fbpx
Hirdetés

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

2021.04.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:30

Ha felújítod a lakásodat annak eladása előtt, annak nem csak a vásárló, de a Te szempontodból is kizárólag előnyei vannak. Vagy mégsem? Az alábbiakból megtudhatod!

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

Érdemes több oldalról is megvizsgálni, hogy megéri-e felújítani a lakást, mielőtt eladod. Egyrészt rengeteg időbe és pénzbe kerül, másrészt lehet, hogy épp emiatt lesznek olyan, amúgy minden szempontból megfelelő vevőjelöltjeid, akik nem veszik meg tőled. Persze előnyei is vannak, amelyeket szintén jó, ha megfontolsz, hiszen csak minden szempont figyelembevételével hozhatsz jó döntést.

Lakásfelújítás eladás előtt – PRO

Ha felújítod a lakásodat eladás előtt, azzal növeled annak értékét; ez olyan tény, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ha a lakásfelújítás minősége minimum hozza az átlagos szintet, és nem a saját ízlésed szerint csinálod, hanem egy átlagízlésnek megfelelő ingatlant hozol ki a meglévő alapból, azzal sok vevőt szerezhetsz, hiszen nehézségek nélkül alakíthatják azt a saját ízlésükre. Ha a lakás egy nagyvárosban, vagy ahhoz közel helyezkedik el, akkor a felújított lakással – pozitív ingatlanpiaci trendek esetén – akár több millió forintos nyereséget is realizálhatsz egy lelakottal szemben. Ez a nyereség pedig tovább növelhető, ha igénybe veszed a felújításhoz az otthonfelújítási támogatást is!

Lakásfelújítás eladás előtt – KONTRA

Jelenleg a felújított lakások lényegesen kisebb számban képviseltetik magukat a piacon, amit akár jó jelnek is vehetsz, ám fontos tudnod, hogy ez főként a vásárlási szokások, illetve a koronavírus miatt kialakult ingatlanhelyzet miatt alakult így. Ha tehát felújítod a lakásod, és így kínálod eladásra, sokkal kevesebb lehetséges vásárlóval kell számolnod. Ráadásul, ha a felújítás stílusa és minősége nem egyezik meg a vevők elvárásaival, nagyon sokáig fogod árulni a lakásodat, és, mint tudjuk, az idő pénz, vagyis veszteséget is elszenvedhetsz. Ehhez még hozzá kell tenni azt is, hogy a lakásfelújítás fáradtságos és időigényes feladat, ami az idegeidet is kikezdheti.

Összességében azt mondhatjuk, hogy általánosságban véve nem éri meg felújítani a lakást eladás előtt, ám természetesen rád hagyjuk a döntést. Ha hitelre lenne szükséged, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakásfelújítási támogatás: minden munkához szükséges vállalkozói szerződés?

Lakásfelújítási támogatás: minden munkához szükséges vállalkozói szerződés?

2022.04.08.

A vállalkozói szerződés megléte a lakásfelújítási támogatás igényléséhez minden egyes munkafolyamatnál szükséges, vagy sem? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

2022.09.13.

A lakáshitel felvételéhez szükséges jövedelem mértéke nem csak bankonként változhat, de más tényezők is hatással vannak rá.

Tovább olvasom
Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

2022.01.25.

A lakásbiztosításokat indexálják a biztosító társaságok. Az ingatlanok értéknövekedését a KSH adatai alapján állapítják meg, és évről évre levélben értesítenek bennünket erről a változásról. Bár az értéknövekedéssel együtt jár a biztosítási díjunk növekedése is, ebben nem lesz benne egy felújításból adódó értéknövekedés. Fontos, hogy a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Megjelent az első piaci zöld lakáshitel

Megjelent az első piaci zöld lakáshitel

2022.08.30.

A szomszéd kertje mindig zöldebb – tartja a mondás, de a piaci zöld lakáshitel segítségével, most a mi otthonunk lehet a legzöldebb. Nem a színét, hanem a fenntarthatóságát és az energiahatékonyságát illetően.

Tovább olvasom