Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla: melyik a pénztárcabarát választás?

2023.10.05.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. október 5. 12:05

Két nagyon hasonló számlatípus. De melyiket válasszuk? Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla? Melyik lehet olcsóbb? Melyik a jobb választás? És főleg: mi alapján válasszunk? Szakértőink megválaszolnak minden felmerülő kérdést.

Diákhitel számla vagy hagyományos diákszámla: melyik a pénztárcabarát választás?

A diákhitel számla

A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla között nincs nagy különbség, mégis vannak eltérések, és ez befolyásolhat bennünket a döntésben.

Ha van diákhitelünk, akkor extra kedvezményekre és jóváírásokra számíthatunk, például akkor, ha diákhitel egy összegben érkezik meg a számlára.

A jóváírások mellett az ingyenesen elérhető banki szolgáltatások is fontosak lehetnek. Az ingyenesség a legvonzóbb egy banki terméknél.

A hagyományos diákszámla

A hagyományos diákszámlák közül az a számla a megfelelő, ami a legjobb az igénylő számára. A diákoknak bankszámla kell. Ez nem is kérdés a huszonegyedik században. A diákszámla nyitás pedig ma már végtelenül egyszerű. A választásban pedig a diákszámla összehasonlító segít.

A diákszámlák összehasonlítás a legfontosabb lépés az igénylés előtt.

A bankszámla diákoknak szóljon, és adjon extra kedvezményeket. Ez fontos. A legjobb az ingyenes bankszámla diákoknak. Az alacsony diákszámla költségek vonzóvá teszik ezt a banki terméket. A bankszámla nyitása diákoknak egy egyszerű folyamat.

De diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Az olcsó bankszámla diákoknak. Talán ez a legfontosabb érv. Az olcsó diákszámla. És persze az, hogy a pénzügyi szokásokhoz a legjobban igazodó.

Melyiket válasszuk?

A diákhitel számla inkább pénztárca barát választás lehet, mint a hagyományos diákszámla.

A diákhitel számlák esetében ugyanis számos kedvezményt és szolgáltatást nyújtanak a bankok, amelyeket a hagyományos diákszámlák nem, vagy nem minden esetben.

A diákhitel számlák esetében az alábbi kedvezmények és szolgáltatások jellemzőek:

A hagyományos diákszámlák esetében ezek a kedvezmények és szolgáltatások nem feltétlenül biztosítottak. Emellett a tranzakciós költségek is magasabbak lehetnek a diákhitel számlákhoz képest.

Ha a fenti szolgáltatások fontosak, akkor érdemes diákhitel számlát nyitni.

A döntés meghozatala előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait.

Bankkártyát is igényelhetünk a számlához. Ez ma már szinte automatikus, de éves díjat kell fizetnünk érte. (ha nem ingyenes)

Egyes számláknál lehetőség van a bankkártya órával vagy telefonnal történő használatára is. Ha ez fontos nekünk, akkor egy erre alkalmas számlát válasszunk. Nem minden számla nyújtja ugyanis ez a szolgáltatás.

A számla kártyáival vásárolhatunk, és készpénzt is vehetünk fel róla. Az is lényeges, hogy a saját bankunk automatájából történő készpénzfelvétel jelentősen olcsóbb, mintha idegen automatából vesszük fel ugyanazt az összeget.

Folyószámlahitelt viszont többnyire nem lehet igényelni ehhez a diákszámlához, ezt a bankok nem teszik lehetővé.

Az első bankszámla – fontos lehet

A bankok versenyeznek a diákokért. Leendő ügyfelet látnak bennük. Ezért az első bankszámla kiválasztása nem lesz egyszerű, hiszen a pénzintézetek egymásra licitálnak, hogy minél több új ügyfelet szerezzenek.

És az legelső bankszámla jelentőségét ráadásul nehéz túlbecsülni. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy biztonságosan tárolják a pénzüket, és hozzáférjenek, amikor szükségük van rá.

A bankszámlák a modern pénzügyi rendszer alapját képezik, és nélkülözhetetlenek a modern világ működéséhez.

A bankszámlák biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására. A bankok biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, hogy megvédjék az ügyfelek pénzét a lopástól és a csalásoktól.

A bankszámlák hozzáférést biztosítanak a pénzhez. Az ügyfelek a bankszámlájukról készpénzt vehetnek fel, és átutalásokat végezhetnek.

A bankszámlák segíthetnek nyomon követni a pénzügyeket. Az ügyfelek megtekinthetik a bankszámlájuk egyenlegét, és kivonatot kérhetnek.

A bankszámlák elengedhetetlenek a modern világ működéséhez. Biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására, hozzáférést biztosítanak a pénzhez, amikor szükség van rá, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak.

És ezt mindkét számlatípus tudja. A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla is.

Ami dönthet, azok a költségek. Természetesen más okok miatt is választhat valaki egy számlát. A bankfiók közelsége, a hagyományok és az ATM-ek elhelyezkedése és száma is döntő lehet.

Az első lépés optimális esetben az igények felmérése, a második pedig az ajánlatok összehasonlítása. Az Akölcsön szakértői szerint ez a két lépés elvezeti az igénylőt a megfelelő számlához.

Összefoglalás

A diákhitel számla és a hagyományos diákszámla között nincsenek jelentős különbségek, de a diákhitel számla kedvezményekkel rendelkezik, amelyeket a hagyományos diákszámla nem, vagy nem minden esetben kínál. Ilyenek például az ingyenes bankkártya használat, ingyenes készpénzfelvétel, ingyenes utalás és ingyenes havi számlakivonat. A választásnál érdemes figyelembe venni az igényeket és összehasonlítani az ajánlatokat. Az igények felmérése és az ajánlatok összehasonlítása elvezet a megfelelő számlához.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Diákszámla a Raiffeisen Banknál: fedezd fel a Yelloo bankszámla előnyeit!

Diákszámla a Raiffeisen Banknál: fedezd fel a Yelloo bankszámla előnyeit!

2023.11.09.

Első lépés a pénzügyi függetlenség felé minden 14-25 éves részére, nem csak diákoknak – ez a Yelloo a Raiffeisentől. De miért fontos a pénzügyi függetlenség? És miért fontos ez már 18 éves kor alatt is? Utánajártunk, és mutatjuk a Yelloo számla előnyeit.

Tovább olvasom
Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

2022.03.01.

Bankolj szabadon! Az Erste Banknál megteheted. Az Erste Bank George Számlája egy igazi kuriózum. Kiszámítható, alkalmazkodik hozzánk, és még egyedi kártyánk is lehet. Utánajártunk ennek a különlegességnek. Tudj meg mindent az Erste Bank George számlájáról!

Tovább olvasom
SWIFT kód, IBAN szám, BIC kód: minden részletet bemutatunk, és elmagyarázunk bankonként

SWIFT kód, IBAN szám, BIC kód: minden részletet bemutatunk, és elmagyarázunk bankonként

2023.07.13.

SWIFT kódra, BIC kódra és IBAN számlaszámra külföldi utalásoknál van szükség. Ismernünk kell ezeket az azonosítókat, és azt is tudnunk kell, ha szükség van rájuk, hol találjuk meg őket. Röviden és érthetően a nemzetközi bankszámla azonosítókról.

Tovább olvasom
Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom