Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

2024.06.09.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. június 9. 09:05

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

Mi az a diákszámla?

A diákszámla egy bankszámla-típus, amelyet kifejezetten tanulóknak és egyetemistáknak kínálnak a bankok.

Az ilyen számlák célja, hogy segítsenek a fiataloknak a pénzügyeik kezelésében, miközben kedvezményes feltételeket biztosítanak számukra.

A diákszámlák többnyire alacsonyabb vagy nulla havi díjjal rendelkeznek, és sok esetben ingyenes készpénzfelvételt biztosítanak.

Ezen kívül gyakran tartalmaznak egyéb kedvezményeket, például alacsonyabb tranzakciós díjakat, kedvezményes mobilbanki szolgáltatásokat, vagy akár ingyenes bankkártya használatot.

A bankok célja, hogy már fiatal korban elkötelezzék magukhoz az ügyfeleket, akik később, a karrierjük előrehaladtával, valószínűleg további pénzügyi termékeket is igénybe vesznek.

A diákszámla igényléséhez igazolni kell a tanulói jogviszonyt, például diákigazolvány bemutatásával.

Ezek a számlák nem csak a mindennapi pénzügyek kezelésére alkalmasak, hanem segítenek a fiataloknak megtanulni a felelős pénzgazdálkodás alapjait.

A bankok gyakran pénzügyi oktatóanyagokat és tanácsadást is kínálnak a diákszámla mellé, hogy támogassák az ügyfeleket a pénzügyi döntéseikben.

A diákszámla előnye, hogy lehetővé teszi az online és mobilbanki szolgáltatások használatát, ami kényelmes és gyors hozzáférést biztosít a számlaegyenleghez és tranzakciókhoz.

Emellett biztonságosabb, mint a készpénz, mivel elvesztés vagy lopás esetén könnyen letiltható a bankkártya.

Összességében a diákszámla egy igazán jó pénzügyi eszköz a fiatalok számára, amely nemcsak kedvezményeket nyújt, hanem hosszú távon is segít a pénzügyi tudatosság kialakításában és megerősítésében.

Hogyan lehet szelfivel bankszámlát nyitni?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a szelfis számlanyitás az egyik legegyszerűbb módja a számlanyitásnak.

Az alábbi lépések bemutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni:

Bank kiválasztása: Válassz egy olyan bankot, amely kínál online számlanyitási lehetőséget szelfivel. Győződj meg róla, hogy a kiválasztott bank rendelkezik ezzel a szolgáltatással.

Regisztráció a bank honlapján vagy mobilalkalmazásában: Nyisd meg a bank weboldalát vagy töltsd le a bank mobilalkalmazását. Keress rá a számlanyitási lehetőségre.

Szükséges adatok megadása: Add meg a szükséges személyes adatokat, mint a neved, címed, születési dátumod és egyéb kért információkat. Ezzel elindítod a regisztrációs folyamatot.

Szelfi készítése: A bank kérni fog egy szelfit rólad. Fontos, hogy jól megvilágított helyen készítsd el a szelfit, és legyen látható az arcod. A bank alkalmazása vagy weboldala lépésről lépésre végigvezet ezen a folyamaton.

Személyazonosító okmány feltöltése: A szelfi mellett szükség lesz egy érvényes személyazonosító okmány feltöltésére, például személyi igazolványra, útlevélre vagy jogosítványra. Az okmány mindkét oldalát fotózd le, és töltsd fel.

Biometrikus azonosítás: A bank összeveti a szelfit a személyazonosító okmányon lévő képpel, hogy meggyőződjön róla, valóban te vagy az. Ez a folyamat automatikusan, speciális szoftverek segítségével történik.

Adatok ellenőrzése: A bank ellenőrzi a megadott adatokat és az azonosító okmány hitelességét. Ez néhány percet vagy akár néhány órát is igénybe vehet, a bank rendszerétől függően.

Szerződés elfogadása: Ha minden rendben van, a bank elektronikus szerződést küld, amelyet el kell fogadnod. Ezt egy egyszerű elektronikus aláírással teheted meg.

Számla aktiválása: A szerződés elfogadása után a bank aktiválja az új bankszámládat. Erről értesítést kapsz e-mailben vagy az alkalmazáson keresztül.

Hozzáférés a számlához: Most már hozzáférhetsz az új bankszámládhoz az online banki rendszeren vagy a mobilalkalmazáson keresztül. Bejelentkezhetsz, ellenőrizheted az egyenleget, és megkezdheted a pénzügyi tranzakciók végrehajtását.

Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy kényelmesen, személyes megjelenés nélkül nyiss bankszámlát, és percek alatt hozzáférj az új számládhoz.

Melyik bankoknál lehetséges szelfivel diákszámlát nyitni?

A következő bankok teszik lehetővé, hogy a diákszámlát szelfivel is megnyisd:

Szinte minden bankban van online bankszámlanyitási lehetőség. Ha nem is szelfivel, de így is anélkül nyithatsz számlát, hogy bemennél egy bankfiókba.

Összefoglalás

Diákszámlát szelfivel egyszerűen és gyorsan nyithatunk. A szelfivel történő számlanyitás mindössze néhány percet vesz igénybe, és több banknál is elérhető. A diákszámlák kedvezményes feltételeket kínálnak, mint például alacsonyabb havi díjak és ingyenes készpénzfelvétel. A szelfis számlanyitás kényelmes és biztonságos, lehetővé téve, hogy személyes megjelenés nélkül nyiss bankszámlát és megkönnyítve a fiatalok pénzügyi életének elindítását.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

2023.03.17.

Emelkednek a bankszámladíjak is hamarosan, ami talán nem meglepő, tekintve a rekordmagas inflációt – lássuk, mire lehet számítani!

Tovább olvasom
Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Tovább olvasom
5 tipp a biztonságos bankoláshoz

5 tipp a biztonságos bankoláshoz

2021.03.02.

A biztonságos bankolás feltételeit nem csupán a bank biztosítja; neked is tenned kell érte! Az alábbiakból megtudhatod, hogyan csináld.

Tovább olvasom
Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

2024.02.23.

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával