Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

2022.09.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. szeptember 9. 10:14

Személyi kölcsön az OTP Bank kínálatában is található, és az ország egyik legrégebbi bankjához méltóan figyelemreméltó ajánlatokról van szó!

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

Személyi kölcsön az OTP Banknál is igényelhető, és mivel kifejezetten kedvező ajánlatról van szó – illetve nem mehetünk el a tény mellett, miszerint az OTP Bank az ország legnépszerűbb pénzintézete –, sokan választják a többi bank ajánlatai helyett. Épp ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit ajánl az OTP, illetve, hogy hogyan lehet hozzájutni; alábbi cikkünk erről szól.

Az OTP Bank személyi kölcsönének kondíciói

Az OTP Bank személyi kölcsöne – hasonlóan a többi személyi kölcsönhöz – ingatlanfedezet nélkül igényelhető hitelkonstrukció, amely szabad felhasználású, azaz bármire költhető a lakásfelújítástól kezdve egészen a hitelkiváltásig. Az OTP Banknál a személyi kölcsön a Minősített Fogyasztóbarát változatban is elérhető, amely némileg különbözik az „alapváltozattól”.

Az OTP Bank személyi kölcsönét 500 ezertől akár 8 millió forintig is lehet igényelni – Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél 2 millió forint az alsó határ –, a futamidő pedig 24-84 hónap, azaz 2-7 év lehet. A OTP Bank személyi kölcsöne esetében a THM 14,7-26,9%, míg a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél 13,6-20,2%, a kamat és a törlesztőrészletek pedig a futamidő végéig fixek. Érdemes tudni, hogy a folyósítási díj a kölcsönösszeg 0,75%-a, ám, ha online igényeljük a kölcsönt, nem kerül felszámításra.

Az OTP Bank személyi kölcsönének igénylési feltételei

Kizárólag olyan ügyfelek igényelhetik az OTP Bank Személyi Kölcsönét, akik

 • már elmúltak 21 évesek,
 • rendelkeznek állandó, bejelentett, magyarországi lakcímmel,
 • összesen legalább 6 hónapos, a jelenlegi munkahelyükön pedig legalább 3 hónapos munkaviszonnyal rendelkeznek,
 • legalább havi nettó 133 ezer forint rendszeres jövedelemmel, vagy legalább 100 ezer forintot meghaladó nyugdíjjal rendelkeznek – Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén legalább havi nettó 300 ezer forintos, rendszeres jövedelemre van szükség, és
 • nem szerepelnek a KHR rendszerben.

Ezeken túl az igénylőnek rendelkeznie kell az előírt dokumentumokkal, amelyek:

 • a személyazonosító okmányok,
 • a lakcímkártya,
 • nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjas igazolvány, vagy érvényes utazási igazolvány, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítője, vagy a Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság által kiadott 30 napnál nem régebbi igazolás másolata,
 • vállalkozók esetén a vállalkozói igazolvány, vagy önkormányzati jegyző által kiállított igazolás, vagy a tevékenység folytatására kiadott engedély, vagy a NAV által kiállított, az utolsó lezárt üzleti évről szóló jövedelemigazolás,
 • őstermelők esetén az őstermelői igazolvány, és a NAV által kiállított, az utolsó lezárt üzleti évről szóló jövedelemigazolás.

Érdemes még tudni, hogy ha az igénylő a kölcsön igénylésekor, vagy a kölcsön futamidejének végén eléri a 70. életévét, akkor a bank egy olyan adóstárs bevonását kéri a hitelügyletbe, aki a futamidő végéig nem tölti be a 70. életévét.

Hogyan igényelhető az OTP Személyi Kölcsöne?

Az OTP Személyi Kölcsöne háromféleképpen is igényelhető:

 • visszahívás kérésével, egy ügyintéző segítségével
 • bankfiókban és
 • online.

Visszahívás kérése esetén a bank ügyintézője egy úgynevezett előszűrést végez, majd időpontot foglal a legközelebbi bankfiókba, de a visszahívás kérése nem feltétlenül szükséges, hiszen az előszűrést lehet kérni egyből a bankfióki ügyintézőtől is.

Az online igénylés azonban kényelmesebb és gyorsabb, hiszen az OTP Bank ügyfeleinek az internetbank használatának lehetősége adott, aki pedig még nem használja azt, egyszerűen regisztrálhat, bejelentkezés után pedig már indíthatja is az online igénylési folyamatot. A hitelbírálatot követően, átlagosan egy munkanapon belül megtörténik a folyósítás is.

Amennyiben felkeltette a figyelmedet az OTP Bank személyi kölcsöne, hasonlítsd össze a többi bank ajánlataival! Oldalunkon ezt egyszerűen megteheted, és, ha megtaláltad az elképzeléseidnek megfelelő hitelkonstrukciót, az igénylési folyamatot is elindíthatod online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

A legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatok 2021 januárjában

2021.02.04.

Mindenkinek eljöhet az életében olyan szituáció, amikor hirtelen nagyobb összegre van szüksége, azonban a családi kassza nem tudja fedezni a kiadást. Ilyenkor jelent kézenfekvő megoldást a kölcsön. Számos bank ajánlatai közül választhatunk. Alaposan járjunk utána a feltételeknek, ne ijedjünk meg, ha a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálása időigényes feladat lesz.

Tovább olvasom
Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

Már a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel!

2021.04.25.

Végre a Cofidisnél is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel. Ráadásul nincs szükség számlanyitásra és bankváltásra sem az alacsony THM-hez. Mekkora összeg igényelhető? Miért fogyasztóbarát? Kiknek ajánlott? Miért érdemes a Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választani? Megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a minősített fogyasztóbarát személyi hitelhez?

2022.04.25.

Mekkora jövedelemre van szükséged, ha a személyi kölcsönök kínálatából épp a fogyasztóbarát minősítést elnyert típusra vetettél szemet? Az alábbiakból megtudhatod!

Tovább olvasom
Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

2021.10.05.

A személyi kölcsönök piaca sokszereplős. Szinte mindegyik pénzintézet kínál személyi kölcsönt. Ez a Magyarországon rendkívül népszerű hitelfajta két formában is elérhető. Az úgynevezett klasszikus személyi kölcsön mellett igényelhetünk Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. De mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön? Utánajártunk.

Tovább olvasom