Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelfelvétel minimálbérrel – lehetséges?

2021.03.10.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:42

Hosszú keresgélés után végre sikerült elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Igaz, hogy az első bejelentett munkahely és fizetés sem verdesi az egeket, de a minimálbér összege már elég az alapkiadások fedezésére. Az előrelépés pedig a nem túl távoli jövőben biztosan sikerül. Most is vannak nagyobb tervek? Ahhoz pénzügyi segítség kell. De lehetséges-e a hitelfelvétel minimálbérrel?

Hitelfelvétel minimálbérrel – lehetséges?

Hitelfelvétel minimálbérrel – nehézségek

Minimálbérből nehéz úgy alakítani, hogy a bevásárlás, a rezsi kifizetése, az élelem beszerzése után maradjon pénzünk szórakozásra, sőt a hónap végi elszámolásnál még maradjon is a pénztárcánkban, bankszámlánkon. Kevés az esély rá, hogy félre is tudjunk tenni. Ezért, ha szeretnénk venni egy autót, vagy egy lakást, akkor mindenképpen a bankok segítségét kell igénybe vennünk. A hitelfelvétel minimálbérrel nem könnyű, néhány esetben nem is lehetséges, de vannak kivételek. Nézzük meg előbb, hogy mikor fognak elutasítani a pénzintézetek. A hitelkérelem első lépése mindig a jövedelemigazolás bemutatása. Ha minimálbérből élünk, akkor a bankoknak figyelembe kell vennie, hogy a kötelező kiadások miatt nagy kockázatot vállalnának egy kölcsönadással, így abban az esetben, ha nem tudunk valamilyen megfelelő fedezetet nyújtani, akkor el fogják utasítani a kérelmünket. Vagyis a szabadon felhasználható személyi kölcsönöket elfelejthetjük. Fontos szempont a hitelbíráló banknál, hogy mióta dolgozunk a jelenlegi munkahelyünkön. A legutóbbi három hónapot veszik figyelembe, azonban ha a próbaidő vagy a felmondási idő ketyeg, akkor szintén keresztet vethetünk a hitelre. Jó tudni, hogy a családtámogatási kedvezményeket – családi pótlék, GYES, GYED – önálló keresetként nem veszik figyelembe, mindenképpen kell mellé bejelentett munka.

A hitelfelvétel minimálbérrel is lehetséges

Tegyük fel, hogy a fenti szempontok alapján nem estünk el a lehetőségtől. Ekkor egy adunk marad, ha fedezetet tudunk nyújtani a kölcsönhöz. Akár a lakást, házat vagy autót is bevonhatjuk az ügyletbe, amit meg szeretnénk vásárolni, de bármely egyéb saját tulajdonú, és a feltételeknek megfelelő ingatlan is lehet a befutó. Ha nem akarunk vásárolni, hanem egy korábbi adósságot szeretnénk rendezni, de tudunk fedezetet biztosítani, a hitelfelvétel minimálbérrel akkor is lehetséges. Nem vehetünk fel azonban bármekkora összeget, a jövedelemigazolás alapján a bank állapítja meg, hogy mekkora összeg kifizetését nem tartja kockázatosnak, vagyis minimálbér mellett várhatóan kevesebb kölcsönre számíthatunk, mintha egy magasabb fizetési sávba tartoznánk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Fontos változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél

Fontos változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél

2023.04.06.

Változás jöhet a Babaváró hitel igénylésénél. A Babaváró hitel rendkívüli népszerűsége töretlen. Egy apró változás is jelentősen befolyásolhatja azonban ezt a népszerűséget. Utánajártunk, hogy milyen változás jöhet a Babaváró kölcsön igénylés folyamatában. Mutatjuk, mi ez a lehetséges változás, és milyen hatása lehet a bevezetésének.

Tovább olvasom
Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt bankváltás nélkül? Lehetséges!

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül? Lehetséges!

2022.08.05.

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül is lehet igényelni, de nem mindig érdemes, napjainkban azonban változik a helyzet; lássuk, hogyan!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával