Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla: melyik a pénztárcabarát választás?

2023.10.05.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. október 5. 12:05

Két nagyon hasonló számlatípus. De melyiket válasszuk? Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla? Melyik lehet olcsóbb? Melyik a jobb választás? És főleg: mi alapján válasszunk? Szakértőink megválaszolnak minden felmerülő kérdést.

Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla: melyik a pénztárcabarát választás?

A diákhitel számla

A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla között nincs nagy különbség, mégis vannak eltérések, és ez befolyásolhat bennünket a döntésben.

Ha van diákhitelünk, akkor extra kedvezményekre és jóváírásokra számíthatunk, például akkor, ha diákhitel egy összegben érkezik meg a számlára.

A jóváírások mellett az ingyenesen elérhető banki szolgáltatások is fontosak lehetnek. Az ingyenesség a legvonzóbb egy banki terméknél.

A hagyományos diákszámla

A hagyományos diákszámlák közül az a számla a megfelelő, ami a legjobb az igénylő számára. A diákoknak bankszámla kell. Ez nem is kérdés a huszonegyedik században. A diákszámla nyitás pedig ma már végtelenül egyszerű. A választásban pedig a diákszámla összehasonlító segít.

A diákszámlák összehasonlítás a legfontosabb lépés az igénylés előtt.

A bankszámla diákoknak szóljon, és adjon extra kedvezményeket. Ez fontos. A legjobb az ingyenes bankszámla diákoknak. Az alacsony diákszámla költségek vonzóvá teszik ezt a banki terméket. A bankszámla nyitása diákoknak egy egyszerű folyamat.

De diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Az olcsó bankszámla diákoknak. Talán ez a legfontosabb érv. Az olcsó diákszámla. És persze az, hogy a pénzügyi szokásokhoz a legjobban igazodó.

Melyiket válasszuk?

A diákhitel számla inkább pénztárca barát választás lehet, mint a hagyományos diákszámla.

A diákhitel számlák esetében ugyanis számos kedvezményt és szolgáltatást nyújtanak a bankok, amelyeket a hagyományos diákszámlák nem, vagy nem minden esetben.

A diákhitel számlák esetében az alábbi kedvezmények és szolgáltatások jellemzőek:

A hagyományos diákszámlák esetében ezek a kedvezmények és szolgáltatások nem feltétlenül biztosítottak. Emellett a tranzakciós költségek is magasabbak lehetnek a diákhitel számlákhoz képest.

Ha a fenti szolgáltatások fontosak, akkor érdemes diákhitel számlát nyitni.

A döntés meghozatala előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait.

Bankkártyát is igényelhetünk a számlához. Ez ma már szinte automatikus, de éves díjat kell fizetnünk érte. (ha nem ingyenes)

Egyes számláknál lehetőség van a bankkártya órával vagy telefonnal történő használatára is. Ha ez fontos nekünk, akkor egy erre alkalmas számlát válasszunk. Nem minden számla nyújtja ugyanis ez a szolgáltatás.

A számla kártyáival vásárolhatunk, és készpénzt is vehetünk fel róla. Az is lényeges, hogy a saját bankunk automatájából történő készpénzfelvétel jelentősen olcsóbb, mintha idegen automatából vesszük fel ugyanazt az összeget.

Folyószámlahitelt viszont többnyire nem lehet igényelni ehhez a diákszámlához, ezt a bankok nem teszik lehetővé.

Az első bankszámla – fontos lehet

A bankok versenyeznek a diákokért. Leendő ügyfelet látnak bennük. Ezért az első bankszámla kiválasztása nem lesz egyszerű, hiszen a pénzintézetek egymásra licitálnak, hogy minél több új ügyfelet szerezzenek.

És az legelső bankszámla jelentőségét ráadásul nehéz túlbecsülni. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy biztonságosan tárolják a pénzüket, és hozzáférjenek, amikor szükségük van rá.

A bankszámlák a modern pénzügyi rendszer alapját képezik, és nélkülözhetetlenek a modern világ működéséhez.

A bankszámlák biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására. A bankok biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, hogy megvédjék az ügyfelek pénzét a lopástól és a csalásoktól.

A bankszámlák hozzáférést biztosítanak a pénzhez. Az ügyfelek a bankszámlájukról készpénzt vehetnek fel, és átutalásokat végezhetnek.

A bankszámlák segíthetnek nyomon követni a pénzügyeket. Az ügyfelek megtekinthetik a bankszámlájuk egyenlegét, és kivonatot kérhetnek.

A bankszámlák elengedhetetlenek a modern világ működéséhez. Biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására, hozzáférést biztosítanak a pénzhez, amikor szükség van rá, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak.

És ezt mindkét számlatípus tudja. A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla is.

Ami dönthet, azok a költségek. Természetesen más okok miatt is választhat valaki egy számlát. A bankfiók közelsége, a hagyományok és az ATM-ek elhelyezkedése és száma is döntő lehet.

Az első lépés optimális esetben az igények felmérése, a második pedig az ajánlatok összehasonlítása. Az Akölcsön szakértői szerint ez a két lépés elvezeti az igénylőt a megfelelő számlához.

Összefoglalás

A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla között nincsenek jelentős különbségek, de a diákhitel számla kedvezményekkel rendelkezik, amelyeket a hagyományos diákszámla nem, vagy nem minden esetben kínál. Ilyenek például az ingyenes bankkártya használat, ingyenes készpénzfelvétel, ingyenes utalás és ingyenes havi számlakivonat. A választásnál érdemes figyelembe venni az igényeket és összehasonlítani az ajánlatokat. Az igények felmérése és az ajánlatok összehasonlítása elvezet a megfelelő számlához.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

2024.06.09.

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom
Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

2023.03.17.

Emelkednek a bankszámladíjak is hamarosan, ami talán nem meglepő, tekintve a rekordmagas inflációt – lássuk, mire lehet számítani!

Tovább olvasom
Fontos változások a bankolásban 2021-ben

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

2023.04.11.

2023. július 1-től az alapszámlák havidíja 1000 forintra csökken a jelenlegi 3000 forintról. Ez a számlacsomag mindenki számára elérhető, és kedvező áron kínál alapszolgáltatásokat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával