Hirdetés

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

2021.10.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 6. 14:33

A személyi kölcsönök piaca sokszereplős. Szinte mindegyik pénzintézet kínál személyi kölcsönt. Ez a Magyarországon rendkívül népszerű hitelfajta két formában is elérhető. Az úgynevezett klasszikus személyi kölcsön mellett igényelhetünk Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. De mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön? Utánajártunk.

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – mitől lesz fogyasztóbarát?

A személyi kölcsönök piacán 2021. január 1-je óta elérhetőek a MNB által minősített, fogyasztóbarát személyi kölcsönök. Ezt a minősítést csak az Magyar Nemzeti Bank által meghatározott szigorú feltételeknek megfelelő hitelek kaphatják meg. A Magyar Nemzeti Bank életre hívott Minősített Fogyasztóbarát elnevezés egy valóban fogyasztóbarát terméket takar. Ez a hitel valóban értünk, hitelfelvevőkért van, a mi érdekeinket tartja szem előtt. A Minősített Fogyasztóbarát hitelek egyszerűen összehasonlíthatóak és mind feltételeikben, mind kondícióikban kiemelkedően jók.

Mitől népszerűek a személyi kölcsönök?

Azért annyira népszerűek a személyi kölcsönök, mert nem kell meghatároznunk a hitel célját. Akármire felhasználhatjuk. A felhasználást pedig nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre, számlákra és ingatlanfedezetre sem. Személyi kölcsön esetén nem kell sokat várnunk a kiutalásra, hiszen a hitelbírálatot követően akár azonnal, de néhány napon belül mindenképpen hozzájutunk az igényelt összeghez. Nem véletlenül népszerűek a személyi kölcsönök, amiknél egyébként a kisebb hitelösszegek felvétele a jellemző, ha azonban tíz millió forint kell, az is elérhető.

Személyi kölcsönhöz jutni könnyű. Online vagy hagyományosan is igényelhetjük, ha megfelelünk az alapfeltételeknek. Többek között folyamatos munkaviszonyra van szükség, megfelelő nagyságú jövedelemre, és nem lehet tartozásunk, mert az kizáró ok. Még néhány dokumentum, és következhet a hitelbírálat, ami néha csak perceket vesz igénybe. Ez már így is vonzó, de a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel még ennél is jobb. Lássuk, miben.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – számokban

  • a kamata nem lehet magasabb, mint tizenhét százalék, ötszázezer forintnál nagyobb hitelösszeg esetén pedig tizenkét százalék
  • a futamidő nem haladhatja meg a 7 évet
  • fix kamatozású
  • változatlan törlesztő részletek a futamidő végéig
  • szabad felhasználásra vagy már meglévő hitel kiváltására igényelhető
  • 2021. áprilistól a meglévő ügyfeleknek teljesen online is igényelhető, 2021. júliustól pedig már minden ügyfél számára elérhető az online igénylés
  • a folyósítás díja nem lehet több, mint a hitelösszeg 0,75%-a, teljesen online hitelfelvétel esetén a folyósítási díj nulla forint
  • a folyósított összegnek maximum három munkanapon belül, online igénylés esetén pedig két munkanapon belül meg kell érkeznie az igénylő bankszámlájára
  • Az előtörlesztési díj a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél nem lehet magasabb, mint az előtörlesztett összeg fél százaléka. Amennyiben a futamidőből kevesebb, mint egy év van hátra, akkor az előtörlesztésért már semmit sem kérhet a bank, annak a díja nulla forint lesz.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel egy igazán jó termék. Értünk.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

2021.02.04.

Mindenkinek eljöhet az életében olyan szituáció, amikor hirtelen nagyobb összegre van szüksége, azonban a családi kassza nem tudja fedezni a kiadást. Ilyenkor jelent kézenfekvő megoldást a kölcsön. Számos bank ajánlatai közül választhatunk. Alaposan járjunk utána a feltételeknek, ne ijedjünk meg, ha a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása időigényes feladat lesz.

Tovább olvasom
Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

2022.09.09.

Személyi kölcsön az OTP Bank kínálatában is található, és az ország egyik legrégebbi bankjához méltóan figyelemreméltó ajánlatokról van szó!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

2022.04.25.

Mekkora jövedelemre van szükséged, ha a személyi kölcsönök kínálatából épp a fogyasztóbarát minősítést elnyert típusra vetettél szemet? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

2021.04.25.

Végre a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel. Ráadásul nincs szükség számlanyitásra és bankváltásra sem az alacsony THM-hez. Mekkora összeg igényelhető? Miért fogyasztóbarát? Kiknek ajánlott? Miért érdemes a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választani? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom