a gyermeket tervező házaspárokat ingatlan vásárlásban. A támogatott hitel maximális összege a vállalt gyerekek számától függ, az ötezer fő feletti településeken, valamint a falusi CSOK mellé is igényelhető. A hitel futamideje 10-25 év között lehet, és számos kedvezményt tartalmaz, mint például fix, legfeljebb 3%-os kamat, tőketörlesztési moratórium, tőkeelengedés és illetékmentesség. A CSOK Plusz igénylési feltételei között szerepel a házastársi státusz, a társadalombiztosítási jogviszony, a büntetlen előélet és a köztartozásmentesség. A hitel lakóingatlanra igényelhető, és a gyermekvállalás határideje is meghatározott. A CSOK Plusz igényléséhez számos dokumentumot kell benyújtani, és a hitelbírálat során a házaspár mindkét tagjának hitelképességét vizsgálják.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

2024.02.01.

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel két népszerű otthonteremtési támogatás, amelyeket a kormány a gyermekvállalás ösztönzésére nyújt. De mi a helyzet, ha már úton van a baba? Hogy lehet ilyenkor igényelni? Utánajártunk, hogyan igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba. Mutatjuk, hogy hogyan.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

2024.01.24.

Egy támogatás könnyebbé teheti egy kétgyermekes család életét. 2024-ben is elérhető számtalan támogatás a kétgyermekes családoknak. Utánajártunk, hogy mik ezek, és megmutatjuk, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Fontos tudnivalók a CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről

Fontos tudnivalók a CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről

2023.12.22.

A CSOK Plusz egy új támogatási forma, ami mellé még illetékmentességet is kapnak a támogatottak. A CSOK Plusz segítségével vásárolt ingatlan után fizetendő vagyonszerzési illetéket ugyanis 80 millió forintig nem kell megfizetniük. Mutatjuk a részleteket

Tovább olvasom
Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

2024.02.14.

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Tovább olvasom