Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Piaci lakáshitel, vagy minősített, fogyasztóbarát – melyik a jobb választás?

2019.08.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 11:41

Sokszor felteszik nekünk a fenti kérdést, és sajnos sosem tudjuk röviden megválaszolni. Hiszen egy lakáshitel felvételénél rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. A minősített, fogyasztóbarát lakáshiteleknek megvannak a maguk előnyei. Mint például a rögzített kamatozás, ám a piaci lakáshitel konstrukcióban is tudunk olyat mutatni, ami miatt érdemes lehet közülük választani.

Piaci lakáshitel, vagy minősített, fogyasztóbarát – melyik a jobb választás?

A piaci lakáshitel legnagyobb előnye a minősített, fogyasztóbaráttal szemben az alacsonyabb kamat. Hogy konkrét példát is mondjunk, ne csak dobálózzunk a szavakkal, a Budapest Bank minősített fogyasztóbarát lakáshitele 6,4%-os THM-mel rendelkezik, és az 5, illetve 10 éves kamatperiódus végéig ez garantáltan fix is. Ezzel szemben például a Sberbank piaci lakáshitele 4,1-6,54% THM értéket tud felmutatni. De ha vállalod, hogy náluk vezeted a folyószámlád, akkor a maximumérték lecsökken 5,56%-ra. Akárhonnan is nézzük, ez alacsonyabb, mint a minősített, fogyasztóbarát esetében, bár tény, hogy nem annyira kiszámítható, de ettől függetlenül jobban megéri.

Sokaknak azonban nem feltétlenül arra van szükségük, hogy a hitelük kamatozása a lehető legkedvezőbb legyen. Hanem inkább arra, hogy mindig pontosan tudják, hogy állnak a pénzügyeikkel. A minősített, fogyasztóbarát lakáshitel éppen ezt a stabilitást képes nyújtani az ügyfeleknek, sőt, a díjak, illetve bizonyos időintervallumok is fixáltak, vagyis nem csak gyorsan kerül folyósításra a hitelösszeg, de még a jutalék is alacsony lesz. Ha hosszabb futamidőre szeretnél jelzáloghitelt felvenni, mindenképpen érdemes a minősített, fogyasztóbarát lakáshitelt választanod, mert a jegybanki alapkamat emelkedésével a piaci lakáshitelek kamata is emelkedni fog, míg a minősítetté nem.

Rövidebb futamidőnél érdemesebb a piaci lakáshitelt választani, hiszen egyelőre stabilnak tűnik a jegybanki alapkamat, így még néhány évig lényegesen kevesebbet fizethetsz, ha jó konstrukció mellé teszed le a voksod. Oldalunkon könnyedén összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait, így gyorsan eljuthatsz a számodra leginkább megfelelőhöz. Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén! Partnerünk ajánlatait is érdemes megtekintened, itt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire figyeljünk terhelt ingatlan vásárlásakor?

Mire figyeljünk terhelt ingatlan vásárlásakor?

2022.12.30.

Terhelt ingatlan vásárlásakor rengeteg buktatóval lehet találkozni, és igencsak érdemes ezeket elkerülni – erről szól alábbi cikkünk.

Tovább olvasom
Lakáshitel ingatlanvásárlásra!

Lakáshitel ingatlanvásárlásra!

2018.02.01.

Lakáshitel kedvező feltételekkel, akár önerő nélkül juthatsz ingatlanhoz, olvasd el a feltételeket.

Tovább olvasom
Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

2019.02.26.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb, hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Hiszen oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
Kamatcsökkentési szolgáltatást vezetett be az OTP Bank

Kamatcsökkentési szolgáltatást vezetett be az OTP Bank

2023.01.25.

A kamatcsökkentési szolgáltatásra az ügyfelek igényeinek változása miatt van szükség, és minden ingatlanfedezetű hitelre vonatkozik.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával