Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

2023.09.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. szeptember 7. 13:09

Jelentősen változik a Babaváró hitel 2024-től. A legnépszerűbb támogatást igényelni kívánók lehetőségei jelentősen csökkennek, így aki igényelne még Babaváró támogatást, annak tisztában kell lennie a változásokkal. Segítünk eligazodni.

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró támogatás egy állami támogatású hitel, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást akarja elősegíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lehet magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel pedig a legnépszerűbb hiteltermék a pénzpiacon.

Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg.

Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy fedezetes hitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú. További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

A Babaváró hitel, mint lehetőség – még idén

A Babaváró támogatás egy kedvezményes kamatozású hitel, amelyet a fiatal házasok igényelhetnek gyermekvállalás támogatására. A Babaváró támogatás számos előnnyel jár, azonban vannak buktatói is, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt igénylünk.

A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

A hitelhez kötelezően meg kell kötni egy törlesztési biztosítást. A biztosítás díja a hitel összegének és a futamidőnek függvényében változik.

A hitelhez kapcsolódik egy kezességvállalási díj. A díj mértéke a hitel összegének fél százaléka.

A házaspár nem válhat el a futamidő alatt, és Magyarországon kell dolgoznia.

A Babaváró támogatás egy jó lehetőség a gyermekvállalás támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatóival is, mielőtt igényelünk.

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Nemrég változást jelentett be a kormány a családtámogatásoknál. A Babaváró támogatás emelkedik a maximálisan igényelhető összeg, de életkori szigorítást is bejelentettek.

A változások ez év végén lépnek életbe. A szigorítás miatt lesznek olyanok, akiknek még idén lépniük kell, különben nem tudják majd igénybe venni ezt a támogatási formát.

A Babaváró hitel maximális összege 11 millió forintra emelkedik 2024.01.01-től. A Babaváró hitelt csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetnek 2024.01.01-től.

2024.01.01-től 2025.01.01-ig, 40 éves korig még igényelhető lesz a támogatás, ha a várandósság igazolásra kerül.

2023.12.31-ig a mostani feltételekkel igényelhető a Babaváró hitel.

Mit tehetünk, ha igényelni akarunk? – szakértőnk válaszol

Az Akölcsön szakértői szerint, aki teheti, még az idén igényeljen.

Aki idén már nem tud igényelni, de a házaspár nőtagja jövőre még nem éri el 30 éves életkort, az a jövő évben is igényelhet.

Aki idén már nem tud igényelni, de a házaspár nőtagja már eléri a 30 éves életkort, de a jövő évben igazolni tudja a várandósságot, az jövőre is igényelhet.

Bár szigorodik a legnépszerűbb támogatási forma, de nem lesz elérhetetlen. Aki igénylésen gondolkodik, mindenképpen konzultáljon egy szakemberrel, aki minden lehetőségről tájékoztatja. És azt se felejtsük el, hogy más támogatási forma is elérhető.

Ami kiemelten fontos, hogy ebben az évben még nem változnak a feltételek. Aki tehát még ebben az évben igényel, az a most aktuális feltételekkel juthat támogatáshoz. És ahogy látható, aki jövőre igényel, az is kaphat támogatást.

Összefoglalás

2024-ben változnak a Babaváró hitel feltételei. A Babaváró támogatás egy állami támogatású hitel, amely a családalapítást és gyermekvállalást támogatja. A legfontosabb változások közé tartozik, hogy a hitel maximális összege 11 millió forintra emelkedik, de csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik a hitelt. Azonban 2025.01.01-ig a 40 év alattiak is igényelhetik, ha várandósságot tudnak igazolni. Azok, akik a változások előtt szeretnének igényelni, 2023 végéig az aktuális feltételekkel tehetik ezt meg.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

2021.11.09.

A Babaváró hitel egy gyermeket tervező párnak nagy segítség lehet. Ez a szabadon felhasználható kölcsön állami támogatással lehet a miénk, ha gyermeket vállalunk. A feltételeket azonban teljesíteni kell, különben a támogatást vissza kell fizetni. Utánajártunk, hogy mennyit kell visszafizetni, ha nem születik meg a vállalt gyermek.

Tovább olvasom
Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

Babaváró hitel felvétele vállalkozóként

2022.01.07.

A Babaváró hitel rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Ez a nagy összegű, szabadon felhasználható, kamatmentes hitel lehetőséget nyújt sok család számára, hogy gyermeket vállaljanak. A Babaváró hitel nem csak az alkalmazottaknak lehet előnyös, a vállalkozóknak ugyanúgy jól jöhet ez a támogatás. Megnéztük, milyen módon lehet Babaváró hitelhez jutni vállalkozóként.

Tovább olvasom
5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

2021.04.28.

A babaváró hitellel kapcsolatban számos tévhit kering az interneten, illetve az emberek között; az alábbiakban az öt leggyakoribbat gyűjtöttük össze.

Tovább olvasom
Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

2021.03.19.

A babaváró hitel külföldön dolgozóknak is egy elérhető lehetőség, ám némileg másként, mint azoknak, akik itthon vállalnak munkát. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom