Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

2023.12.20.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2024. január 16. 13:19

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező. De ez nem csak a biztosítótársaságoknak fontos. Utánajártunk, hogy mi az a lakásbiztosítás, és annak is, hogy hogyan válasszunk lakásbiztosítást lakáshitel mellé. És annak is, hogy ez miért jó a biztosítottnak. Íme, a részletek.

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Mi az a lakásbiztosítás?

Egy ingatlan egyrészt otthon, másrészt pedig komoly érték is, amire vigyáznunk kell a lehető legtöbb eszközzel.

Balesetek esetén kár keletkezhet benne, és ha nem tudjuk ezt megakadályozni, az kiadást jelent – esetenként igen nagyot.

A lakásbiztosítás abban segít, hogy tehermentesíti a családi vagyont az ilyen károk fedezésétől, és szinte azonnali segítséget jelent a bajban.

Jó, ha tudjuk, hogy lakásbiztosítást nem csak tulajdonosként, hanem bérlőként is köthetünk.

Megéri, hiszen a lakásban esett károkat ugyanúgy megtéríti, mint a vagyontárgyakban történteket.

Mivel ma Magyarországon számos biztosítótársaság kínálja ezt a biztosítástípust, érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt aláírjuk a szerződést, hiszen rengeteg ajánlat közül választhatunk.

Át kell nézni a legfontosabb jellemzőket, és úgy dönteni, hogy az a leginkább megfeleljen az adott ingatlannak.

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Amikor jelzáloghitelt veszel fel, a hitelt nyújtó bank előírja, hogy lakásbiztosítást köss a fedezetként szolgáló ingatlanra.

Ez azért van, mert a banknak biztosítania kell, hogy az ingatlan értéke fedezze a hitel összegét, káresemény után is.

A hitelhez kötött lakásbiztosítások alapvetően megfelelnek a bankok által előírt követelményeknek, de számos kiegészítő biztosítást is kínálnak, amelyek segítenek megvédeni az otthonodat és az ingóságaidat.

Szempontok, amiket figyelembe kell venned, amikor lakásbiztosítást választasz lakáshitel mellé:

Biztosítási összeg: a biztosítási összegnek meg kell egyeznie az ingatlan újjáépítési költségével. Ha az összeg túl alacsony, akkor alulbiztosított vagy, ami azt jelenti, hogy kár esetén a biztosító nem fizeti ki a teljes kártérítést.

Fedezetek: a lakásbiztosítások különböző fedezetet kínálnak, beleértve a tűzkár, a vízkár, a viharkár, a betöréskár és a baleseti károkat. Fontos, hogy olyan biztosítást válassz, amely fedezi a számodra legfontosabb kockázatokat.

Kiegészítő biztosítások: a hitelhez kötött lakásbiztosítások gyakran kínálnak kiegészítő biztosításokat, amelyek további védelmet nyújtanak az otthonodnak és az ingóságaidnak. Ilyen kiegészítő biztosítások lehetnek például a háztartási gépek biztosítása, a berendezések biztosítása, a műszaki berendezések biztosítása vagy a felelősségbiztosítás.

Díj: a lakásbiztosítás díja számos tényezőtől függ, beleértve az ingatlan értékét, a biztosítási összeget, a fedezeteket és a kiegészítő biztosításokat. Érdemes összehasonlítani több biztosító ajánlatát, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb biztosítást.

Ötletek a lakásbiztosítás kiválasztásához:

Kérj ajánlatot több biztosítótól is. A biztosítók ajánlatai jelentősen eltérhetnek egymástól, ezért fontos, hogy összehasonlítsd az ajánlatokat, mielőtt döntesz.

Ne félj feltenni kérdéseket a biztosítónak. Fontos, hogy megértsd a biztosítási szerződést, mielőtt aláírod.

Folyamatosan vizsgáld felül a biztosítási szerződésedet. Az igényeid és a körülményeid idővel megváltozhatnak, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a biztosítási szerződésedet, hogy biztos legyél benne, hogy megfelelő fedezetet nyújt.

A lakásbiztosítás fontos védelmet nyújt az otthonodnak és az ingóságaidnak. Ha jelzáloghitelt veszel fel, akkor a hitelt nyújtó bank előírja, hogy lakásbiztosítást köss.

Érdemes időt szánni a megfelelő biztosítás kiválasztására, hogy biztos legyél benne, hogy megfelelő védelmet nyújt az otthonodnak.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Kötelező – de a biztosítottnak is jó

Az Akölcsön szakértői szerint bár a lakásbiztosítás kötelező a lakáshitel mellé, de ez a biztosítottnak is jó.

A banknak biztosítania kell, hogy az ingatlan értéke fedezze a hitel összegét akkor is, ha kár esik az ingatlanban. A lakásbiztosítás azonban a biztosítottnak is jó, mivel védelmet nyújt az otthonának.

Okok, amiért a lakásbiztosítás jó a biztosítottnak is:

Védi az otthonát és az ingóságait a károktól. A lakásbiztosítás számos különböző kárt fedez, beleértve a tűzkár, a vízkár, a viharkár, a betöréskár és a baleseti kárt. Ha káresemény történik, a biztosító megtérítheti a károkat.

Segít megőrizni a lakás értéket. A lakásbiztosítás segít megőrizni a lakás értéket azáltal, hogy biztosítja az ingatlan újjáépítési költségeit. Ha káresemény történik, a biztosító segít megtéríteni a károkat, és biztosítja, hogy az ingatlan értéke ne csökkenjen.

Adhat nyugalmat és biztonságérzetet is. A lakásbiztosítás nyugalmat és biztonságérzetet adhat, tudván, hogy az otthonod és az ingóságaid védve vannak. Ha káresemény történik, nem kell aggódnod a költségek miatt, hiszen a biztosító megtéríti azokat.

Ha lakáshitelt veszel fel, akkor a hitelt nyújtó pénzintézet előírja, hogy lakásbiztosítást köss. Érdemes időt szánni a megfelelő biztosítás kiválasztására, hogy biztos legyél benne, hogy az megfelelő védelmet nyújt. És ami fontos: ez neked is jó.

Összefoglalás

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező elem, de ez nem csak a bankok számára fontos, hanem a biztosítottak számára is előnyös. Ez a biztosítás védelmet nyújt az otthon és az ingóságok kárainak kezelésére, így csökkentve a váratlan kiadásokat. Fontos, hogy a biztosítás fedezeteként szolgáló ingatlan értéke megfeleljen a biztosítási összegnek, és hogy a választott biztosítás a legfontosabb kockázatokat fedezze.

A lakásbiztosítás kiválasztása során érdemes több biztosító ajánlatát összehasonlítani, és rendszeresen felülvizsgálni a szerződést, hogy az mindig megfeleljen az aktuális igényeknek. A biztosítás nem csak a bank számára jelent biztonságot, hanem a biztosítottnak is, mivel segít megőrizni az ingatlan értékét, és nyugalmat biztosít káresemény esetén.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

15,4% - 16,9%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

2020.04.28.

Az internet immáron több évtizede az életünk része, és egyre több dolog érhető el általa. Manapság már egyáltalán nem szokatlan, hogy az interneten böngészve vásárolunk, szórakozunk, tájékozódunk. Veszünk fel hitelt, és ebbe a sorba illeszkedik az is, hogy a kötelező biztosítást online is megköthetjük.

Tovább olvasom
Lépj időben, köss életbiztosítást!

Lépj időben, köss életbiztosítást!

2022.12.12.

Köss életbiztosítást minél előbb, hogy elkerülhesd azt a helyzetet, amikor már minden biztosító csak a fejét csóválja!

Tovább olvasom
Mit nyújt egy magán-egészségbiztosítás?

Mit nyújt egy magán-egészségbiztosítás?

2023.03.24.

A magán-egészségbiztosítás számos előnyt rejt, ezért érdemes lehet megismerkedned vele – az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat olvashatod.

Tovább olvasom
Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz, nézd meg a részleteket!

2020.03.21.

Oldalunkon már biztosítást is igényelhetsz! És hogy miért? Az alábbiakban kifejtjük.

Tovább olvasom