Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

2023.11.15.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2023. november 15. 12:07

Állampapírt vásárolnál? Applikációban vásárolnál állampapírt? Végigvezetünk a folyamaton, és megmutatjuk, hogy hogyan vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában, és persze hogy miért vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában.

Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

Miért a Gránit Bank eBank applikációja?

A Gránit Bank egy Magyarországon működő pénzintézet, ami sok pénzügyi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek.

Az ebank egy bankfiók otthon. Egy olyan modern pénzintézeti megoldás, amely lehetővé teszi, hogy banki ügyeinket kényelmesen, otthonunk kényelméből intézzük el.

Ez a digitális banki szolgáltatás lehetővé tesz számlanyitást, pénzátutalást, számlakiegyenlítést és sok más pénzügyi tranzakciót online. Az ebank magas fokú biztonságot nyújt, és 24/7 elérhető, így a banki ügyeinket bármikor intézhetjük.

Létezik mobilalkalmazás is, akár okostelefonon keresztül is könnyedén hozzáférhetünk pénzügyi információikhoz.

Az ebank a digitalizáció előnyeit hozza el a bankolás világába, és megkönnyíti a mindennapi pénzügyek intézését.

Az ebank népszerű, és ez nem véletlen. Olyan szolgáltatást nyújt, ami minden ügyfél számára vonzóvá teszi a használatát.

Miért állampapírt?

Az Állampapír, röviden MÁP, egy olyan befektetési lehetőség, amit a kormány kibocsát a költségvetési hiány finanszírozására.

Az állampapírokat általában kisebb címletekben (1 és 1000 forint) bocsátják ki, így könnyen hozzáférhetővé válik a lakosság számára is. Ez a befektetés meglehetősen biztonságosak és stabil hozamot kínálnak, mivel az állam képes fizetni az esedékes kamatokat.

Lehetnek különböző típusúak, például rövid lejáratú (kincstárjegyek), középlejáratú (államkötvények) vagy hosszú lejáratú (hosszú távú államkötvények). Az értékpapírok kamatát vagy hozamát az államadósság mértéke és a gazdasági körülmények befolyásolják.

A vásárlása egyfajta kölcsönadást jelent az államnak, és a befektető a befektetett pénzért kamatot kap az adott időszakban, általában évenként, és lejáratkor a befektetett tőkét is visszakapja.

Lényeges, hogy a hozama alacsonyabb lehet más magasabb kockázatú befektetési lehetőségekhez képest, például a részvényekhez vagy az ingatlanpiachoz képest.

Az állampapírok népszerűek azok körében, akik alacsony kockázatú és stabil befektetési lehetőséget keresnek, vagy akik a hosszú távú megtakarításra összpontosítanak.

Az Állampapír befektetési lehetőségként egy viszonylag biztonságos és stabil lehetőségnek tekinthető, ami különösen azoknak vonzó, akik az alacsonyabb kockázatú befektetésekre helyezik a hangsúlyt.

Kevesebb kockázattal járnak, mint például a részvények vagy más magas kockázatú befektetési lehetőségek.

Az állam hosszú távú léte és stabilitása miatt az állampapírok hozama kiszámíthatóbb és kevésbé ingadozó.

Állampapírokat különböző lejáratokkal és hozamstruktúrákkal bocsátanak ki, így a befektetők kiválaszthatják a saját befektetési céljaikhoz legjobban illeszkedő lehetőséget.

Hogyan vegyünk állampapírt a Gránit Bank eBank appjában?

Az állampapírok vásárlásához használhatjuk az eBank mobilalkalmazás „Állampapír” menüpontját, ha rendelkezünk már értékpapír számlával.

Ebben a menüpontban rögtön láthatjuk, mennyi pénze áll rendelkezésre a vásárláshoz. Itt található az elérhető állampapírok listája, azok aktuális futamideje, valamint az, hogy milyen hozam érhető el a futamidő végéig 1 millió forintos befektetés esetén.

Miután kiválasztottuk az állampapírt, megadhatjuk a vásárolni kívánt összeget. Ezt az összeget az elérhető hozamok alapján módosíthatjuk.

A vásárlási szándékot meg kell erősíteni. A Gránit Bank ezt követően értesítést küld az ügyfél NetBank fiókjába a megbízás feldolgozásáról.

Az alkalmazásban részletesen látható az állampapír-portfólió, benne az összes fontos részlettel.

Miért vegyünk állampapírt a Gránit Bank eBank appjában?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a Gránit Bank eBank appjában történő állampapír-vásárlásnak több előnye is van.

  • Díjmentes: a Gránit Bank díjmentesen kínálja az állampapír-vásárlást az eBank appban, beleértve az értékpapírszámla nyitást is.
  • Könnyű: az állampapír-vásárlás az eBank appban egyszerű és gyors, mindössze néhány kattintással megtehető.
  • Kényelmes: az eBank appot bárhonnan, bármikor elérhetjük, így az állampapír-vásárlást a saját időbeosztásunk szerint végezhetjük el.

A Gránit Bank eBank appjában az alábbi állampapírok vásárolhatók meg:

  • Prémium Magyar Állampapír: inflációkövető állampapír, amely a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott inflációs ráta felett garantált kamatot fizet.
  • Bónusz Magyar Állampapír: inflációkövető állampapír, amely a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott inflációs ráta felett kamatot fizet, és a futamidő végén kamatprémiumot is kap az ügyfél.
  • Magyar Állampapír Plusz: inflációkövető állampapír, amely a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott inflációs ráta felett kamatot fizet, és a futamidő végén a tőkét is visszafizeti az ügyfélnek.

Az állampapírok vásárlása előtt érdemes alaposan tájékozódni a különböző típusok között, és azt a lehetőséget választani, ami a legjobban megfelel igényeinknek.

A Gránit Bank eBank appjában történő állampapír-vásárlás egy jó lehetőség azoknak, akik egyszerűen és gyorsan szeretnének állampapírt vásárolni, díjmentesen.

Összefoglalás

A Gránit Bank egy magyarországi pénzintézet, amely modern digitális banki szolgáltatásokat kínál, köztük az állampapír-vásárlást. Az állampapír, vagyis MÁP, egy biztonságos befektetési lehetőség, amelyet a kormány bocsát ki a költségvetési hiány finanszírozására, különböző lejáratokkal és hozamstruktúrákkal. Az eBank applikáció lehetővé teszi, hogy könnyen és kényelmesen, otthonról intézzük pénzügyeinket, beleértve az állampapír-vásárlást is. A vásárlás egyszerű, néhány kattintással megvalósítható, és díjmentes, beleértve az értékpapírszámla nyitást is. A Gránit Bank kínálata többféle állampapírt tartalmaz, mint például a Prémium Magyar Állampapír, a Bónusz Magyar Állampapír és a Magyar Állampapír Plusz. Az állampapír-vásárlás a Gránit Bank eBank appjában előnyös lehet azoknak, akik egyszerű és gyors megoldást keresnek állampapír vásárlására, díjmentesen.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Állampapír hitelből: mekkora hozamra számíthatunk?

Állampapír hitelből: mekkora hozamra számíthatunk?

2023.05.10.

Mekkora hozamra számíthatunk állampapír hitelből történő vásárlásakor? Megéri hitelből állampapírt venni? Megvalósul a befektetők álma, a szinte kockázat nélküli befektetés? Számoltunk. Utánajártunk. És mutatjuk, hogy mire jutottunk. 

Tovább olvasom
5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

2023.10.24.

Az értékpapírszámla alapja lehet a befektetéseinknek. Megnéztük, hogy miért érdemes értékpapírszámlát nyitni, és azt is, hogy milyen előnyei lehetnek a használatának. Utánajártunk a lehetőségeknek, a kedvezményeknek és az értékpapír befektetések hasznának – az életünkre.

Tovább olvasom
Állampapírba fektetnél? Ismerd meg a Prémium Magyar Állampapírt!

Állampapírba fektetnél? Ismerd meg a Prémium Magyar Állampapírt!

2023.10.11.

Az Állampapír népszerű a befektetők között a magas hozama, az adómentessége és az ingyenesen elérhető tranzakciók miatt. Sokféle állampapír van, ezek közül csak az egyik a Prémium Magyar Állampapír. Utánajártunk, hogy mennyire lehet ez jó befektetés, és mikor érdemes ezt választani. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
Forint vagy euró alapú befektetés – melyiknél magasabb a várható hozam?

Forint vagy euró alapú befektetés – melyiknél magasabb a várható hozam?

2022.08.16.

A forint vagy euró alapú befektetés közötti választás nem egyszerű, és nem csak a várható hozam miatt érdemes alaposan megfontolni a döntést.

Tovább olvasom