Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Júniusban indul az új otthonfelújítási program: ismerd meg a részleteket!

2024.04.18.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. április 18. 16:05

Lakásfelújítást tervezők, felkészülni! Indul az új otthonfelújítási program. Akár 6 millió forintot is kaphatunk kedvezményes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás formájában. És bár önerőre is szükség lesz, a lehetőség adott. A júniusban induló program részleteit fokozatosan ismerhetjük meg. Mutatjuk, mit tudunk eddig.

Júniusban indul az új otthonfelújítási program: ismerd meg a részleteket!

Mennyi támogatás kapható?

Azt már tudtuk, hogy a támogatás összege 2,5 és 3,5 millió forint között mozog.

Ennek mértéke az új információk szerint attól függ, hogy az adott járás átlagjövedelme hogyan aránylik az országos átlaghoz.

Ha alacsonyabb a jövedelem, akkor magasabb lesz vissza nem térítendő támogatás. A támogatás mértéke tehát attól függ, hogy hol élünk.

Összességében azonban mindenki 6 millió forintot kaphat. Ennek egy része kamatmentes kölcsön, a másik része pedig egy vissza nem térítendő állami támogatás lesz.

Mire használhatjuk fel a támogatást?

A támogatást a következő felújításokhoz, vagy ezek tetszőleges kombinációjukhoz kaphatunk:

  • épület hőszigetelése
  • melegvíz-rendszer korszerűsítése
  • nyílászárócsere
  • fűtésrendszer korszerűsítése

6 millió forint is kapható, és önerőre is szükség lesz

A beruházás teljes összege 7 millió forint lehet maximum.

Ebből 1 millió forint önerő, hatmillió forint pedig egy vissza nem terítendő támogatásból és egy kamatmentes kölcsönből áll össze.

A kamatmentes hitel futamideje 8 év lehet.

A beruházással legalább 30 százalékos energia hatékonyság javulást kell majd elérni.

Ezt pedig egy a felújítás előtt és után elkészítetett energiatanúsítvánnyal lehet majd bizonyítani.

A felújítandó ingatlannak 1990 előtt kellett megépülnie, és rendelkeznie kell vezetéses gáz bekötéssel.

A 30 százalékos energia-megtakarítás hatásai

A 30 százalékos energia-megtakarítás rendkívül jelentős hatással lehet egy ingatlanra, mind gazdasági, mind környezeti szempontból.

Először is, ez az energiahatékonyság növelése jelentős költségmegtakarítást eredményezhet az ingatlan tulajdonosai számára hosszú távon.

A csökkentett energiafogyasztás által csökkenő rezsiköltségek komoly anyagi előnyökkel járhatnak az ingatlan fenntartásában és üzemeltetésében.

Emellett az energia-megtakarítás révén az ingatlan lábnyoma is lényegesen csökkenhet, ami hozzájárul a fenntarthatóbb életmód kialakításához.

Az energia-megtakarításnak köszönhetően csökkenhet az ingatlanhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás, így pozitív hatást gyakorolva a környezetvédelemre, és az üvegházhatású gázok csökkentésére.

Ezen kívül a nagyobb energiahatékonyság javíthatja az ingatlan értékét és vonzerejét a potenciális vevők vagy bérlők számára, ami hosszú távon további anyagi előnyöket hozhat.

Az energiahatékonyság növelése a komfortérzet növekedésével is járhat az ingatlanban élők számára, mivel kevesebb hőveszteség léphet fel.

Az energia-megtakarítással járó beruházások és fejlesztések hozzájárulhatnak az ingatlan hosszú távú fenntarthatóságához és élettartamához.

A jobb energiahatékonyságú ingatlanok kisebb függőséget jelenthetnek a hagyományos energiaforrásoktól, ami növelheti az ingatlan tulajdonosainak energiafüggetlenségét.

Az energia-megtakarításra irányuló beruházások állami támogatást kaphatnak, amelyek további ösztönzést jelenthetnek az ingatlan tulajdonosai számára a fenntarthatóbb megoldásokhoz.

Az energia-megtakarítással járó intézkedések hozzájárulhatnak a lakók egészségesebb környezetének kialakításához, például azáltal, hogy csökkentik a beltéri légszennyezést vagy a penészképződést.

Az energia-megtakarításra irányuló beruházások segíthetnek csökkenteni az ingatlan fenntartási költségeit, és növelni annak hosszú távú fenntarthatóságát.

Ez jó lesz – nekünk és mindenkinek

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint egy 30 százalékos energia-megtakarítás nem csupán egy ingatlan gazdasági és környezeti előnyeit növeli, hanem az életünk minden szintjére pozitív hatást gyakorolhat.

Képzeljük csak el, hogy kevesebb pénzt kellene fizetnünk minden hónapban a rezsire – ez a megtakarítás akár a következő nyaralásunk költségeit is fedezhetné.

Emellett csökkentené az ökológiai lábnyomunkat, és jobb környezetet teremtene a jövő generációk számára.

Az energia-megtakarításban rejlő lehetőségek új ötleteket és innovációkat hozhatnak elő, amelyek még hatékonyabbá teszik az energiával való gazdálkodást.

A fenntarthatóbb életmódra való áttérés nem csupán az ingatlanokat teszi vonzóbbá a piaci szempontból, hanem az egész társadalmat is inspirálhatja a változásra.

Gondoljunk csak bele, milyen fantasztikus lenne, ha mindenki a saját kis részével hozzájárulna a bolygónk védelméhez, és a pénztárcánk megtöltéséhez egyszerre!

Az energia-megtakarításra való összpontosítás új üzleti lehetőségeket is teremthet, így elősegítve a zöld gazdasági növekedést és az innovációkat.

Végül pedig, ha mindenki együttműködik és odafigyel az energiahatékonyságra, akkor egy sokkal fenntarthatóbb és élhetőbb jövőt építhetünk mindannyiunk számára.

Összefoglalás

Az új otthonfelújítási program jelentős segítséget kínál azoknak, akik lakásukat szeretnék felújítani. A program keretében akár 6 millió forintos támogatásra is jogosultak lehetnek a pályázók, melynek része vissza nem térítendő állami támogatás és kamatmentes kölcsön is lehet. A támogatás mértéke az adott járás átlagjövedelmétől függ, így az alacsonyabb jövedelmű régiókban nagyobb összegű támogatásra számíthatnak az érintettek. A felújítási célok között szerepelhet az épület hőszigetelése, a melegvíz-rendszer vagy a fűtésrendszer korszerűsítése, valamint a nyílászárócsere.

A program célja nemcsak az ingatlanok állapotának javítása, hanem az energiahatékonyság növelése is, melynek hosszú távú előnyei gazdasági és környezeti szempontból egyaránt jelentősek. Az energia-megtakarítás révén csökkenhetnek a rezsiköltségek, növekedhet az ingatlan értéke és vonzereje, valamint csökkenhet az ökológiai lábnyom. Az energia-megtakarításra összpontosítva nemcsak az egyéni, hanem a társadalmi szintű változás is elősegíthető, hozzájárulva egy fenntarthatóbb és élhetőbb jövő építéséhez mindannyiunk számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Könnyűszerkezetes házra kaphatunk lakáshitelt?

Könnyűszerkezetes házra kaphatunk lakáshitelt?

2022.08.01.

A könnyűszerkezetes házak egyre népszerűbbek hazánkban is; lássuk, kaphatunk-e rájuk lakáshitelt!

Tovább olvasom
Véget ér a CSOK, de itt a CSOK Plusz!

Véget ér a CSOK, de itt a CSOK Plusz!

2023.10.27.

A CSOK támogatást már csak az év végéig lehet igényelni, de a 2024. január elsején elindul a CSOK Plusz. A kormány bejelentette az új támogatás egyes részleteit, amiből már most látszik, hogy a támogatás összege jelentősen megemelkedik, de az igénylők köre szűkül. Csak házasoknak, csak vállalt gyermekre. Minden, amit már tudunk a CSOK Pluszról.

Tovább olvasom
Tulajdoni lap lekérése – minden tudnivaló egy helyen

Tulajdoni lap lekérése – minden tudnivaló egy helyen

2023.09.20.

A tulajdoni lap egy dokumentum. Ingatlannal kapcsolatos ügyek intézése közben találkozhatunk vele. Mikor van szükségünk tulajdoni lapra? Mire jó? Mit tartalmaz? Minden tudnivaló egy helyen.

Tovább olvasom
Hogyan teremthetjük elő az önerőt?

Hogyan teremthetjük elő az önerőt?

2023.11.28.

Az önerő előteremtése minden ingatlanhitel esetében alapvető követelmény; enélkül a bankok szóba sem állnak az emberrel. Márpedig ez nem egyszerű, hiszen több millió forintról van szó, amit összegyűjteni évek munkája, arról nem is beszélve, hogy a pénz folyamatosan veszít az értékéből – különösen az utóbbi időben –, tehát a kamatoztatását is meg kell oldani; már ha van minek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával