Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

2023.01.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. január 6. 13:03

Síbiztosítást mindenképpen köss, mielőtt síelni indulnál, mivel rengeteg problémát előzhetsz meg vele, és a költségek miatt sem kell aggódnod!

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

Síbiztosítás nélkül nem feltétlenül jó ötlet elindulni egy sítúrára, hiszen a síelés szórakoztató ugyan, ám veszélyes is lehet. Lényeges, hogy megfelelő utasbiztosítást köss, azaz olyat, amely a síeléssel kapcsolatos káresetekre is térít, de a biztosítás megkötése előtt ellenőrizned kell azt is, hogy pontosan mire és mekkora összeghatárig térítenek az egyes ajánlatok, ugyanis a biztosítók termékei akár nagymértékben is eltérhetnek egymástól.

Egy megfelelő síbiztosítással a gyakori utasbiztosítási fedezetek – vagyis a poggyászkár, illetve a baleseti ellátás – mellett biztonságban tudhatjuk a sífelszerelésünket, illetve segítséget kaphatunk a sípályáról történő mentés, a síbaleset, vagy a síterep bezárása esetén is.

A síbiztosítás extra fedezetei

A hagyományos utasbiztosítás szolgáltatásait természetesen tartalmazza a síbiztosítás is, azonban ezeken felül számos extra fedezetet is elérhetővé tesz az utazás jellegének megfelelően. Ilyen például a saját, vagy épp bérelt sífelszerelés sérülése, eltulajdonítása, vagy megsemmisülése, illetve a sípályáról történő kutatás és mentés.

A síbiztosítás továbbá fedezetet nyújthat arra az esetre is, ha időjárási, vagy más okokból a sípálya bezár, illetve, ha baleset miatt nem lehet felhasználni a síbérletet. Amennyiben autóval utazol, válassz olyan ajánlatot, ami a gépjármű assistance szolgáltatást is tartalmazza!

Mire figyelj a síbiztosítás megkötése előtt?

Fontos, hogy több, különböző ajánlatot is összehasonlíts: az ár mellett a fedezetek körét, valamint a biztosítási összegeket is vedd figyelembe, hiszen minél több káreseményre nyújt fedezetet, annál szélesebb körű védelmet kapsz. Érdemes emellett átolvasnod a tájékoztatókat is, amelyekből megismerheted a fedezetek és kizárások részleteit.

Miért érdemesebb online megkötni?

A síbiztosítás online megkötésének számos előnye van: nyugodtan, a saját otthonodban olvashatod át a biztosítási feltételeket, elvégezheted a különböző ajánlatok összehasonlítását, így pedig tudatosabb döntést hozhatsz, ráadásul az utolsó pillanatban is elintézheted.

Ha a bankkártyás fizetést választod, akkor akár az indulás napján is megkötheted a síbiztosításodat. Fontos, hogy a biztosítási kötvényt az utazás alatt végig magadnál tartsd, mivel ez tartalmazza a kárbejelentéshez szükséges információkat – ha online kötöd meg a szerződést, a kötvényt e-mailben kapod meg.

Mi a teendő káresemény bekövetkeztekor?

Mint fentebb is írtuk, fontos, hogy az indulást megelőzően elolvasd a tájékoztatót, mivel minden fontos részletet megtudhatsz belőle – így a kárbejelentés szabályait is. Ezek ugyanis nagyrészt minden biztosítónál ugyanazok, ám akadhatnak kivételek is.

Általánosan elmondható, hogy káreseménytől függően változhat a kárbejelentés határideje, így, ha káresemény történik, ellenőrizd a teendőidet a biztosítási feltételek alapján, majd időben tedd meg a bejelentést! Káresemény bekövetkeztekor ügyelj arra, hogy a kapcsolódó számlákat, nyugtákat, dokumentációkat mindig őrizd meg, ezekre ugyanis szükség lehet a kárrendezés során!

Ha bizonytalan vagy a kárrendezés, illetve -bejelentés kapcsán, a kötvényen jellemzően megtalálhatod a biztosító telefonszámát, amit bármikor felhívhatsz, és az ügyintézők lépésről lépésre végigvezetnek a folyamaton Fontos azonban a gyorsaság, mivel, ha túl sokáig vársz a bejelentéssel, könnyedén eleshetünk a kártérítés összegétől.

Egy káreset mindig stresszhelyzet, de egy megfelelő síbiztosítással legalább az anyagiak miatt nem kell aggódnod!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítás kötésével számos problémát előzhetsz meg – de nem mindet! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
A céges egészségbiztosítás típusai: melyiket érdemes választani?

A céges egészségbiztosítás típusai: melyiket érdemes választani?

2023.09.15.

Céges egészségbiztosítás esetén a vállalkozás biztosítja az alkalmazottait. Ez egy vállalkozás jól felfogott érdeke, hiszen a dolgozók általános egészsége, és a betegségből való gyors felgyógyulás befolyásolhatja a cég eredményességét. Részletesen írunk a céges egészségbiztosítás típusairól, és arról, hogy melyiket érdemes választani.

Tovább olvasom
Hitelem biztosítása – hogyan tudom biztosítani, hogy ne örökölje más a tartozást?

Hitelem biztosítása – hogyan tudom biztosítani, hogy ne örökölje más a tartozást?

2020.03.06.

A hitelfelvétel nem csak komoly döntés, hanem komoly felelősség is. Hiszen nem csak a saját életedre van hatással, hanem a környezetedére is. Előfordulhat olyan eset is, amikor már csak a hozzátartozóidra nehezedik mázsás súllyal a hiteltartozásod; ilyen az, amikor nem csak a javaidat, de a tartozásodat is öröklik. A hitelem biztosítása tehát nem csak engem véd, hanem az örökösöket is.

Tovább olvasom
Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

2020.03.23.

A casco megkötése ugyan nem előírás, mégis érdemes, hiszen manapság már igencsak jó feltételekkel lehet szerződni számos biztosító társaságnál. Az, hogy az adott casco mikor és mire fizet, mindig a szerződés tartalmától függ, és ez biztosítónként változik.

Tovább olvasom