Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

2023.04.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. április 14. 13:07

A tavaszi felújításra egyszerű felkészülni. Csak ismerd meg a legjobb hitelopciókat. Egy jó hitel, és már indulhat is a tavaszi felújítás. Festés? Új fürdőszoba? Amit csak szeretnél. Mutatjuk, hogy mik a lehetőségek, ha valaki tavaszi felújítást tervez.

Tervezz előre a tavaszi felújításra: ismerd meg a legjobb hitelopciókat!

Miből finanszírozhatjuk a tavaszi felújítást?

Személyi kölcsön tavaszi felújításra

A személyi kölcsön általában rugalmasabb feltételeket kínál, mint a jelzáloghitel vagy az ingatlanfedezetes kölcsön, így talán nem a legjobb választás a nagyobb értékű ingatlan felújítások finanszírozására. Azonban, ha kisebb felújításokra van szükséged, amelyek nem igényelnek nagy összegeket, akkor egy személyi kölcsön jó lehetőség lehet. Egy személyi kölcsön előnye, hogy a hitelösszeg gyorsan rendelkezésre állhat, és a felhasználása is szabad, így azt bármire fel lehet használni, beleértve a lakásfelújítást is. A kamatok és a költségek általában magasabbak, mint a hosszabb távú kölcsönök esetén, így fontos, hogy jól átgondold a hitel visszafizetési feltételeit, mielőtt döntést hozol.

Fontos részlet, hogy a személyi kölcsön visszafizetése nem befolyásolja az ingatlan értékét, mivel nincs kapcsolatban az ingatlannal.

Szabad felhasználású jelzáloghitel tavaszi felújításra

A szabad felhasználású jelzáloghitel egy jó lehetőség a lakásfelújítás finanszírozására, mivel a hitelösszeg nagyobb lehet, mint egy személyi kölcsönnél, és a kamatok általában alacsonyabbak. A hitel visszafizetése hosszabb ideig tarthat, ami lehetővé teszi a havi törlesztőrészlet alacsonyan tartását, így könnyebb lehet az adott hónapban megbirkózni az egyéb kiadásokkal. A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, hogy az ingatlanod az alapja a hitelnek, így alacsonyabb kamatozású lehet, mint egy személyi kölcsön. Ezenkívül a felújítás miatt az ingatlan értéke is növekedhet, így hosszú távon akár profitot is hozhat a befektetés.

Azonban, ahogy minden hitel esetében, fontos gondosan átgondolni a hitel visszafizetési feltételeit és a teljes költségét, mivel a hitel összege jelentős lehet, és hosszú távon terhet jelenthet. Emellett fontos megjegyezni, hogy az ingatlanfedezetes kölcsönök esetében az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetnek be, így a hitel visszafizetésének elmulasztása esetén az ingatlanod veszélybe kerülhet.

Támogatások tavaszi felújításokra

A Babaváró hitel nem kifejezetten a lakásfelújításra lett kitalálva, hanem a családalapítás elősegítésére. A hitel összege a család bővítéséhez kapcsolódó költségek finanszírozására használható, például az új lakás vásárlására, építésére, felújítására vagy bővítésére. A hitel igényléséhez szükséges feltételek között szerepel, hogy az igénylőnek gyermeket kell vállalnia, és a hitelt csak gyermekvállalás céljából lehet felvenni. Bár a Babaváró hitel nem kifejezetten a lakásfelújításra lett kitalálva, a hitelösszeg felhasználható lakásfelújításra is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hitelösszeg korlátozott, és nem biztos, hogy elegendő lesz egy teljes lakásfelújítás finanszírozására. Ha csak lakásfelújításra szeretne hitelt felvenni valaki, akkor célszerűbb lehet más olyan hitelkonstrukciók keresése, amik erre a célra kifejezetten alkalmasak.

A falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) kifejezetten arra lett kitalálva, hogy támogassa a vidéki ingatlanok vásárlását, felújítását és bővítését. A falusi CSOK lehetővé teszi a vidéki ingatlanok tulajdonosai számára, hogy akár 10 millió forint támogatást igényeljenek a lakásuk felújítására vagy bővítésére. A falusi CSOK feltételei között szerepel, hogy az ingatlan azon a településen legyen, ahol a tulajdonos vagy a házastársa legalább egy éve lakik. A felújításra felhasználható összeg a támogatási összeg legfeljebb 30 százaléka lehet. A támogatás összege azonban függ az ingatlan állapotától, méretétől, és az igénylő család gyermekszámától is. Fontos megjegyezni, hogy a falusi CSOK csak vidéki ingatlanokra vonatkozik, így nem lehet igényelni városi ingatlanok felújítására.

A felújításra használható piaci hitelek

Személyi kölcsön, szabad felhasználású jelzáloghitel, felújítási célú lakáshitel, korszerűsítési célú lakáshitel, bővítési célú lakáshitel.

Itt a tavasz, indulhat a felújítás!

Számos oka van, hogy miért érdemes felújítani egy ingatlant. Az ingatlan-felújítás előnyei:

  • érték növelés: az ingatlan felújítása általában növeli az ingatlan értékét. Ez különösen igaz, ha az ingatlan állapota rossz vagy elavult, és a felújítás eredményeként modernizálták vagy korszerűsítették az ingatlant.
  • kényelem és életminőség javítása: az ingatlan-felújítás lehetővé teszi, hogy az ingatlan tulajdonosai a saját ízlésük és igényeik szerint alakítsák ki az ingatlan belső tereit, így növelve a kényelmet és az életminőséget.
  • energiahatékonyság javítása: az ingatlan-felújítás során lehetőség van az energiahatékonyság javítására is, például a szigetelés, az új nyílászárók vagy a fűtési rendszer korszerűsítése által. Ez az ingatlan fenntartási költségeinek csökkentését eredményezi, amivel a tulajdonos hosszú távon pénzt takarít meg.
  • átalakítás, bővítés lehetősége: az ingatlan-felújítás során lehetőség van az ingatlan átalakítására vagy bővítésére is, amely lehetővé teszi az ingatlan tulajdonosai számára, hogy a saját igényeik szerint alakítsák ki az ingatlant, például új szobákat vagy fürdőszobát építve.
  • jobb bérleti feltételek: ha az ingatlant kiadásra szánják, a felújítás általában vonzóbbá teszi az ingatlant a bérlők számára, így jobb bérleti feltételeket és magasabb bérleti díjakat lehet elérni.

Összességében, az ingatlan-felújítás jelentős előnyökkel járhat, amelyek közül sok hosszú távon megtérülhet. Keresd meg a legjobb hitelopciókat, és indulhat a tavaszi felújítás.

Összefoglalás

A tavaszi felújítás könnyen elérhető a legjobb hitelopciók ismeretében. A személyi kölcsön kisebb felújításokhoz ajánlott, míg a szabad felhasználású jelzáloghitel nagyobb összegű felújításokhoz kedvezőbb. A Babaváró hitel családalapítás céljából igényelhető, de felhasználható felújításra is. A falusi CSOK pedig vidéki ingatlanok vásárlását, felújítását és bővítését támogatja. A felújítás előnyei között szerepel az értéknövekedés, kényelem és életminőség javítása, energiahatékonyság javítása, átalakítás és bővítés lehetősége, valamint jobb bérleti feltételek elérése.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

2020.08.19.

Röviden: igen! Kicsit hosszabban: az attól függ… Lássuk, min múlik, hogy vehetsz-e fel babavárót, ha már van hiteled!

Tovább olvasom
5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
Milyen esetekben veszíthetjük el a kamattámogatást a Babaváró hitelnél?

Milyen esetekben veszíthetjük el a kamattámogatást a Babaváró hitelnél?

2022.02.09.

A kamattámogatás elveszítése komoly problémákat okoz a babaváró hitel esetében, ezért érdemes tisztában lenni a miértekkel.

Tovább olvasom
10 tény a babaváró hitelről

10 tény a babaváró hitelről

2019.07.04.

A babaváró hitel az utóbbi idők slágere, és mivel ennyire népszerű, sok téves információ is napvilágot lát vele kapcsolatban. Ebben a cikkben ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni; lássunk tehát 10 tény a babaváró hitelről!

Tovább olvasom