Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen feltételekkel igényelhető a falusi CSOK?

2021.09.21.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 12:02

A falusi CSOK a kormány Otthonteremtési programjának egyik eleme. Kifejezetten a kistelepüléseken élő családok otthonteremtését, és az otthonuk bővítését vagy korszerűsítését támogatja. Csak preferált kistelepüléseken vehető igénybe. Hogy vehető igénybe a falusi CSOK? Mik a feltételek? Megnéztük.

Milyen feltételekkel igényelhető a falusi CSOK?

Milyen feltételekkel igényelhető a falusi CSOK?

A falusi CSOK közel háromezer településen érhető el, és 2022. június végéig igényelhető. A falusi CSOK-kal ugyanannyi támogatáshoz juthatunk a preferált kistelepüléseken, mintha új lakást vásárolnánk. Ez a támogatás egy gyermekre hatszázezer forint, két gyermekre kettőmillió hatszázezer forint, három gyermekre pedig már tíz millió forint.

Lényeges eleme a támogatásnak, hogy csak a felét fordíthatjuk az ingatlan megvásárlására. Ha tehát csak bővíteni vagy korszerűsíteni szeretnénk, akkor csak a falusi CSOK felével számoljunk. A teljes támogatást úgy tudjuk igénybe venni, hogy megvásárolunk egy ingatlant, majd azt bővítjük és/vagy korszerűsítjük is.

Az állam a támogatást az ingatlan méretéhez is köti. Egy gyermek esetén a minimális támogatott méret negyven négyzetméter, két gyermeknél ötven, háromnál hatvan, négynél pedig hetven négyzetméter. A minimális alapterületnek a bővítést követően kell teljesülnie. A falusi CSOK-kal támogatott ingatlan legnagyobb alapterülete bármekkora lehet, azt az állam nem korlátozza.

Mire jó a falusi CSOK?

A falusi CSOK-ot használt lakás vásárlására vagy bővítésére és korszerűsítésére lehet felhasználni. De mit jelent a bővítés és a korszerűsítés? Nem felújítást. Nem elég kifesteni a konyhát. Bővítéskor a szobák számának növekednie kell, Korszerűsítéskor pedig a házat tesszük élhetőbbé. Hogyan? Például a víz-, elektromos-, csatorna-, gáz bevezetésével, és a belső hálózatának kiépítésével. Fürdőszobát is építhetünk a lakásba, ha eddig még nem volt. A központi fűtés létrehozása is korszerűsítésnek számít. A melléképületeket is felújíthatjuk, vagy építhetünk kerítést. A külső nyílászárók energiatakarékos nyílászárókra való cseréje, tető cseréje, kémény építése is belefér a támogatásba.

Hogy juthatunk falusi CSOK-hoz?

A falusi CSOK-t magyar, nagykorú, egy éves TB jogviszonnyal rendelkezők igényelhetik, akiknek nincs rosszul fizetett hitelük.

A falusi CSOK egy igazán jó támogatás, ha kistelepülésen vásárolunk ingatlant, és egyből bővítjük vagy korszerűsítjük is azt. Az állandóan változó jogszabályi környezet miatt igénylés előtt érdemes lehet szakértő segítségét kérni. Egy naprakész információkkal rendelkező szakértő segítséget nyújthat nekünk. Járjunk utána, hogy jár-e nekünk a falusi CSOK, és ha igen, vegyük igénybe.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

2023.03.03.

A CSOK-ot egyedülálló szülőként is igényelheted; az alábbiakból megtudhatod, hogy milyen esetekben, milyen típusút, mekkora összegben és hogyan!

Tovább olvasom
Kik jogosultak a jelzáloghitel-elengedésre 2024-ben?

Kik jogosultak a jelzáloghitel-elengedésre 2024-ben?

2024.05.07.

Idén is vannak népszerű és ismert otthonteremtési és családtámogatások. És vannak kevésbé ismertek is. Ilyen a jelzáloghitel elengedés. Mivel akár sok millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermeket nevelők, ezért a szakértőink utánajártak, hogy kik jogosultak a jelzáloghitel elengedésre 2024-ben. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

2023.07.27.

A falusi CSOK, a kistelepülések CSOK támogatása. Ez a támogatási forma jövőre is megmarad, ráadásul a támogatás mértéke jelentősen emelkedik. Városok kizárva. Ha azonban jogosultak vagyunk rá, nagy segítség lehet az otthonunk megszerzéséhez és szebbé tételéhez.

Tovább olvasom
Falusi CSOK és babaváró hitel együttesen igényelhető?

Falusi CSOK és babaváró hitel együttesen igényelhető?

2019.09.04.

Az utóbbi években egyre több támogatáshoz juthatnak a családosok, hála a Családvédelmi Akciótervnek. Számos kedvezményt vehetnek igénybe, amik közül kiemelkedik a falusi CSOK és a babaváró hitel, mint a legutóbbi idők slágerei.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával