Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

További Beállítások

Válassz bankot

K&H

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Tárgyi fedezet nélküli forgóeszköz hitel

Kamat 5,0%
Futamidő 35 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Mit lehet tudni a Széchenyi Kártya Program MAX+-ról?

Az Széchenyi Kártya Program 2022 végétől él, és a Széchenyi Kártya Program MAX+ elnevezést kapta. A program termékei kedvezményesek, a legfontosabb ismérvei a következők:

 • a teljes futamidő alatt fix a kamat
 • a hitelösszeg akár 1,4 milliárd forint is lehet, a minimum hitelösszeg 1 millió forint
 • a kamat-, a kezelési költség- és a kezességi díjtámogatás a kormány által biztosított
 • gyors és egyszerű adminisztráció
 • a mikro-, kis-és középvállalkozások számára többféle választási lehetőség áll rendelkezésre versenyképességük növelése érdekében

Széchenyi Kártya Folyószámla hitel MAX+

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ a napi működési költségek finanszírozásában jelent segítséget a kkv-k számára. A hitelkeret legfeljebb 250 millió forint.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ konstrukciót maximum 3 éves futamidővel lehet igényelni. A kölcsön kamata évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ program fő célja, hogy a vállalkozások versenyképességét növelje a különböző területeken nyújtott támogatással. A kedvezményes hiteltermékekre az alábbiak jellemzőek:

 • legalább 1, de akár 250 millió forintos hitelösszeg igényelhető a programon belül
 • a kamat a teljes futamidő alatt fix
 • a magyar kormány biztosítja a program kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatását
 • gyors, kényelmes adminisztráció
 • a mikro-, kis-és középvállalkozások különböző finanszírozási igényeit figyelembe véve változatos konstrukciók érhetőek el

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a turisztikai szektorban működő vállalkozások számára elérhető folyószámlahitel. A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a vállalkozások, különösen igaz ez a turisztikai ágazatra. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ a kedvezőtlen gazdasági folyamatok hatásának enyhítésére és kivédésre alkalmas állami díjtámogatott hiteltermék. Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ jelentős állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással igényelhetjük, és szabadon felhasználhatjuk.

Miért jó a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel. Beruházásra és a napi kiadások fedezésére, akár bérfizetésre is használható. A folyószámlahitelek a legdrágább hiteltermékek között vannak, ezért különösen előnyös a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+, hiszen mindenféle költség nélkül nyújt segítséget a vállalkozásunk számára.

Átutalással kérhetjük a számlánkra, vagy igényelhetünk hozzá bankkártyát, és azzal használhatjuk fel. Az ország több, mint kétszáz pontján igényelhető Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-hoz ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatunk. A legfeljebb 300 millió forinthoz az állam akár teljes mértékű díjtámogatást ad a kezességi díjhoz is.

Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t igényelünk? A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+-t minden olyan kis és középvállalkozás igényelheti, amely a hatályos Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában felsorolt tevékenységi körök valamelyikét fő vagy melléktevékenységként végzi. Kizáró ok, ha az igénylő vállalkozásnak van lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Az egyéb teljesítendő feltételeket a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzata tartalmazza.

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ kondíciói. A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ hitelkeretének összege 1 millió forint és 300 millió forint között van. A hitel futamideje maximum 3 év. A felvett hitel visszafizetése egy összegben, a szerződés lejáratának napján lesz esedékes. A hitel futamideje alatt a vállalkozásunk teljes kezelési költség támogatáshoz jut, ezért nincs kezelési költség fizetési kötelezettségünk.

A szerződés megkötésekor kizárólag átmeneti jogcím esetén csupán a támogatással csökkentett nettó kezességvállalási díjat kell kifizetnünk. Két vagy három éves futamidő esetén évente vizsgálják ezt majd meg, az adott évre vonatkozóan. A kezességvállalási díj is nulla lesz azonban abban az esetben, ha csekély jogcímű támogatást kérünk.

Széchenyi Likviditási hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ arra szolgál, hogy különböző forgóeszközöket szerezzenek be segítségével a vállalkozások. Azok a forgóeszközök finanszírozhatók belőle, amelyek szükségesek a cég működéséhez. A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ 3 éves futamidőre igényelhető, a kamat évi fix 5 százalék.

Széchenyi Beruházási hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ segítségével többféle beruházási hitelcél finanszírozható. A termék felhasználási köre széles, az agrárszektorban is igénybe lehet venni. A hitelösszeg akár 1,4 milliárd forint is lehet. A kölcsön évi fix 5 százalék kamatozású.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetében a futamidő maximum 10 év. A hitelösszeg maximuma 1,4 milliárd forint. A konstrukció felhasználási köre bővült, a következő beruházási célokra lehet igényelni:

 • új és használt gép, berendezés, ingatlan, illetve egyéb tárgyi eszközök megvásárlása, beszerzése
 • hitelkiváltás
 • üzletrész vásárlás
 • agrár célú beruházások finanszírozása

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ kamata évi fix 5%.

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ arra szolgál, hogy elősegítse a különböző pénzügyi lízingügyletek finanszírozását. Ennél a terméknél évi fix 5 százalékos kamattal kell számolni.

A Széchenyi Lízing MAX+ beruházási kölcsönök kiegészítéseként lehet felhasználni. Az igénylés új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására adható be. A Széchenyi Lízing MAX+ legfeljebb 7 éves futamidővel igényelhető, a hitel kamata évi fix 5%.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A beruházásokat segítő Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelterméket a legkisebb vállalkozások részére alakították ki. A kölcsön kamata évi fix 5 százalék.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását igyekszik segíteni. Azért hívták életre e terméket, hogy lehetőséget teremtsen a legkisebbek számára. Számos mikro-, és kisvállalkozás küzd nehézségekkel, sokan nem jutnak megfelelő hitelhez. Ezen cégek versenyképességének javítása szintén fontos cél, a Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukcióban kezdő és már nagyobb múlttal rendelkező vállalkozások is részt vehetnek. A hiteltermék az ingatlan vásárlás mellett különböző tárgyi eszköz finanszírozására is igényelhető. A támogatott kamat évi fix 5%, a hitel futamideje pedig maximum 10 év a hitelösszeg 100 millió forint.

Agrár Széchenyi hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi hitel MAX+ a mezőgazdasági szektorban tevékenykedő vállalkozások részére létrehozott szabad felhasználású folyószámlahitel. A konstrukció kedvezményes feltételrendszerrel, állami kamat és kezességi díjtámogatással áll rendelkezésre. Ez a hiteltermék előnyös feltételekkel bír: teljes állami kamat, kezességi, díj és költségtámogatás, sok millió forint hitelösszegig elérhető, akár ingatlanfedezet nélkül, gyors és egyszerűsített hitelbírálat, az ország több mint 200 pontján igényelhető, használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre és vásárlásra.

Széchenyi Kártya Program MAX+: így lehet igényelni

A Széchenyi Kártya Program MAX+ hiteltermékei 2022 decemberétől érhetőek el, országszerte több pontot lehet rájuk regisztrálni. Az ügyfeleket a regisztráló irodákban várják, amelyek a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében és a KAVOSZ Zrt.-nél találhatóak meg.

A Széchenyi hitel feltételei

A Széchenyi hitel lehet akár egy szabad felhasználású folyószámlahitel is, ami a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Klasszikus folyószámlahitelként működhet, így a visszatöltött hitelkeret mindig újra felhasználható. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos bármilyen költség finanszírozható, forgóeszközöktől kezdve a bérfizetésig.

A Széchenyi hitel kis és középvállalkozások számára érhető el. Fontos, hogy az igénylőnek ne legyen lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása. Ez a szabad felhasználású folyószámlahitel ingatlanfedezet nélkül, állami kamat és kezelési költség támogatással vehető igénybe. A Széchenyi hitelhez bankkártyát is kérhetünk. A folyószámla hitelkeret akár sok millió forint is lehet. A hitel egy vagy két évig áll a vállalkozás rendelkezésére, és újra és újra felhasználható. A szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetnünk. A hitelhez nem szükséges ingatlanfedezet, a hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Ha szeretnénk a vállalkozásunknak egy Széchenyi hitelt, azt a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél igényelhetjük. A regisztráló irodában az ügyintéző segít a kérelem benyújtásában. Fontos lesz, hogy a vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Szükségünk lesz nemleges adóigazolásra és bevallásokra, főkönyvi kivonatokra, éves beszámolókra. Kellhet még cégkivonat és társasági szerződés is. A regisztrációt követően az igénylés továbbításra kerül az általunk választott pénzintézethez, ahol a pozitív hitelbírálat után megnyitják számunkra a hitelkeretet vagy folyósítják az összeget.

A Széchényi hitel jól jöhet a vállalkozásunk számára egy átmeneti időszakban, és jól jöhet akkor is, ha fejleszteni akarunk. A kedvező, az állam által támogatott költségek és a szabad felhasználhatóság miatt széles körben járulhat hozzá vállalkozásunk növekedéséhez, és ezzel a gazdaság fejlődéséhez. A Széchényi hitel népszerű termék, számos vállalkozás használta már fel céljai eléréséhez az utóbbi években. A Széchényi hitel már bizonyított, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá, akkor keressünk fel egy regisztráló irodát, és indítsuk el az igénylést.

széchenyi hitel kalkulátor

Hol igényelhető a Széchenyi vállalkozói hitel?

A Széchenyi hitelt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél, a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban, és a Kereskedelmi és Iparkamarák területi irodáiban igényelhetünk. Az ott dolgozó munkatársak segítenek nekünk az igénylőlap kitöltésében, és elmondják azt is, hogy milyen dokumentumok kellenek, majd az igénylőlapot a kitöltés után azonnal továbbítják az általunk kiválasztott bankhoz. Az igénylőlap kitöltése minden esetben díjmentes. Semmiféle jutalékot vagy díjat nem számolnak fel a regisztráló irodák a segítségért. Ráadásul a Széchenyi hitel az ország több, mint 200 pontján igényelhető.

Fontos, hogy a segítség mindig és teljes mértékben díjmentes. Semmit nem kell érte fizetni. Az előkészítés folyamata nem egyszerű, de a szakértő segítség ingyenes.

A Széchenyi hitel biztosítéka

Az a vállalkozás igényelhet Széchenyi hitelt, akinek egy teljes lezárt üzleti éve van. 150 millió Ft hitelösszegtől már két teljes lezárt év kell. A Széchenyi hitelhez biztosíték is kell. Ez lehet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása vagy egy nagykorú magánszemély készfizető kezességvállalása.

Nem kap Széchenyi hitelt az a vállalkozás, aminek negatív a hitelmúltja a Széchenyi hitel programban. Kizáró ok, ha hat hónapon belül 50 százalékot meghaladó tulajdonosváltás történt, vagy a vállalkozás tulajdonosa offshore cég. A vállalkozás nem kehet tartósan veszteséges, nem lehet lejárt köztartozása, és nem állhat csőd, felszámolási, végelszámolási vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás alatt. Az is kizáró ok, ha kizáró tevékenységeket folytat. Nem finanszírozható tevékenységek: exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenység, mezőgazdasági termék termelése, feldolgozása, forgalmazása, és növénytermesztés, állattenyésztés, halászat, hal, vad és erdőgazdálkodási tevékenység, valamint teherszállító járművek vásárlása és a közúti teherszállítás.

Milyen dokumentumok kellenek a Széchenyi hitel igényléséhez?

A vállalkozásunk működését nagyban segítheti egy Széchenyi hitel. A Széchenyi hitelek számtalan formája érhető el. Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, az igényléshez dokumentumokra lesz szükség.

 • Vállalkozási formának és a konstrukciónak és a hiteltípusnak megfelelő igénylési lap. Az ország közel kétszáz pontján található regisztráló irodákban ingyenes segítséget nyújtanak a kitöltéséhez. Rendelkezésünkre állnak a KAVOSZ Zrt-nél, a Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél is.
 • Az elmúlt év vagy évek gazdálkodási adatai.
 • Bővített nemleges adóigazolás. A vállalkozásunk nem lehet tartósan veszteséges, és nem lehet köztartozása. Nem lehet lejárt hiteltartozásunk sem.
 • Az igénylő vagy a cégjegyzésre jogosult személyes okmányai. Kelleni fog személyi igazolvány, lakcímkártya és adóigazolvány.
 • Kezes okmányai.
 • Nyilatkozat és kezesi záradékok.

Széchenyi hitel a vállalkozás fejlesztéséhez és működtetéséhez is fontos lehet. A Széchenyi hitel széles körben használható fel, és állami kamat és költségtámogatással igényelhető, akár sok százmillió forintig. Megoldhatja egy vállalkozás átmeneti pénzügyi problémáit. A Széchenyi hitel a kis és középvállalkozásoknak érhető el. Az állam kifejezetten ennek a szegmensnek a támogatására alkotta meg a Széchenyi hitelt. Ha szükségünk van rá, keressünk fel egy regisztráló irodát, és töltsük ki az igénylőlapot. Ők segítenek eljuttatni azt egy általunk választott pénzintézethez.

Széchenyi hitel 2024 – az igénylés menete

A KAVOSZ hálózatának munkatársai a kezdetektől segítséget nyújtanak nekünk. És ahogy ezt már írtuk, ellenszolgáltatás nélkül, ingyen töltik ki az igénylőlapunkat. Nekünk csak meg kell találnunk a vállalkozásunkhoz legközelebb eső regisztráló irodát, és az iroda szakértő kollégája segítségével kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelő hitelkonstrukciót. Ha ez valamelyik Széchenyi hitel, akkor már csak le kell ellenőriznünk, hogy a vállalkozásunk megfelel-e a Széchenyi hitel alapkövetelményeknek. A hiteligénylést gyorsan és egyszerűen nyújthatjuk be. A hiteldokumentáció összeállításához is kapunk segítséget, majd a kész anyagot eljuttatják az általunk kiválasztott pénzintézethez. A hitelbírálatot a pénzintézet végzi, és pozitív elbírálás után megnyitják a számlánkat vagy átutalják a hitelösszeget, és kiküldik a Széchenyi Kártyát is.

A Széchenyi hitel igénylése egyszerű és gyors folyamat, aminek a végén egy állami díjtámogatott konstrukciót használhatunk fel a vállalkozásunk fejlesztéséhez. A járványhelyzet sok vállalkozást hozott nehéz helyzetbe. A kormány úgy segíti ezeket a vállalkozásokat, hogy jelentős díjtámogatással ad nekik hitelt. Ezek a piacinál jóval kedvezőbb kamatozású konstrukciók segíthetnek a talpra állásban, és a szükséges fejlesztések végrehajtásában. Egy erős, jól működő gazdaság mindannyiunk érdeke, hiszen ezzel munkahelyeket lehet megmenteni, és a jól működő vállalkozások később adót fizetnek majd be a költségvetésbe. A gazdasági válságot túl kell élni, fejlődni kell, ehhez pedig támogatást nyújthat a Széchenyi hitel is.

Széchenyi hitel 2024 – fontos alapfeltételek

A Széchenyi hitel feltételei. Igénylés előtt ezekkel fontos tisztában lenni.

A Széchenyi hitel igénylőjének nem lehet lejárt tartozása és köztartozása, és meg kell felelni a kiválasztott Széchenyi hitel minden feltételeinek. Az igénylő cég nem lehet tartósan veszteséges. Lényeges, hogy a Széchenyi hitel összege vállalkozás vásárlására és tulajdonrész vásárlásra nem használható. Minimum egy éves lezárt üzleti múlttal kell rendelkeznie a vállalkozásnak. Nagyobb hitelösszegnél 2 éves lezárt múltra is szükség lehet.

A Széchenyi hitelek közül a folyószámlahitel futamideje meg is hosszabbítható. A futamidő először egy év, de ennek a lejárta előtt felülvizsgálati kérelem adható be, és kérhető a hosszabbítás. Pozitív bírálat esetén a futamidő meghosszabbodik egy évvel.

A Széchenyi hitel – folyószámlahitel is lehet

A folyószámlahitel vállalkozások számára is elérhető. Az igénylése egyszerű, a folyószámlahitel könnyen felhasználható, és újra és újra a vállalkozás rendelkezésére áll.

A Széchenyi Kártya hitel megoldás lehet az előre nem látható, átmenti finanszírozási problémákra. Előnyei közé tartozik, hogy biztosítja a forráshiány áthidalását, és lehetőséget ad az üzleti lehetőségek gyors kiaknázására. Szabadon felhasználható, és a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható. Így egy váratlan helyzetben nem kell hitelt igényelni, hiszen az már a rendelkezésünkre áll. A törlesztés automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető, újra és újra. Kamatot csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A gyors és rugalmas pénzügyi segítségért persze fizetnünk kell. A hitelnek az említett kamaton túl egyéb költségei is vannak. Mielőtt igényelnénk, mindenképpen számoljunk utána a költségeknek.

A hitel törlesztése nem egy adott időponthoz kötött, hanem folyamatosan, a számlánkra érkező jóváírásokkal történik. A havi fordulónapon kell arányosan kamatot fizetnünk, az elköltött összeg után. A vállalkozói folyószámlahitel voltaképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kibővítése. Dönthetünk úgy, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg egy meghatározott keret erejéig mínuszba menjen, így hidalva át egy átmeneti pénzzavarunkat. A vállalkozói folyószámlahitel azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe kölcsönt. Amennyiben elfogyott a pénz a pénzforgalmi számláról, akkor a folyószámlahitel igénybevételével az előre meghatározott keretből még tovább költhetünk.

A hitelkeretből igénybe vett pénz szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Ez rendkívül nagy előny, hiszen szabad kezet kapunk a felhasználására. A pénzintézet az elköltött összeg után számol csak fel napi kamatot a fennálló tartozásra. Lehet azonban olyan pénzintézet is, ami a fel nem használt hitelre másfajta díjakat is felszámol.

Ahogyan a többi hitelnél, a folyószámlahitelnél is érdemes a felhasználási célt korlátozni, hiszen sok dologra másik konstrukciók is léteznek. A folyószámlahitel elsősorban biztonsági tartaléknak jó, arra, hogy az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldjuk vele.

Miért jó a szabad felhasználású Széchenyi hitel?

A vállalkozóknak is van lehetőségük olyan típusú kölcsönt igénybe venni, mint amilyen a magánszemélyeknél a személyi kölcsön. Vállalkozóként bonyolultabb egy Széchenyi hitel felvétele annál, mint amikor magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. Különböző Széchenyi hitelek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek jók. Van olyan Széchenyi hitel is, amelyet szabad felhasználásra ajánlanak a pénzintézetek.

Széchenyi hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Lehetséges, attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk. Többféle Széchenyi hitelből lehet választani. Lehetünk mikro, kis vagy középvállalkozás tulajdonosai, minden cégforma számára többféle konstrukció érhető el. A különböző Széchenyi hiteleket hitelcél szerint is lehet csoportosítani. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámla hitelek és forgóeszköz hitelek. A Széchenyi hitel kalkulátor használatával könnyen és gyorsan található meg a vállalkozás számára legideálisabb konstrukció.

Lehetőségünk van szabad felhasználású Széchenyi hitelt választani. Ezt a hiteltípust a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A Széchenyi hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és lehet türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású Széchenyi hitel elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. A hitelösszeg széleskörűen használható fel.

A szabad felhasználású Széchenyi hitelek könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Széchenyi hitel beruházásra is

A beruházási hitel kiváló lehetőség egy vállalkozás fejlesztésére. A terveinkhez szükséges összeget kiegészíthetjük vele, és megvalósíthatjuk az elképzelésinket. Sokféle termék létezik a beruházási hitelek piacán. A felvehető összeg nagysága, a futamidő, az önerő mértéke is eltérhet. A pénzintézetek biztosíthatnak türelmi időszakot számunkra, és amíg az le nem jár, addig nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését. A bankok a törlesztés mikéntjét, a törlesztő részletek nagyságát és gyakoriságát mindig az adott vállalkozáshoz és a terveinkhez igazítják.

A beruházási hitel széles körben használható fel, ami nagy előnyt jelent. A konstrukció keretében felvett összegből azonban csak fejlesztési célok finanszírozhatóak. Például: telephely vásárlás, kialakítás vagy építés, különböző berendezések megvétele, már meglevő gyártókapacitások bővítése, valamint újak kiépítése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzése, illetve részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés megvásárlása. A beruházási hitel emellett hitelkiváltásra is felhasználható. A beruházási hitel ugyanakkor nem szabad felhasználású, a hitelcél kötött, számlával kell igazolni azt, hogy mire költöttük el a felvett összeget. A Széchenyi hitelek államilag támogatottak, ami vonzóvá teszi őket a vállalkozások körében. Beruházási hitelként nagyobb összeg, akár sok millió forint is igényelhető, és a futamidő is lehet hosszú. A beruházási hitel remek lehetőség abban az esetben, ha egy beruházás megvalósításához nincs elegendő saját tőkénk. Beruházási hitel segítségével a különböző méretű vállalkozások értékes forráshoz juthatnak fejlesztéseikhez.

A beruházási hitelt igénylő vállalkozásnak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie. Az esetek többségében legalább két lezárt üzleti évet elvárnak, és sem lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása nem lehet az igénylő cégnek, valamint nem lehet tartósan veszteséges sem. A hitelbírálatnál a bankok alaposan megvizsgálják a kérelmező vállalkozását, az igényeket, és a jövőbeni terveiket egyaránt.

A szabad felhasználású Széchenyi hitel – nagyon népszerű

Azért annyira népszerűek a szabad felhasználású Széchenyi hitelek, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk sokat várni a pénz megérkezésére. Szabad felhasználású vállalkozói hitelek esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően gyorsan hozzájuthatunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy elköltsük.

Kis túlzással bármekkora összeget kérhetünk. Nem véletlenül népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, amiknél egyébként jellemzően a kisebb hitelösszegek dominálnak, ha azonban több tízmillió forint kell, az is elérhető lehet. Az elvárt dokumentumok, a minimális jövedelem és a kiutalási idő bankonként eltérő lehet, de azért népszerűek a szabad felhasználású Széchenyi hitelek, mert bármire, gyorsan, bármennyit kérhetünk, és egyszerűen kaphatjuk meg az igényelt összeget.

széchenyi hitelek

Szabad felhasználású Széchenyi hitel – bármire

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású Széchenyi hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez.

Miért jobb a szabad felhasználású Széchenyi hitel, mint a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel?

A szabad felhasználású Széchenyi hitel és a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutathatnak.

A szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitelhez ingatlanfedezetet kell biztosítanunk. A hitelfelvétel előtt lesznek költségeink. Ki kell fizetnünk az értékbecslés díját és a közjegyzőt is. Hosszabb kiutalási idővel számolhatunk. A kiutalás több hetet is igénybe vehet, így nem jutunk azonnal a pénzhez. A hitelbírálat is hosszabb időt vesz igénybe. Az igényelt összeget szabadon, bármire elkölthetjük, ugyanúgy, mint a szabad felhasználású Széchenyi hitelnél. A bevont ingatlanfedezet miatt a kamatai kedvezőek, de nem versenyezhetnek az államilag támogatott Széchenyi hitellel.

Ha hosszabb futamidőben és magasabb hitelösszegben gondolkodunk, a szabad felhasználású vállalkozói jelzáloghitel jó választás lehet. Az alacsony kamatok hosszú távon nekünk kedveznek, még úgy is, hogy az előzetes költségek magasabbak a szabad felhasználású vállalkozói hitelénél. A kamatok azonban nem alacsonyabbak a Széchenyi hitelénél. Ott van még az utánajárás, az ingatlan felbecsültetése, és az út a közjegyzőhöz. Amikor választunk a két lehetőség között, mindig mérlegeljünk, számíttassuk ki egy szakértővel, hogy a kevesebb befizetett kamat elég nagy összeg-e ahhoz, hogy ellensúlyozza a kezdeti kiadásainkat. A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése hosszabb és bonyolultabb folyamat, mégis jobban megérheti, mint egy piaci szabad felhasználású hitel. A Széchenyi hitelnél azonban nem találunk kedvezőbbet. Nézzünk utána, és válasszuk azt, ami számunkra a megfelelőbb.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel – előtörlesztésre

Azt érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a szabad felhasználású Széchenyi hitel előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen lehet az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a szabad felhasználású vállalkozói hitel jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz. Az előtörlesztés szinte soha nem éri meg Széchenyi hitelnél az alacsony díjak miatt.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a szabad felhasználású vállalkozói hitel törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a szabad felhasználású vállalkozói hitel előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és másik hitellel kiváltani a szabad felhasználású vállalkozói hitelt. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg a céget. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, az annuitásos törlesztés miatt.

Amikor szabad felhasználású vállalkozói hitelt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a szabad felhasználású vállalkozói hitel felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előterjesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

Általánosságban az mondható el, hogy a Széchenyi hitelt nem érdemes előtörleszteni, de másik, piaci alapú vállalkozói hitel előtörlesztésére kiváló lehetőség lehet a Széchenyi hitel.

Szabad felhasználású Széchenyi hitel igénylése – másik hitel helyett

Mivel a szabad felhasználású Széchenyi hitel igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy piaci hitel kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet. A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre a vállalkozás, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban is tervezhető.

Széchenyi hitel – a könnyen igényelhető hitel

Ha már hitelt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett.

Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell sokat várni a bírálatra. A szabad felhasználású Széchenyi hitelt gyorsan jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni. A megálmodott, vágyott célt azonnal meg lehet valósítani. Az igazán gyors elbírálás nem gördít akadályt a megvalósítás elé.

Széchenyi hitel – a havi törlesztőrészletről

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet egy Széchenyi vállalkozói hitel igénylés beadásakor, aki hitelt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét összeg lehet. A pénzintézetek mindig pozitívan állnak hozzá az ügyfelek kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik őket. Szabály írhatja elő azt is, hogy egy vállalkozás mekkora mértékben terhelhető. Hiába érzi úgy a vállalkozás, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, a bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet.

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

Széchenyi hitel – a felelős hitelfelvétel fontossága

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik a vállalkozásokat a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És a vállalkozásnak is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a céget a céljai elérésében.

A Teljes Hiteldíj Mutató – egy lényeges adat

A Teljes Hiteldíj Mutató egy olyan szám, amivel a hiteleket összehasonlíthatjuk. Minél magasabb a THM, annál többe kerül nekünk a hitel, annál többet kell visszafizetnünk. A THM mellett azonban vannak olyan költségek is, amelyeket nem számítanak bele a THM-be. Mutatjuk, mire figyeljünk a THM mellett a hitelfelvétel során.

Milyen költségeket tartalmaz a THM? A Teljes Hiteldíj Mutató megjelenése előtt a kamat nagysága volt az irányadó, a kamat nagyságából következtettünk a hitel árára. A kamat azonban nem mutatja meg a hitel teljes költségét, hiszen egy hitel felvételekor számolnunk kell más költségekkel is. Ez akkor is igaz, ha a kamat az, ami leginkább meghatározza a THM-t. A kamat mellett azonban ott van a folyósítási díj és hitelbírálati díj is. Ezzel is számolnunk kell. Aztán ott van még a kezelési költség, és ott vannak az egyéb adminisztrációs költségek is. A THM ezeket a költségeket is tartalmazza a kamat mellett. Lesz díja a kötelezően megnyitandó folyószámlának is, és lehet, hogy a közvetítőnek is kell jutalékot fizetnünk. Jelzáloghitelek esetén további kiadásaink is lehetnek. Számítanunk kell az értékbecslés díjára, és a helyszíni szemle is pénzbe kerül. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás sincs ingyen, ahogy a tulajdoni lap kiváltása és jelzálogjog bejegyzése sem. A THM mindezekkel számol, és ez megkönnyíti számunkra hitelek összehasonlítását. A THM ismeretében könnyebben el tudjuk dönteni, hogy melyik konstrukciót válasszuk. Vannak azonban olyan költségek is, amiket nem tartalmaz a THM.

Mi az, ami nincs benne a THM-ben? A Teljes Hiteldíj Mutató nem tartalmazza a közjegyző költségét és az ügyvédi díjat. A fedezetül szolgáló ingatlanra kötelező lesz lakásbiztosítást kötni, ennek a biztosításnak a díját sem tartalmazza a THM, pedig ez is olyan összeg, amit havonta majd fizetnünk kell. A bankszámlán történő átutalás költsége is bennünket terhel. Lehetnek még költségeink, például elő vagy végtörlesztésnél és szerződésmódosítás esetén is. Ezeket sem tartalmazza a THM. Ahogy a nemfizetésből adódó késedelmi kamatokat sem. Vannak olyan kiadások, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell vennünk, hiszen ezek ismeretében tudunk megfelelő konstrukciót választani.

A Teljes Hiteldíj Mutató tehát nem tartalmaz minden költséget, mégis jól összehasonlítja a hiteleket. Nyugodtan követhetjük azt az irányt, hogy alacsonyabb THM egyenlő alacsonyabb költségek. A többi kiadással is számolhatunk, de a THM nagysága a legfontosabb iránymutató lehet a számunkra. A Teljes Hiteldíj Mutató célja, hogy könnyen összehasonlíthatóvá tegye a hiteleket. Ennek a célnak tökéletesen megfelel. Használjuk. Minél alacsonyabb THM-et választunk, annál kevesebbet kell a családi költségvetésből a hitel visszafizetésére fordítanunk. Általánosságban az mondható el, hogy a Széchenyi hitelek THM-e alacsony, így a hitel kifejezetten kedvezőnek számít a piaci hitelek között.

A tájékoztatás nem teljes körű – de a regisztráló irodában az lesz

Amikor azt írja egy pénzintézet, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a pénzintézetek az apró betűs részben elrejtenek valami fontos információt. A pénzintézetek érdeke ugyanis nem az, hogy minél több hitelt folyósítsanak, hanem az, hogy minél több olyan hitelt helyezzenek ki, amit az igénylők vissza is fizetnek.

Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is van. Azt kell tudni, hogy a pénzintézetek weboldalán vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják. Akkor viszont, amikor az ügyfél már eljut az igénylésig, a pénzintézetek biztosítják számára azt, hogy minden, a hitelt érintő fontos információt megkapjon. Akkor a tájékoztatás már teljes körű lesz. Hiszen akkor már személyre szabott információkat adhatnak át. Így van ez a regisztráló irodákban is. Sokat tudhatunk a Széchenyi hitelekről, de mindent csak ott fogunk megtudni. Minden lényeges információról tájékoztatni fognak.

Széchenyi hitellel kevesebbet fizetünk

A Széchenyi hitel igénylés eredménye kisebb havi törlesztőrészlet lesz. Az alacsonyabb törlesztőrészlet alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ezáltal pedig az igénylő pénzt takaríthat meg. Széchenyi hitellel ugyanazért a kölcsönösszegért kevesebbet kell fizetni. De hogy érhető el a kisebb havi törlesztőrészlet? Alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, ha a Széchenyi hitel kamata és a THM is kisebb. Az alacsonyabb THM kisebb teljes visszafizetendő összeget eredményez, ez pedig csökkenti a havi törlesztőrészlet nagyságát. Ezt az állami támogatás biztosítja.

A Széchenyi hitel igénylésekor is van hitelbírálat

Ha Széchenyi hitelt igényelünk, meg kell felelnünk a hitelbírálaton. Nem szerepelhetünk ugyanis a KHR-ben negatív adósként, és megfelelő árbevétel is kell, és lehet, hogy ingatlan is kelleni fog, amit fedezetként bevonhatunk a hitelügyletbe. A pénzintézetek legtöbbször egymásétól eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak. Igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális feltételekről.

A Széchenyi hitel igénylés célja, hogy egy kedvező kamatozású, olcsó hitelt találjunk.

Alacsonyabb lesz a teljes visszafizetendő összeg

A Széchenyi hitel igénylés már többször említett célja, hogy a cég kiadásai alacsonyak legyenek. Kevesebbet kelljen fizetni. A teljes visszafizetendő összeg csökkenése együtt jár azzal, hogy a hitel olcsóbb, és így kedvezőbb lesz. Ha a teljes visszafizetendő összeg alacsonyabb, az jó a cégnek. Minél alacsonyabb, annál jobb. Ráadásul ez egy közérthető adat. Persze azt gondoljuk, hogy tudjuk, mi az a Teljes Hiteldíj Mutató, és azt is tudjuk, hogy mi a kamat. A visszafizetendő összeg azonban nagyon egyszerű. Egy szám, ami forintra pontosan mutatja meg, hogy mennyit kell visszafizetni az igényelt hitel után. Nem kell semmin gondolkodni. Nem kell elemezni vagy számolni. Ha a visszafizetendő összeg alacsony, az a jó a vállalkozásnak.

A teljes visszafizetendő összegnek a döntés meghozatalakor van jelentősége. Mégpedig nagy jelentősége. Az egyszerűsége és a közérthetősége miatt ez az a szám, ami leginkább befolyásolja a döntéshozót. Minél alacsonyabb ez az összeg, annál kedvezőbb a hitel az ügyfél számára. Ez alapján úgy hozhat döntést az ügyfél, hogy biztosan tudja, hogy a legjobb lehetőséget választotta ki. Erre a kamat nem jó. A kamat egy fontos mutatószáma a kölcsönnek, de mivel a kamaton kívül is vannak költségek az igénylésnél, így nem alkalmas a hitelek összehasonlítására.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Hitel MAX+ fajtái és igénylés menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Minden olyan mikro-, kis- és közép vállalkozás, amelynek nincs lejárt köztartozása és lejárt hiteltartozása. Ezek mellett meg kell felelni a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában leírt feltételeknek.

Vannak regisztráló irodák, ahol regisztrálni kell az igénylés előtt. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban lehet érdeklődni. A folytatásban ki kell választani a kívánt terméket és azt a bankot, amelynél szeretnénk leadni a hiteligénylést.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ hitelkonstrukciói 2022 decemberétől igényelhetőek. Erre országszerte van lehetőség, ahogyan a Széchenyi Kártya Program korábbi kölcsöneit, az új termékeket is a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban lehet elérni.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+-t egyéni vállalkozások is igényelhetik. Ezt a konstrukció kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak alakították ki a beruházásaik finanszírozására.

A Széchenyi Kártya Program többször is megújult az elmúlt évek alatt. Az újítások célja mindig az volt, hogy a különböző hiteltermékek minél inkább megfeleljenek az adott időszak jellemzőinek, kihívásainak. A 2022-es Széchenyi Hitel az aktuális gazdasági-, illetve energiaválság negatív hatásait igyekszik csökkenteni. A Széchenyi Hitel MAX+ a hazai vállalkozásokat segíti, olyan konstrukciókkal, amelyek versenyképességet növelnek, működést, vagy fejlesztést támogatnak.

A Széchenyi Hitelek igénylési feltételei a különböző termékeknél speciálisak is lehetnek, de általánosságban elmondható, hogy a kkv-knak mire van biztosan szüksége igénylés előtt, illetve minek kell biztosan megfelelniük

A Széchenyi Hitel konstrukciói cégek vásárlására vagy tulajdonrész vásárlásra nem használhatóak fel. Az igénylő vállalkozásnak legalább egy éves lezárt múlttal kell rendelkeznie, illetve előfordulhat, hogy bizonyos esetekben (például meghatározott hitelösszeg felett) a hitelező 2 éves lezárt üzleti múltat kér. A vállalkozásnak nem lehet lejárt tartozása és nem lehet köztartozása sem. A tartósan veszteséges vállalkozások nem vehetnek részt a Széchenyi Kártya Programban.

Igen, ebben a konstrukcióban a beruházás költségének legalább 10%-a saját erő kell, hogy legyen.

A Széchenyi hitel MAX+ a mikro, kis és középvállalkozások támogatott hitelkonstrukciója.

Több előnye is van a Széchenyi hitel MAX+ igénylésének. Az állami kamat és költségtámogatás miatt a Széchenyi hitel MAX+ kedvezőbb a piaci hiteleknél. Egy kedvezményes hitelkonstrukció pedig sokat segíthet egy vállalkozás napi működésében, fejlesztésében. Nagyon nem mindegy, hogy mennyibe kerül ez a segítség. Egy vállalkozás nyereséges működésének feltétele, hogy a kiadásai alacsonyabbak legyenek a bevételénél. És egy kedvező kamatozású hitel hosszú távon tud olcsó forrást biztosítani egy vállalkozás számára.

A Széchenyi hitel MAX+ az ország közel kétszáz pontján, egyszerűen igényelhető. A finanszírozó pénzintézetet pedig a vállalkozás választhatja ki. Így még az is előfordulhat, hogy a vállalkozás a saját számlavezető bankjától kapja meg ezt a kedvezményes hitelt.

A regisztráló irodák segítenek az igénylólap kitöltésében, és ezért sem jutalékot, sem egyéb díjat nem számítanak fel. A segítség mindig ingyenes.

Egyes Széchenyi hitel MAX+ konstrukciók türelmi idővel érhetők el. Ez további segítség a vállalkozásoknak, hiszen a türelmi idő alatt nem kell a Széchenyi hitel MAX+ törlesztőrészleteit fizetni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával