Hirdetés

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

2023.04.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. április 14. 13:07

A tavaszi felújításra egyszerű felkészülni. Csak ismerd meg a legjobb hitelopciókat. Egy jó hitel, és már indulhat is a tavaszi felújítás. Festés? Új fürdőszoba? Amit csak szeretnél. Mutatjuk, hogy mik a lehetőségek, ha valaki tavaszi felújítást tervez.

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

Miből finanszírozhatjuk a tavaszi felújítást?

Személyi kölcsön tavaszi felújításra

A személyi kölcsön általában rugalmasabb feltételeket kínál, mint a jelzáloghitel vagy az ingatlanfedezetes kölcsön, így talán nem a legjobb választás a nagyobb értékű ingatlan felújítások finanszírozására. Azonban, ha kisebb felújításokra van szükséged, amelyek nem igényelnek nagy összegeket, akkor egy személyi kölcsön jó lehetőség lehet. Egy személyi kölcsön előnye, hogy a hitelösszeg gyorsan rendelkezésre állhat, és a felhasználása is szabad, így azt bármire fel lehet használni, beleértve a lakásfelújítást is. A kamatok és a költségek általában magasabbak, mint a hosszabb távú kölcsönök esetén, így fontos, hogy jól átgondold a hitel visszafizetési feltételeit, mielőtt döntést hozol.

Fontos részlet, hogy a személyi kölcsön visszafizetése nem befolyásolja az ingatlan értékét, mivel nincs kapcsolatban az ingatlannal.

Szabad felhasználású jelzáloghitel tavaszi felújításra

A szabad felhasználású jelzáloghitel egy jó lehetőség a lakásfelújítás finanszírozására, mivel a hitelösszeg nagyobb lehet, mint egy személyi kölcsönnél, és a kamatok általában alacsonyabbak. A hitel visszafizetése hosszabb ideig tarthat, ami lehetővé teszi a havi törlesztőrészlet alacsonyan tartását, így könnyebb lehet az adott hónapban megbirkózni az egyéb kiadásokkal. A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, hogy az ingatlanod az alapja a hitelnek, így alacsonyabb kamatozású lehet, mint egy személyi kölcsön. Ezenkívül a felújítás miatt az ingatlan értéke is növekedhet, így hosszú távon akár profitot is hozhat a befektetés.

Azonban, ahogy minden hitel esetében, fontos gondosan átgondolni a hitel visszafizetési feltételeit és a teljes költségét, mivel a hitel összege jelentős lehet, és hosszú távon terhet jelenthet. Emellett fontos megjegyezni, hogy az ingatlanfedezetes kölcsönök esetében az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetnek be, így a hitel visszafizetésének elmulasztása esetén az ingatlanod veszélybe kerülhet.

Támogatások tavaszi felújításokra

A Babaváró hitel nem kifejezetten a lakásfelújításra lett kitalálva, hanem a családalapítás elősegítésére. A hitel összege a család bővítéséhez kapcsolódó költségek finanszírozására használható, például az új lakás vásárlására, építésére, felújítására vagy bővítésére. A hitel igényléséhez szükséges feltételek között szerepel, hogy az igénylőnek gyermeket kell vállalnia, és a hitelt csak gyermekvállalás céljából lehet felvenni. Bár a Babaváró hitel nem kifejezetten a lakásfelújításra lett kitalálva, a hitelösszeg felhasználható lakásfelújításra is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hitelösszeg korlátozott, és nem biztos, hogy elegendő lesz egy teljes lakásfelújítás finanszírozására. Ha csak lakásfelújításra szeretne hitelt felvenni valaki, akkor célszerűbb lehet más olyan hitelkonstrukciók keresése, amik erre a célra kifejezetten alkalmasak.

A falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) kifejezetten arra lett kitalálva, hogy támogassa a vidéki ingatlanok vásárlását, felújítását és bővítését. A falusi CSOK lehetővé teszi a vidéki ingatlanok tulajdonosai számára, hogy akár 10 millió forint támogatást igényeljenek a lakásuk felújítására vagy bővítésére. A falusi CSOK feltételei között szerepel, hogy az ingatlan azon a településen legyen, ahol a tulajdonos vagy a házastársa legalább egy éve lakik. A felújításra felhasználható összeg a támogatási összeg legfeljebb 30 százaléka lehet. A támogatás összege azonban függ az ingatlan állapotától, méretétől, és az igénylő család gyermekszámától is. Fontos megjegyezni, hogy a falusi CSOK csak vidéki ingatlanokra vonatkozik, így nem lehet igényelni városi ingatlanok felújítására.

A felújításra használható piaci hitelek

Személyi kölcsön, szabad felhasználású jelzáloghitel, felújítási célú lakáshitel, korszerűsítési célú lakáshitel, bővítési célú lakáshitel.

Itt a tavasz, indulhat a felújítás!

Számos oka van, hogy miért érdemes felújítani egy ingatlant. Az ingatlan-felújítás előnyei:

  • érték növelés: az ingatlan felújítása általában növeli az ingatlan értékét. Ez különösen igaz, ha az ingatlan állapota rossz vagy elavult, és a felújítás eredményeként modernizálták vagy korszerűsítették az ingatlant.
  • kényelem és életminőség javítása: az ingatlan-felújítás lehetővé teszi, hogy az ingatlan tulajdonosai a saját ízlésük és igényeik szerint alakítsák ki az ingatlan belső tereit, így növelve a kényelmet és az életminőséget.
  • energiahatékonyság javítása: az ingatlan-felújítás során lehetőség van az energiahatékonyság javítására is, például a szigetelés, az új nyílászárók vagy a fűtési rendszer korszerűsítése által. Ez az ingatlan fenntartási költségeinek csökkentését eredményezi, amivel a tulajdonos hosszú távon pénzt takarít meg.
  • átalakítás, bővítés lehetősége: az ingatlan-felújítás során lehetőség van az ingatlan átalakítására vagy bővítésére is, amely lehetővé teszi az ingatlan tulajdonosai számára, hogy a saját igényeik szerint alakítsák ki az ingatlant, például új szobákat vagy fürdőszobát építve.
  • jobb bérleti feltételek: ha az ingatlant kiadásra szánják, a felújítás általában vonzóbbá teszi az ingatlant a bérlők számára, így jobb bérleti feltételeket és magasabb bérleti díjakat lehet elérni.

Összességében, az ingatlan-felújítás jelentős előnyökkel járhat, amelyek közül sok hosszú távon megtérülhet. Keresd meg a legjobb hitelopciókat, és indulhat a tavaszi felújítás.

Összefoglalás

A tavaszi felújítás könnyen elérhető a legjobb hitelopciók ismeretében. A személyi kölcsön kisebb felújításokhoz ajánlott, míg a szabad felhasználású jelzáloghitel nagyobb összegű felújításokhoz kedvezőbb. A Babaváró hitel családalapítás céljából igényelhető, de felhasználható felújításra is. A falusi CSOK pedig vidéki ingatlanok vásárlását, felújítását és bővítését támogatja. A felújítás előnyei között szerepel az értéknövekedés, kényelem és életminőség javítása, energiahatékonyság javítása, átalakítás és bővítés lehetősége, valamint jobb bérleti feltételek elérése.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

2019.10.01.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is számos dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a hitelkérelem elbírálásra kerülhessen, és elég, ha csak egy nem felel meg, máris megakad a folyamat. Sajnos van egy dokumentum, ami szinte biztosan ebbe a kategóriába esik, ha már beadtad a kérelmedet. De most változott a TB igazolással kapcsolatos szabályozás, vagyis ezek után már nem lehet vele gond.

Tovább olvasom
5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom
Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

2019.07.24.

Szinte mindent tudunk már a babaváró hitelről: a feltételeit, az igénylés menetét, a kedvezmények mértékét, stb., ám arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mik a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez. Jelen cikkünkben erre adunk választ; az alábbiakban tételesen felsoroljuk Neked, hogy miket kell feltétlenül beszerezned.

Tovább olvasom