Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az OTP Banknál?

2022.03.30.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2022. március 30. 09:58

A hitelkártyák egyre népszerűbbek. Az OTP Banknál többféle is elérhető. Biztos találunk kedvünkre valót. Mutatjuk, hogy milyen hitelkártyák közül választhatunk az OTP Banknál.

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az OTP Banknál?

Mitől hitelkártya a hitelkártya?

A hitelkártya különbözik a betéti kártyától. A betéti kártyáról csak a saját pénzünket költhetjük el, hitelkártyáról viszont a pénzintézet által a rendelkezésünkre bocsátott hitelkeret erejéig költhetünk. Ilyenkor a bank pénzét költjük el, nem a sajátunkat. A betéti kártyák mindig egy adott folyószámlánkhoz kapcsolódnak. Erről a folyószámláról tudunk elektronikusan pénzt költeni. A hitelkártya nincs összekötve a saját számlánkkal. A hitelkártya egy elektronikus hitelfajta. A hitelt azonban nem egy összegben kapjuk meg, hanem egy olyan hitelkeret áll a rendelkezésünkre, amit ha visszafizettünk, újra felhasználhatjuk azt.

Amikor a valahol fizetünk, mindegy, hogy a hitelkártyánkat vagy a betéti kártyánkat vesszük elő. A bolt nem is tudja, hogy hitelkártyával fizetünk vagy betéti kártyával. A hitelkártya ugyanolyan lehet, mint egy betéti kártya. A kártya mintázata lehet más persze, de a betéti kártyák sem ugyanúgy néznek ki. Ennek semmi jelentősége nincs a bolt számára, mert nekik mindegy, hogy a saját pénzünkből vagy hitelből vásárolunk.

Fizetésnél sincs különbség a kártyák között, a működésük a háttérben azonban egészen más. A hitelkártyáknál a pénzintézet által biztosított hitelkeretet költhetjük el. A pénzintézet egy hitelbírálat után dönt arról, hogy mekkora lesz a hitelkeretünk. Ez a hitelkeret pedig a hitelkártya-szerződés megszűnéséig a rendelkezésünkre áll majd. A forduló napon mindig vissza kell fizethetnünk a felhasznált hitelkeretet vagy annak egy részét.

Az OTP Banknál négy hitelkártya közül választhatunk. Utánajártunk, hogy milyen hitelkártyák közül választhatunk az OTP Banknál. Segítünk a választásban.

OTP Bonus hitelkártya

Ha az OTP Bonus hitelkártyáját választjuk, akkor kétezer forintos belépési bónuszt írnak jóvá a kártyánkon, és 1 százalék visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink és a csoportos beszedéseink után. További 2 százalékot kaphatunk vissza akkor, ha az évszaknak megfelelő kategóriában vásárolunk. Ennek a részleteiről a promócióra vonatkozó részvételi feltételekben olvashatunk. Akár 45 napig kamatmentesen vásárolhatunk vele, ráadásul egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk vásárlásaink után, ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használtuk, és a teljes tartozásunkat visszafizetjük a türelmi időszak végéig. Ilyenkor a felvett hitel ugyanis kamatmentes. Az OTP Bonus hitelkártyáját már havi nettó 100 ezer forinttól igényelhetjük.

Az OTP Bonus hitelkártyával évente akár 30 ezer forintot is visszakaphatunk visszatérítésként. Az OTP Bonus hitelkártyájával vásárolhatunk az interneten, feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét, és még készpénzt is vehetünk fel, ha szükségünk van rá. Ráadásul erről a számláról csoportos beszedéssel kifizethetjük a közüzemi számláinkat. Arra is van lehetőség, hogy többen is használjuk ugyanazt a hitelkeretet, ilyenkor elég társkártyát igényelnünk.

OTP BonusGold hitelkártya

Ha az OTP BonusGold hitelkártyáját választjuk, akkor kétezer forintos belépési bónuszt írnak jóvá a kártyánkon, és 1 százalék visszatérítést is kaphatunk a vásárlásaink és a csoportos beszedéseink után, ugyanúgy, mint a Bonus hitelkártyánál. Itt is további 2 százalékot kaphatunk vissza akkor, ha az évszaknak megfelelő kategóriában vásárolunk. Ennek a részleteiről a promócióra vonatkozó részvételi feltételekben olvashatunk. Természetesen akár 45 napig kamatmentesen vásárolhatunk vele, ráadásul egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk vásárlásaink után, ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használtuk, és a teljes tartozásunkat visszafizetjük a türelmi időszak végéig.

Az OTP BonusGold hitelkártyával évente már 50 ezer forintot kaphatunk vissza. Az OTP BonusGold hitelkártyájával is vásárolhatunk az interneten, feltölthetjük a mobiltelefonunk egyenlegét, és még készpénzt is vehetünk fel, ha szükségünk van rá. És a számláról csoportos beszedéssel kifizethetjük a közüzemi számláinkat. Arra is van lehetőség, hogy többen is használjuk ugyanazt a hitelkeretet, ilyenkor elég társkártyát igényelnünk, ebben az esetben is.

Az OTP BonusGold hitelkártyához beépített családi utasbiztosítás is jár nekünk és a szeretteinknek. A biztosítás teljes körű; baleset, betegség és poggyászkár esetén is megtéríti a kárunkat.

OTP Telekom hitelkártya

Az OTP Telekom hitelkártya egy igazán különleges hitelkártya. Már a belépéskor 5 000 forint kapunk, és 5 000 forint azonnal érvényesíthető készülékvásárlási kedvezményünk is lesz. Ráadásul a kiválasztott készüléket 0 százalékos THM-mel, 24 havi egyenlő részletben fizethetjük ki, ha a Telekomnál vásárolunk. Sőt, ha teljesítjük a feltételeket, akkor 0 forint lesz az első éves kártyadíjunk.

OTP Otthon hitelkártya

Az OTP Otthon hitelkártyáján is kapunk 2 000 forintos jóváírást. Ez azonban még nem minden. A szokásos 1 százalékos visszatérítés mellett az Otthon hitelkártyával az első évben 5 százalék, azt követően pedig 3 százalék visszatérítést kaphatunk a lakáscélú vásárlásaink után. Otthon Hitelkártyával az első évben összesen 120 ezer forintot kaphatunk vissza. Ráadásul 0% THM-mel fizethetünk vissza bármilyen, legalább 20 ezer forint értékű lakáscélú vásárlást az első évben, részletfizetés szolgáltatással. Tíz havi kamatmentes részletfizetéssel is berendezhetjük a lakásunkat.

Az Otthon Hitelkártya megoldást lehet a lakásvásárlásunkkor előre nem látott kiadásokra, olyanokra, amit lakáshitelből nem tudunk megvásárolni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan működik a hitelkártya?

Hogyan működik a hitelkártya?

2021.08.03.

Azt, hogy hogyan működik a hitelkártya, sokan félreértik, és ebből komoly problémák származnak – az alábbiakban ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

2021.09.30.

A betéti kártyák és a hitelkártyák felhasználhatóságában nincs különbség. Mindenhol tudunk fizetni velük, mindenhol elfogadják őket. A betéti kártyáról a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártyáról a bankét. Milyen költségekkel jár, ha hitelkártyát használunk? Jó ez nekünk? Megnéztük.

Tovább olvasom
Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

2022.12.09.

Az UniCredit Bank hitelkártyáival érdemes közelebbről is megismerkedned, ha mostanság tervezel hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom
Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

2021.01.11.

A hitelkártya megítélése meglehetősen változó, ám mégis sokan igénylik. Hitelkártyát szeretnél igényelni? Olvasd el alábbi írásunkat, amelyből mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával