Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

2024.01.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. január 5. 13:16

A CSOK támogatás igénybevétele nem zárja ki, hogy CSOK Plusz hitelt is igényeljünk. Bemutatjuk a CSOK Pluszt, és azt is megmutatjuk, milyen esetekben lehetséges a CSOK után felvenni a CSOK Plusz hitelt is.

A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

A CSOK támogatás már nem érhető el, de itt a CSOK Plusz hitel

Az 5000 fő feletti településeken támogatott hitel elérhető 2024-től, ennek kamata legfeljebb három százalék lehet, ami sokkal kedvezőbb a piaci hitelkamatoknál.

A támogatott hitel azonban nem csak a nagyobb településeken igényelhető, mert a falusi CSOK vissza nem térítendő támogatás mellé is igényelhető.

A támogatott, kedvezményes hitel legnagyobb összege a vállalt gyerekek számától függően egy gyereknél 15 millió forint, két gyereknél 30 millió forint, 3 gyereknél pedig 50 millió forint.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény Plusz hitel futamideje 10-25 év.

A támogatást igénylő édesanyák negyvenegy éves korukig igényelhetnek, de két év átmeneti időszakban azok a várandós nők is megkaphatják a támogatott hitett, akik ennél idősebbek.

Az ingatlanvásárlási lehetőségek és feltételek a következők:

Az ingatlan vásárlási értéke az első közös ingatlan megvásárlása esetén maximum 80 millió forint lehet, míg azok számára, akik nem az első lakásukat szeretnék megvenni vagy meglévő ingatlanjukat bővítenék, a felső határ 150 millió forint.

Lényeges, hogy a kedvezményes hitel nem használható telekvásárlásra.

Az első évben a kölcsön felvételét követően csak a kamatot kell törleszteni, a tőke visszafizetése ebben az időszakban nem szükséges.

Ha az adósoknak gyereke születik, akkor jogosultak 1 éves hitelmoratóriumra. Ilyenkor a futamidő meghosszabbodik 1 évvel, ami a kölcsön teljes visszafizetési összegének emelkedéséhez vezethet.

A CSOK Plusz kedvezményes lakáshitele a falusi CSOK vissza nem térítendő támogatása mellé is igényelhető, és így a Falusi CSOK mellé járó adó-visszatérítési támogatást is fel lehet majd venni.

Minden megszületett gyermek után jóváírnak 10 millió forintot a tartozásból. Csak a második gyerektől, de utána minden gyermek megszületése után elengednek 10 millió forintot a tartozásból, ami nem vonatkozik a meglévő gyermekekre.

A gyermekvállalás a kulcs a családtámogatásoknál

A szakértők szerint a meglévő gyermekek figyelembe vétele jelentősen kedvezőbbé teszi ezt a támogatási formát. A CSOK Plusz hitel igényelhető összegébe a meglévő és a vállalt gyerekek is beleszámítanak.

Amikor egy már meglévő gyermek mellé a házaspár még két gyereket vállal, akkor 50 millió forint CSOK Plusz hitel igényelhető.

Ugyanúgy, mintha a házaspár a két már meglévő mellé egy gyermeket vállal, vagy ha nincs még egy gyermekük sem, de hármat szeretnének.

A szabályok miatt ugyanakkor a CSOK Plusz legnagyobb kedvezményénél, a jóváírásnál, csak a megszülető gyermekek számítanak. A második gyerektől, minden gyermek megszületése után elengednek tíz millió forintot a tartozásból, ami nem vonatkozik a meglévő gyermekekre.

Már van CSOK támogatásunk, de érdekel a CSOK Plusz is? Van megoldás!

Az Akölcsön pénzügyi szakértői összefoglalják a lényeget:

Lehetséges a CSOK Plusz igénylése akkor is, ha korábban CSOK támogatást igényeltünk.

Új lakáscélra van szükség, meglévő lakáscélra utólag nem igényelhetünk CSOK Plusz hitelt.

Nem kapunk CSOK Plusz hitelt, ha három éven belül valamilyen előírás megszegése miatt a hatóság a korábbi támogatás visszafizetésére kötelezett.

Nem igényelhetünk CSOK Plusz hitelt, ha már van támogatott hitelünk (CSOK hitel).

Ha olyan vállalt gyerekre kaptunk vissza nem térítendő támogatást, aki még nem született meg, akkor nem kaphatunk CSOK Plusz hitelt. De ha meglévő gyerekre vettük fel a CSOK támogatást, vagy a gyermekvállalásunk már teljesünt, akkor a vissza nem térítendő CSOK támogatást nem kell visszafizetni.

Mivel egy összetett kérdésről van szó, a szakértőink azt javasolják, hogy CSOK Plusz igénylés előtt alaposan tájékozódjunk. Fontos, hogy tisztában legyünk minden szabállyal, hiszen a cél a támogatás teljes felhasználása. A támogatás felhasználása egy esély, tudnunk kell pontosan, hogy mikor élhetünk vele.

És ha fel tudjuk használni a támogatást, akkor egy szebb és jobb ingatlanban élhetünk a szeretteinkkel.

Összefoglalás

A CSOK Plusz hitel fő jellemzője, hogy kedvezményes kamatozású, és az igényelhető összeg a gyerekek számától függően változik: egy gyermek esetén maximum 15 millió forint, két gyermeknél 30 millió, míg három gyereknél 50 millió forintig terjedhet. Kiemelendő, hogy a CSOK Plusz igénylése nem kizárólag az első ingatlan megvásárlására korlátozódik, hanem a meglévő ingatlanok bővítésére is használható. Továbbá, fontos tudni, hogy a CSOK után felvenni a CSOK Pluszt csak bizonyos feltételek mellett lehetséges, mint például a korábbi támogatások megfelelő felhasználása és a szabályok betartása. A támogatás igénybevételének lehetősége jelentős segítséget jelenthet a családok számára, hiszen jelentős összegeket takaríthatnak meg és segíthetik elő a gyermekvállalást is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

2024.02.14.

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

2023.08.04.

A családtámogatást kiemelt fontossággal kezeli a kormány, ebben az évben is számos lehetőség érhető el. Bár az év végén változások jönnek, addig változatlan feltételekkel igényelhető még számos támogatási forma. Mutatjuk, mik ezek, és a legfontosabbakról a részleteket is eláruljuk.

Tovább olvasom
Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

2023.07.27.

A falusi CSOK, a kistelepülések CSOK támogatása. Ez a támogatási forma jövőre is megmarad, ráadásul a támogatás mértéke jelentősen emelkedik. Városok kizárva. Ha azonban jogosultak vagyunk rá, nagy segítség lehet az otthonunk megszerzéséhez és szebbé tételéhez.

Tovább olvasom
Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

2024.01.12.

Az idei év megújult családtámogatása a CSOK Plusz. Ez a hitel formájában nyújtott támogatási forma gyermekszületés utáni jóváírással segíti méltó ingatlanhoz jutni a családokat. A kamata legmagasabb értékét meghatározták, de annak nincs akadálya, hogy egy pénzintézet ennél alacsonyabb kamatozással kínálja az ügyfeleinek. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával