Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

2024.02.23.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. február 23. 14:33

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

Ez a bankszámla a Gránit Bank Kamat Plusz bankszámla

0 Ft-os bankszámla vezetési díj, feltétel nélkül. Kiemelkedő látra szóló kamat – lekötés nélkül –, de csak jövedelem jóváírás esetén.

A jövedelem jóváírási feltétel abban az esetben teljesül, ha az adott hónapban legalább 200 000 forint jövedelem érkezik a bankszámlára. Munkabérnek az a jövedelem számít, amelynél az utalás közleménye tartalmazza az alábbi szavak valamelyikét: bér, munkabér, jövedelem, fizetés, nyugdíj.

És ez még nem minden, vannak más előnyök is:

  • díjmentes belföldi utalás 20 000 forintig
  • akár 40 000 Ft jóváírás, ha szelfivel nyitunk bankszámlát, és aktiváljuk az eBankot
  • díjmentes iSMS
  • értesítés a tranzakciókról
  • bankkártya limitállítás és zárolás, egy érintéssel az eBank applikációban

0 forintos bankszámla kiemelkedő kamattal – miért jó ez nekünk?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint egy 0 forintos bankszámla lekötés nélküli kiemelkedő kamattal lehetőséget kínál arra, hogy megtakarításainkat igazán kedvező feltételekkel kamatoztassuk.

Mert a pénzünk a folyószámlán maradhat, miközben bevételt generál.

Emiatt nem kell azonnal nagy összeget befizetni a bankszámlára ahhoz, hogy kamatot kapjunk. Ez lehetővé teszi a pénz fokozatosan történő összegyűjtését.

Ha nincs szükség arra, hogy azonnal nagy összeget fizessünk be a bankszámlára, lehetőségünk van arra, hogy rugalmasabban gazdálkodjunk pénzünkkel. Kisebb összegeket lehet elhelyezni, és az is kamatozik.

Ha egy bankszámla kiemelkedő kamattal rendelkezik, az arra ösztönözhet minket, hogy rendszeresen pénzt takarítsunk meg, és helyezzünk el rajta. Ez segíthet abban, hogy hosszú távon gyarapítsuk a vagyonunkat.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a 0 forintos bankszámla kiemelkedő kamattal rendelkező ajánlatok néha csak egy adott időszakra szólnak, és a kamatfeltételek idővel változhatnak.

Érdemes tehát alaposan áttekinteni a feltételeket, és figyelemmel kísérni a változásokat, hogy ki tudjuk használni a legkedvezőbb ajánlatokat, és a pénzünket a lehető legjobban fel tudjuk használni.

Rizikómentes befektetés

Mivel a bankszámla nem befektetési termék, hanem egyszerű betéti számla, a rajta tartott összeg biztonságban van a bank által nyújtott betéti biztosítás révén.

Ezért nem kell aggódnunk az esetleges befektetési kockázatok miatt.

A rizikómentes befektetés olyan pénzügyi termékeket jelent, amelyek minimális kockázattal járnak vagy teljes mértékben kockázatmentesek. A bankszámla, különösen a betéti számla, egyik legelterjedtebb formája a rizikómentes befektetésnek.

A bankszámlákban tartott pénz biztonságát az OBA garantálja. Létezik ugyanis egy olyan szabályozás, amelynek értelmében a bankoknak biztosítaniuk kell az ügyfelek betéteinél bizonyos összeget.

Ez azt jelenti, hogy ha a bank csődbe megy, az ügyfeleknek még mindig visszakapják a bankszámlájukon levő pénzüket a betéti biztosítás révén.

A betéti biztosítás miatt a bankszámlák szinte teljesen rizikómentesek az ügyfelek számára.

Bár más befektetések, például részvények vagy kötvények, magasabb hozamot ígérhetnek, ezek magasabb kockázattal is járhatnak.

A bankszámlák alacsonyabb hozamot kínálhatnak, de cserébe biztonságosabbak. Ezért aki a stabilitást és a biztonságot keresi, az előszeretettel választja a bankszámlát rizikómentes befektetési lehetőségként.

Gránit Bank Kamat Plusz számla – a legjobb megoldás lehet

A Gránit Bank Kamat Plusz számla kiemelkedő kamatot kínál.

Nincs számlavezetési díj, így ingyenesen használhatjuk a számlát.

Bankkártyát is kaphatunk a számlához, amellyel vásárolhatunk vagy készpénzt vehetünk fel.

A Gránit Bank mobilalkalmazásával kényelmesen intézhetjük ügyeinket.

A Gránit Bank egy megbízható magyar bank, amely az MNB felügyelete alatt áll.

A Gránit Bank Kamat Plusz számla ideális választás lehet azoknak, akik magas kamatot szeretnének kapni, és közben ingyenesen szeretnének bankszámlát használni.

Ez valóban egy igazán jó megoldás lehet egy igazán jó digitális banktól.

Összefoglalás

A Gránit Bank Kamat Plusz számlája kiemelkedő kamatot kínál, lekötés nélkül, 0 Ft-os számlavezetési díjjal, feltéve, hogy havi minimum 200 000 forint jövedelem érkezik a számlára. Ez a számla lehetővé teszi a megtakarítások kedvező kamatoztatását anélkül, hogy nagy összegeket kellene egyszerre befizetni, így rugalmas pénzgazdálkodást tesz lehetővé. Az ajánlat különösen azok számára vonzó, akik stabil és biztonságos megtakarítási formát keresnek, mivel a betétek OBA általi biztosítása miatt a bankszámla gyakorlatilag rizikómentes. A Gránit Bank Kamat Plusz számla más előnyökkel is rendelkezik, mint például díjmentes belföldi utalások 20 000 forintig, és a mobilalkalmazáson keresztüli kényelmes számlakezelés, ami ideálissá teszi azt azok számára, akik egy magas kamatot kínáló, költséghatékony bankszámlát keresnek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

Olcsó bankszámlát keresel? Adunk pár tippet!

2021.06.08.

Olcsó bankszámlát találni nem könnyű, de nehéznek se mondanánk! Ha szeretnél spórolni a banki költségeiden, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Fontos változások a bankolásban 2021-ben

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

2023.03.17.

Emelkednek a bankszámladíjak is hamarosan, ami talán nem meglepő, tekintve a rekordmagas inflációt – lássuk, mire lehet számítani!

Tovább olvasom
Az utalásokkal kapcsolatban: mindig időben megérkezik az utalás?

Az utalásokkal kapcsolatban: mindig időben megérkezik az utalás?

2023.08.01.

Ez a huszonegyedik század. Az utalásokat már digitálisan indíthatjuk. Az Azonnali Fizetési Rendszer pedig néhány másodperc alatt megjeleníti azt a célszámlán. De mi az az Azonnali Fizetési Rendszer? Éjjel-nappal működik? Karácsonykor is? Vannak korlátai? Az Akölcsön pénzügyi szakértőitől közérthetően az Azonnali Fizetési Rendszerről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával