Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

2022.04.25.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. április 25. 13:03

Mekkora jövedelemre van szükséged, ha a személyi kölcsönök kínálatából épp a fogyasztóbarát minősítést elnyert típusra vetettél szemet? Az alábbiakból megtudhatod!

Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

Hogy mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönökhöz, az bankonként változó, hiszen a Magyar Nemzeti Bank által kiadott kritériumrendszer csak a maximumértékeket határozza meg, a minimum a pénzintézet hatáskörébe tartozik, azaz változatos ajánlatokkal találkozhatunk, ha mindenképp a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek közül szeretnénk választani.

Éppen ezért nem lehet egyszerűen megadni a pontos összeget; a lényeg, hogy mindenképpen magasabb, mint egy átlagos személyi kölcsön esetében, így viszont az alacsonyabb jövedelműek egész egyszerűen kimaradnak ebből a kedvezményes lehetőségből.

Mi a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön?

A fogyasztóbarát minősítést a Magyar Nemzeti Bank adja olyan személyi kölcsönökre – és más konstrukciókra –, amelyek teljesítik a meghatározott kritériumokat, melyek a következők:

  • online is igényelhetőek,
  • a folyósítás maximum három napot vesz igénybe,
  • a kamatfelárat az MNB által meghatározott érték alatt kell tartani – 500 ezer forint hitelösszegig a kamatfelár nem haladhatja meg a 15, delette pedig a 10 százalékpontot,
  • a folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75 százaléka lehet,
  • teljes körű online hitelfelvétel esetén nincs folyósítási díj,
  • az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.

A minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön tehát kedvezményes kamatozású, gyorsan és online igényelhető személyi kölcsön, amelynek feltételei megegyeznek az átlagos személyi kölcsönökével; más a helyzet azonban a jövedelem tekintetében.

Mekkora jövedelem szükséges a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönhöz?

Jelenleg mindössze hat olyan kereskedelmi bank működik Magyarországon, amelyeknél igényelhető a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön: az Erste Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, a Takarékbank, a Cofidis és a Cetelem Bank.

Ezek közül egyedül a Cetelem Bank nem jelöl meg összeghatárt, azaz a JTM szabályozásnak megfelelően járnak el, és minden valószínűség szerint megelégszenek akár a minimálbérrel is. A többi pénzintézetnél a minimális jövedelem 200 ezer forint, a maximum pedig akár 350 ezer forint is lehet; mindez persze nettóban.

Mondhatjuk tehát, hogy a legtöbb helyen a minimumösszeg jóval magasabb, mint egy átlagos személyi kölcsönnél, hiszen a fogyasztóbarát minősítés nélküli személyi kölcsönök legtöbbjét akár minimálbérrel is fel lehet venni, sőt, akadnak olyan konstrukciók is, amelyek az alatti jövedelemmel is hozzáférhetőek.

A lakosság nagy része tehát kiesik a rostán

Napjainkban a KSH által közölt, nettó átlagkereset valamivel több, mint 320 ezer forint; ezzel a hét minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön közül kettő egyáltalán nem, egy pedig csak bizonyos összeghatárig érhető el.

Ebből pedig levonható a következtetés, hogy a nettó átlagbért keresők, illetve a mediánbér környékén keresők nehezen fogják tudni igényelni a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöket, a minimálbért, illetve garantált bérminimumot keresők pedig a Cetelem Bank ajánlatát leszámítva, adóstárs nélkül gyakorlatilag biztosan nem juthatnak hozzá.

Számukra maradnak a valamivel kedvezőtlenebb konstrukciók, amelyek azonban továbbra is könnyedén hozzáférhetőek, és egyelőre nem olyan magas a költségük, hogy azt ne lehetne kifizetni – különösen, ha égető szükség van némi anyagi segítségre.

Ha személyi kölcsönt szeretnél igényelni, és a minősített fogyasztóbarát konstrukciók felvételéhez nem elegendő a jövedelmed, oldalunkon megtalálhatod a pénzintézetek legjobb ajánlatait. Hasonlítsd össze őket, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő konstrukciót, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

2021.02.04.

Mindenkinek eljöhet az életében olyan szituáció, amikor hirtelen nagyobb összegre van szüksége, azonban a családi kassza nem tudja fedezni a kiadást. Ilyenkor jelent kézenfekvő megoldást a kölcsön. Számos bank ajánlatai közül választhatunk. Alaposan járjunk utána a feltételeknek, ne ijedjünk meg, ha a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása időigényes feladat lesz.

Tovább olvasom
Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

2021.10.05.

A személyi kölcsönök piaca sokszereplős. Szinte mindegyik pénzintézet kínál személyi kölcsönt. Ez a Magyarországon rendkívül népszerű hitelfajta két formában is elérhető. Az úgynevezett klasszikus személyi kölcsön mellett igényelhetünk Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. De mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

2022.09.09.

Személyi kölcsön az OTP Bank kínálatában is található, és az ország egyik legrégebbi bankjához méltóan figyelemreméltó ajánlatokról van szó!

Tovább olvasom
Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

2021.04.25.

Végre a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel. Ráadásul nincs szükség számlanyitásra és bankváltásra sem az alacsony THM-hez. Mekkora összeg igényelhető? Miért fogyasztóbarát? Kiknek ajánlott? Miért érdemes a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választani? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával