Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

2023.09.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. szeptember 7. 13:09

Jelentősen változik a Babaváró hitel 2024-től. A legnépszerűbb támogatást igényelni kívánók lehetőségei jelentősen csökkennek, így aki igényelne még Babaváró támogatást, annak tisztában kell lennie a változásokkal. Segítünk eligazodni.

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Mi az a Babaváró hitel?

A Babaváró támogatás egy állami támogatású hitel, amivel a kormány a családalapítást támogatja, és a gyermekvállalást akarja elősegíteni.

Tízmillió forintot is igényelhetünk, és a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesítjük a szerződéses feltételeket. A Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket vállaló családoknak nyújt állami támogatást.

A szerződésben vállalnunk kell, hogy gyermekünk születik. Ha az első gyerekünk öt éven belül megszületik, akkor a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz.

Ha megszületik a második gyerekünk is, akkor a hitel harminc százaléka elengedésre kerül, és a harmadik gyerekünk megszületése után már semmit nem kell visszafizetnünk.

A Babaváró hitelt akár húsz évre is igényelhetjük, és a szabályok szerint a törlesztőrészletünk nem lehet magasabb havi ötvenezer forintnál. Ezt az állam garantálja.

A Babaváró hitel, hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású. A szabad felhasználású hitel pedig a legnépszerűbb hiteltermék a pénzpiacon.

Nem véletlenül, hiszen sok előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is következik: bármire elkölthető a hitelösszeg.

Nem kell hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem annyira kötött, mint egy fedezetes hitel, és az igénylési folyamat sem annyira hosszú. További előnye a Babaváró hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni.

A Babaváró hitel, mint lehetőség – még idén

A Babaváró támogatás egy kedvezményes kamatozású hitel, amelyet a fiatal házasok igényelhetnek gyermekvállalás támogatására. A Babaváró támogatás számos előnnyel jár, azonban vannak buktatói is, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt igénylünk.

A hitel a gyermekvállalás után legfeljebb öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatát vissza kell fizetni.

A hitelhez kötelezően meg kell kötni egy törlesztési biztosítást. A biztosítás díja a hitel összegének és a futamidőnek függvényében változik.

A hitelhez kapcsolódik egy kezességvállalási díj. A díj mértéke a hitel összegének fél százaléka.

A házaspár nem válhat el a futamidő alatt, és Magyarországon kell dolgoznia.

A Babaváró támogatás egy jó lehetőség a gyermekvállalás támogatására, azonban fontos, hogy tisztában legyünk a buktatóival is, mielőtt igényelünk.

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Nemrég változást jelentett be a kormány a családtámogatásoknál. A Babaváró támogatás emelkedik a maximálisan igényelhető összeg, de életkori szigorítást is bejelentettek.

A változások ez év végén lépnek életbe. A szigorítás miatt lesznek olyanok, akiknek még idén lépniük kell, különben nem tudják majd igénybe venni ezt a támogatási formát.

A Babaváró hitel maximális összege 11 millió forintra emelkedik 2024.01.01-től. A Babaváró hitelt csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetnek 2024.01.01-től.

2024.01.01-től 2025.01.01-ig, 40 éves korig még igényelhető lesz a támogatás, ha a várandósság igazolásra kerül.

2023.12.31-ig a mostani feltételekkel igényelhető a Babaváró hitel.

Mit tehetünk, ha igényelni akarunk? – szakértőnk válaszol

Az Akölcsön szakértői szerint, aki teheti, még az idén igényeljen.

Aki idén már nem tud igényelni, de a házaspár nőtagja jövőre még nem éri el 30 éves életkort, az a jövő évben is igényelhet.

Aki idén már nem tud igényelni, de a házaspár nőtagja már eléri a 30 éves életkort, de a jövő évben igazolni tudja a várandósságot, az jövőre is igényelhet.

Bár szigorodik a legnépszerűbb támogatási forma, de nem lesz elérhetetlen. Aki igénylésen gondolkodik, mindenképpen konzultáljon egy szakemberrel, aki minden lehetőségről tájékoztatja. És azt se felejtsük el, hogy más támogatási forma is elérhető.

Ami kiemelten fontos, hogy ebben az évben még nem változnak a feltételek. Aki tehát még ebben az évben igényel, az a most aktuális feltételekkel juthat támogatáshoz. És ahogy látható, aki jövőre igényel, az is kaphat támogatást.

Összefoglalás

2024-ben változnak a Babaváró hitel feltételei. A Babaváró támogatás egy állami támogatású hitel, amely a családalapítást és gyermekvállalást támogatja. A legfontosabb változások közé tartozik, hogy a hitel maximális összege 11 millió forintra emelkedik, de csak 30 év alatti nőtaggal rendelkező házaspárok igényelhetik a hitelt. Azonban 2025.01.01-ig a 40 év alattiak is igényelhetik, ha várandósságot tudnak igazolni. Azok, akik a változások előtt szeretnének igényelni, 2023 végéig az aktuális feltételekkel tehetik ezt meg.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Tovább olvasom
Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

2022.05.17.

Csökkenő büntetőkamatokról nem is álmodtunk, ám a babaváró hitel esetében most épp ez történik!

Tovább olvasom
Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

2019.08.05.

A babaváró hitel körüli felhajtás tökéletesen érthető, hiszen gyakorlatilag ingyen pénznek számít. Azt azonban jó, ha tudod, hogy a babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni, vagyis a teljes keret, amit lehívhatsz, 10.000.000 forint. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával