Gránit Bank betéti kamatok 2024

A Gránit Bank – egy digitális magyar bank

A Gránit Bank egy magyarországi online bank, amely 2019 óta nyújt banki szolgáltatásokat magánszemélyeknek és vállalkozásoknak. A bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeli.

A banki szolgáltatások online, mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, így nem kell bankfiókba menni.

A bankolás egyszerű és gyors, az ügyfelek online intézhetik tranzakcióikat, kezelhetik számláikat és befektetéseiket.

A Gránit Bank versenyképes kamatokat és díjakat kínál.

A bank a legmodernebb biztonsági technológiákat alkalmazza az ügyfelek adatainak védelme érdekében.

A Gránit Bank a következő banki szolgáltatásokat nyújtja:

 • Számlavezetés: A bank folyószámlát, takarékszámlát és devizaszámlát is kínál.
 • Betétek: A bank lekötött betéteket és kamatozó folyószámlákat kínál.
 • Hitelek: A bank személyi kölcsönöket, lakáshiteleket és autóhiteleket is kínál.
 • Befektetések: állampapírok, betétek.

A Gránit Bank nagyon versenyképes Gránit betéti kamatokat kínál ügyfeleinek.

A Gránit Bank lekötött betét lehetőségei lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy stabil hozamot érjenek el befektetéseikkel.

A Gránit Bank lekötött betétek különböző lejáratú lehetőségeket kínálnak, hogy az ügyfeleknek rugalmas választási lehetőséget biztosítsanak.

A Gránit lekötött betét segít az ügyfeleknek a hosszú távú megtakarítási célok elérésében, és a pénzügyi stabilitás megteremtésében.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit KamatMax betét

6 hónap lekötés, a minimális lekötési összeg 50 ezer forint. A kamat kifizetése a betét lejáratkor a folyószámlára történik.

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Felemelő betét 6 hónapra

Éves kamat és EBKM: 4,50%

Betétlekötési idő: 6 hónap

Kamatozás: sávos

Feltételhez kötött

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Szimpla lekötött betét

Éves kamat és EBKM: 7,00%

Betétlekötési idő: 1 hónap

Kamatozás: fix

Feltétel nélkül

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Felemelő betét 6 hónapra

Éves kamat és EBKM: 4,50%

Betétlekötési idő: 6 hónap

Kamatozás: sávos

Feltételhez kötött

Gránit Bank betéti kamatok – Gránit Kamat Plusz bankszámla

0 Ft-os bankszámla vezetési díj, feltétel nélkül. Kiemelkedő látra szóló kamat – lekötés nélkül –, de csak jövedelem jóváírás esetén.

A jövedelem jóváírási feltétel abban az esetben teljesül, ha az adott hónapban legalább 200 000 forint jövedelem érkezik a bankszámlára. Munkabérnek az a jövedelem számít, amelynél az utalás közleménye tartalmazza az alábbi szavak valamelyikét: bér, munkabér, jövedelem, fizetés, nyugdíj.

És ez még nem minden, vannak más előnyök is:

 • díjmentes belföldi utalás 20 000 forintig
 • akár 40 000 Ft jóváírás, ha szelfivel nyitunk bankszámlát, és aktiváljuk az eBankot
 • díjmentes iSMS
 • értesítés a tranzakciókról
 • bankkártya limitállítás és zárolás, egy érintéssel az eBank applikációban

Miért bankbetétbe helyezzük el a pénzünket?

Emberek pénzüket bankbetétbe helyezik különböző okokból. Mutatjuk, mik lehetnek ezek az okok:

Biztonság: Bankbetétek biztonságosak, mivel a kormányok biztosítják az egységes betétfedezetet, ami azt jelenti, hogy egy bizonyos összegig az esetleges bankcsőd esetén a befektetett összeg visszatérítésre kerül.(OBA)

Könnyű hozzáférés: A bankbetétek likvid eszközök, ami azt jelenti, hogy könnyen hozzáférhetők, amikor szükség van rájuk. Különböző típusú bankbetétek léteznek, amelyek különböző lekötési időket kínálnak, így a befektetők választhatnak az igényeiknek megfelelően.

Stabil hozam: Bár a bankbetétek hozama alacsonyabb lehet, mint más befektetési formáké, mint például részvények vagy kötvények, a bankbetétek azonban stabil, kiszámítható hozamot kínálnak.

Kézenfekvő eszközkezelés: A bankbetétek egyszerűen kezelhetők, mivel nincs szükség különösebb befektetési tudásra vagy tapasztalatra a számlanyitáshoz és fenntartáshoz.

Felhasználás különböző célokra: Az emberek gyakran bankbetéteket használnak pénzük rövid távú tárolására, vészhelyzetekre, ingatlanvásárlásra vagy más nagyobb kiadásokra való megtakarításra.

Minden esetben fontos azonban végiggondolni a saját pénzügyi helyzetet, a célkitűzéseket és az elérhető más lehetőségeket is, mielőtt döntést hozunk a pénzünk elhelyezéséről.

Gránit Bank lekötött betét

A pénz biztonsága – a betét

A pénz biztonsága fontos szempont, amikor arról döntünk, hogy hová helyezzük el. A bankbetétek magas szintű biztonságot nyújtanak.

Betétbiztosítás: működik egy betétbiztosítási rendszer (OBA), amely garantálja a bankbetétek bizonyos összegének visszafizetését, ha a bank csődbe megy. Ez egy adott összegig érvényes.

Szabályozás: A bankokat szigorúan felügyelik a kormányzati hatóságok és a jegybank, hogy biztosítsák a pénzügyi rendszer stabilitását és a befektetők védelmét.

Hagyományos bankrendszer: A hagyományos bankrendszerben a bankok a betétek egy részét hitelekbe fektetik, így egyfajta likviditási tartalékot is tartanak fenn az esetleges visszavonásokra.

Jól bevált gyakorlat: A bankbetétek hosszú ideje szolgálnak, mint biztonságos módja a pénz tárolásának és a megtakarításának. Bár a hozamok alacsonyabbak lehetnek más befektetési lehetőségekhez képest, sok ember számára az alacsony kockázat és a biztonság fontosabb.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a bankbetétek nem kockázatmentesek. Például egy nagyon instabil gazdasági helyzetben, vagy ha egy bank váratlan problémákkal szembesül, akkor a bankbetétek elveszhetnek, vagy korlátozott hozzáférhetőséget élvezhetnek.

Ezért fontos megfontolni a diverzifikációt, azaz több különböző típusú befektetésben elhelyezni a pénzt annak érdekében, hogy csökkentsük a kockázatot, és növeljük a hozamot.

A betétben elhelyezett pénzünkhöz bármikor, azonnal hozzáférhetünk

A bankbetétek likvid eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek bármikor, azonnal hozzáférjenek a rajtuk elhelyezett pénzükhöz.

Ez azonnali hozzáférési lehetőség gyakran vonzó szempont azok számára, akiknek szükségük van a pénzükre váratlan kiadások esetén.

A bankbetétek számlanyitással együtt járnak, ami viszonylag gyors és egyszerű folyamat.

Az internetbanki és mobilbanki szolgáltatások tovább fokozzák azonnali hozzáférési képességet, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy bárhol és bármikor kezeljék pénzüket.

Azonnali hozzáférés esetén az ügyfelek könnyen átutalhatják pénzüket más számlákra vagy akár készpénzt vehetnek fel ATM-ekből.

Azonnali hozzáférés jelentős előnyökkel jár az élet különböző területein, például vészhelyzetek esetén vagy váratlan kiadások fedezésénél.

A bankbetétek gyakran szolgálnak alapvető pénzügyi eszközként, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy szabadon és könnyedén kezeljék pénzüket.

Azonnali hozzáférés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy rugalmasan reagáljanak a pénzügyi helyzetük változásaira.

A bankbetétek rugalmasak és sokoldalúak, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy gyorsan és hatékonyan kezeljék pénzüket az igényeiknek megfelelően. Azonnali hozzáférési lehetőség segíthet az ügyfeleknek megfelelni mindennapi pénzügyi kötelezettségeiknek.

Miért jobb a bankbetét, mint a készpénz?

Bankbetétben elhelyezni el a pénzünket, számos előnnyel járhat a készpénzhez képest.

Biztonság: A bankbetétek általában biztonságosabbak, mint a készpénz, mivel a bankokat kormányzati szabályozásoknak és felügyeletnek vetik alá, és van betétbiztosítás is, ami védelmet nyújt a bankcsőd esetén.

Kamatjövedelem: A bankbetétek kamatoznak, ami azt jelenti, hogy növeli a megtakarításaink értékét.

Likviditás: Bár a bankbetétek nem olyan könnyen hozzáférhetők, mint a készpénz, mégis biztosítanak egyfajta likviditást, ami lehetővé teszi, hogy bármikor hozzáférjünk pénzünkhöz.

Pénzügyi eszközök elérhetősége: A bankbetétek lehetővé teszik számos pénzügyi szolgáltatás, például elektronikus átutalások, csekkbefizetések és bankkártyás vásárlások használatát, ami kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi a pénzügyeink kezelését.

Pénzügyi nyomon követés: A bankbetétek lehetővé teszik a pénzügyeink könnyebb nyomon követését, mivel a banki tranzakciók nyilvántartása elektronikus formában elérhető, és részletes kimutatásokat készítenek a bankszámlákról.

Pénzügyi tervezés: A bankbetétek lehetővé teszik a hosszú távú pénzügyi tervezést, mivel lehetőségünk van különböző típusú betétek létrehozására, például rövid vagy hosszú lekötésű betétek.

Pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés: A bankbetétek lehetővé teszik számos egyéb pénzügyi szolgáltatás igénybevételét is, például hitelfelvételt vagy befektetési lehetőségek igénybevételét.

Összességében a bankbetétek sokkal több lehetőséget és biztonságot kínálnak, mint a készpénz, így előnyösebbek a hosszú távú pénzügyi tervezés és biztonsági szempontból.

Hogyan válasszuk ki a legjobb Gránit betétet? – a Gránit Bank betéti kamatok titkai

A legjobb Gránit betét kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

1. Futamidő:

Rövid futamidejű betétek (1-3 hónap): alacsonyabb kamat, de a pénz gyorsabban elérhető.

Hosszabb futamidejű betétek (6-12 hónap): magasabb kamat, de a pénzhez nem férhetünk hozzá a lejáratig.

2. Kamatozás:

Fix kamatozású betétek: a kamat a futamidő alatt változatlan.

Változó kamatozású betétek: a kamat a futamidő alatt változhat.

3. Jövedelem jóváírás:

A Gránit Kamat Plusz Számla kamata a jövedelem jóváírástól függ.

4. Egyéb feltételek:

 • Betéti minimumösszeg
 • Betéti maximális összeg
 • Bónusz kamat
 • Hozzáférési díjak

Tippek a legjobb Gránit betét kiválasztásához:

 • Hasonlítsuk össze a különböző betéti konstrukciókat a Gránit Bank honlapján.
 • Gondoljuk át, hogy mennyi időig nincs szükségünk szüksége a pénzre.
 • Olvassuk el a betéti konstrukciók általános szerződési feltételeit (ÁSZF).

Egy példa:

Tegyük fel, hogy 1 millió forintot szeretnénk lekötni 6 hónapra. A Gránit Bank 6 hónapos lekötött betétekre 8 százalékos sávos kamatozást kínál. Ez azt jelenti, hogy a kamat a betét összegétől függően 0,01 százalék és 8 stázalék között lehet. Ha a betét összege 1 millió forint, akkor a kamat 8 százalék lesz.

Ha jövedelem jóváírásunk van a Gránit Banknál, akkor a Gránit Kamat Plusz Számla kamata 5 százalék (EBKM) lehet. Ez azt jelenti, hogy a betét után évente 5 százalék kamatot kapunk, de a kamatot nem írják jóvá a számlán, hanem a betét összegéhez hozzáadódik.

A legjobb Gránit Bank betéti kamatok kiválasztása az egyéni igényektől függ. A fenti tippek csak segítenek a kiválasztásban.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Gránit Bank betéti kamatok 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Gránit Bank több betéti konstrukciót is kínál az ügyfeleinek.

És van Gránit Kamat Plusz Számla is. Ez lényegében egy folyószámla, ami kamatozik, de a kamat mértéke a jövedelem jóváírástól függ.

A betéti kamat a betét típusától, futamidejétől és a jövedelem jóváírástól függ.

A betéti kamatok aktuális mértékét a Gránit Bank honlapján, a „Megtakarítások” menüben található.

A betét leköthető online, a Gránit NetBankon keresztül, vagy személyesen a bankfiókban.

A betétlekötési idő lejárta után a betét automatikusan átkerül a Gránit bankszámlára.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

Nyaralás közben nincs bosszantóbb, mint amikor késik a repülőnk. Főszezonban pedig hangos a sajtó a több órás vagy még hosszabb késésektől. Egy előrelátó utazó biztosítással próbál védekezni a kellemetlenség negatív hatásai ellen. Az Erste most egy nem mindennapi lehetőséget kínál: automatikusan kompenzációt fizet. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mikor érdemes bankszámlát nyitni a gyermekednek?

Gyermekünk pénzügyi tudatosságra nevelése ma egyre fontosabbá válik, hiszen a pénz kezelésének képessége az élet egyik alapvető készsége. Sokan azonban tanácstalanok abban, hogy mikor érdemes elindítani a gyereket ezen az úton. Mikor nyissunk bankszámlát a gyermekünknek? Mutatjuk, hogy miért, mikor és hogyan érdemes belevágni ebbe a kalandba!

Tovább olvasom
Fiatalok pénzügyi helyzete: Óriási különbségek a huszonévesek megtakarításaiban

A fiatalok nagy részének megtakarítása sincs, és csak igazán kevesen rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy egy évnél tovább is meg tudjanak élni bevétel nélkül. Miből adódnak ezek a különbségek? Mit tegyen egy fiatal, hogy legyen megtakarítása? És persze miért fontos ez? Szakértőnk ír a helyzetről, és arról is, hogy egy fiatal hogyan növelheti a megtakarításai értékét.

Tovább olvasom
Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával