Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

2021.04.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:30

Ha felújítod a lakásodat annak eladása előtt, annak nem csak a vásárló, de a Te szempontodból is kizárólag előnyei vannak. Vagy mégsem? Az alábbiakból megtudhatod!

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

Érdemes több oldalról is megvizsgálni, hogy megéri-e felújítani a lakást, mielőtt eladod. Egyrészt rengeteg időbe és pénzbe kerül, másrészt lehet, hogy épp emiatt lesznek olyan, amúgy minden szempontból megfelelő vevőjelöltjeid, akik nem veszik meg tőled. Persze előnyei is vannak, amelyeket szintén jó, ha megfontolsz, hiszen csak minden szempont figyelembevételével hozhatsz jó döntést.

Lakásfelújítás eladás előtt – PRO

Ha felújítod a lakásodat eladás előtt, azzal növeled annak értékét; ez olyan tény, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ha a lakásfelújítás minősége minimum hozza az átlagos szintet, és nem a saját ízlésed szerint csinálod, hanem egy átlagízlésnek megfelelő ingatlant hozol ki a meglévő alapból, azzal sok vevőt szerezhetsz, hiszen nehézségek nélkül alakíthatják azt a saját ízlésükre. Ha a lakás egy nagyvárosban, vagy ahhoz közel helyezkedik el, akkor a felújított lakással – pozitív ingatlanpiaci trendek esetén – akár több millió forintos nyereséget is realizálhatsz egy lelakottal szemben. Ez a nyereség pedig tovább növelhető, ha igénybe veszed a felújításhoz az otthonfelújítási támogatást is!

Lakásfelújítás eladás előtt – KONTRA

Jelenleg a felújított lakások lényegesen kisebb számban képviseltetik magukat a piacon, amit akár jó jelnek is vehetsz, ám fontos tudnod, hogy ez főként a vásárlási szokások, illetve a koronavírus miatt kialakult ingatlanhelyzet miatt alakult így. Ha tehát felújítod a lakásod, és így kínálod eladásra, sokkal kevesebb lehetséges vásárlóval kell számolnod. Ráadásul, ha a felújítás stílusa és minősége nem egyezik meg a vevők elvárásaival, nagyon sokáig fogod árulni a lakásodat, és, mint tudjuk, az idő pénz, vagyis veszteséget is elszenvedhetsz. Ehhez még hozzá kell tenni azt is, hogy a lakásfelújítás fáradtságos és időigényes feladat, ami az idegeidet is kikezdheti.

Összességében azt mondhatjuk, hogy általánosságban véve nem éri meg felújítani a lakást eladás előtt, ám természetesen rád hagyjuk a döntést. Ha hitelre lenne szükséged, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Megjelent az első piaci zöld lakáshitel

Megjelent az első piaci zöld lakáshitel

2022.08.30.

A szomszéd kertje mindig zöldebb – tartja a mondás, de a piaci zöld lakáshitel segítségével, most a mi otthonunk lehet a legzöldebb. Nem a színét, hanem a fenntarthatóságát és az energiahatékonyságát illetően.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

2023.05.12.

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
7 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

7 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

2022.06.27.

Lakáshitelt vennél fel, és minden tanáccsal felvértezve futnál neki a folyamatnak? alábbi cikkünk neked készült!

Tovább olvasom
Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

2022.01.25.

A lakásbiztosításokat indexálják a biztosító társaságok. Az ingatlanok értéknövekedését a KSH adatai alapján állapítják meg, és évről évre levélben értesítenek bennünket erről a változásról. Bár az értéknövekedéssel együtt jár a biztosítási díjunk növekedése is, ebben nem lesz benne egy felújításból adódó értéknövekedés. Fontos, hogy a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával