fbpx
Hirdetés

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül? Lehetséges!

2022.08.05.
Szerző: Mogyorós Kinga
Utoljára módosítva: 2022. augusztus 5. 09:26

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül is lehet igényelni, de nem mindig érdemes, napjainkban azonban változik a helyzet; lássuk, hogyan!

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül? Lehetséges!

Személyi kölcsönt bankváltás nélkül felvenni sokáig csak úgy volt lehetséges, ha a számlavezető bankunkhoz fordultunk, ez azonban nem minden esetben jelentette a legjobb megoldást. Mivel a bankok versenyeznek egymással az ügyfelek kegyeiért, a kamatok mértéke pedig eltérő, sok esetben megérte bankot váltani egy jobb ajánlatért.

Ez persze napjainkban is így van, ám az emelkedő alapkamat hatására a bankoknak más fegyverekhez kell nyúlniuk, hogy magukhoz csábíthassák a lehetséges ügyfeleiket. Az egyik legújabb lehetőség, amit a pénzintézetek felkínáltak, a személyi kölcsön bankváltás nélkül végrehajtható felvétele. Lássuk a részleteket!

Egyszerűsödnek a feltételek

Amikor személyi kölcsönt választunk, többnyire az alacsony kamat és THM az, ami megragadja a figyelmünket. Az ajánlat azonban valójában csalóka, hiszen a legkedvezőbb kamat és THM eléréséhez különféle feltételeket kell teljesítenünk, amelyek nem minden esetben egyszerűek.

A leggyakoribb elvárás a korábbiakban az volt, hogy a leendő ügyfél nyisson egy folyószámlát az adott banknál, és utaltassa arra a jövedelmét, azaz ebben az esetben a személyi kölcsön bankváltás nélküli felvétele ugyan megoldható lenne – bár nem minden esetben –, de csak jóval magasabb költségek árán.

Persze vannak más feltételek is, így a megfelelő jövedelem, az elég magas hitelösszeg, és még hosszasan sorolhatnánk, ám ezek egyszerűbben teljesíthetőek, mint a bankváltás, bár természetesen napjainkban már ez is megoldható mindössze néhány perc alatt, ám sokan nem szeretnék elhagyni a régi bankjukat; ki a kedvező számlacsomag, ki a megszokás miatt.

Erre azonban szerencsére már nincs is szükség, hiszen egyre több pénzintézetnél van lehetőségünk személyi kölcsönt bankváltás nélkül igényelni, ami az egyre élesedő piaci versenynek köszönhető. A kamatok ugyan apránként, de kúsznak felfelé, ám egyrészt a kötelező számlanyitás elhagyása, másrészt az igénylés leegyszerűsítése és gyorsasága az, ami miatt a bankok továbbra is várják az ügyfelek rohamát.

Milyen konstrukciókra lehet számítani?

Ha a személyi kölcsönt bankváltás nélkül szeretnénk igényelni, akkor egy átlagos hitelt 10-11% körüli kamattal már több banknál is elérhetünk. Fontos azonban, hogy ehhez megfelelően magas – nettó 250-től akár 450 ezer forintos – jövedelmet kell igazolni, ha ugyanis ez nem sikerül, a kamat egyből megugrik, és akár a 15-18%-ot is elérheti, ami viszont már egyáltalán nem nevezhető kecsegtető ajánlatnak – legalábbis most még.

Miért érdemes személyi kölcsönt bankváltás nélkül igényelni?

A személyi kölcsönöket ebben a formában is kínáló bankok részéről az ilyen típusú igénylések befogadásának indoka valószínűleg az, hogy így jóval több ügyfelet lehetnek képesek bevonzani. Sokszor ugyanis reális és érthető oka van annak, ha valaki nem akar, vagy épp tud bankot váltani.

Ilyen ok lehet például, ha a megszokott bank rendelkezik fiókkal azon a településen, ahol az ügyfél él, míg a személyi kölcsönt kínáló pénzintézet nem, de az elektronikus szolgáltatások megszokottsága is sokat nyomhat ilyenkor a latban. A leggyakoribb ok viszont az, ha az ügyfél már rendelkezik egy jelzáloghitellel a bankjánál, és az ottani bankszámlájának megtartása alapfeltétel az alacsony kamat nyújtásához.

A személyi kölcsön bankváltás nélkül valamivel tovább tarthat

Érdemes azonban tudni, hogy ugyan előnyös is lehet, ha személyi kölcsönt bankváltás nélkül igénylünk, ám akadnak hátrányai is. Mivel a hitelt nyújtó banknak semmilyen saját információja nincs az igénylőről, akár több dokumentumot is bekérhet a hitelbírálathoz a megszokott munkáltatói igazoláson és bankszámlakivonatokon túl.

Emellett az ügyintézés sem biztos, hogy néhány órán belül lezajlik; lehet, hogy a folyósításig akár napok is eltelnek majd, ám egy alacsonyabb hitelkamatért lehet, hogy még így is érdemes a személyi kölcsönt bankváltás nélkül igényelni.

Amennyiben személyi kölcsönt szeretnél felvenni, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki közülük a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az egyszerűsített bankváltás

Az egyszerűsített bankváltás

2022.04.04.

Bankot váltani egyszerűbb, mint gondolnád, és a legutóbbi szabályozásnak köszönhetően alig van vele valamennyi tennivalód!

Tovább olvasom
Bankváltás, ha van hitelünk? Van megoldás!

Bankváltás, ha van hitelünk? Van megoldás!

2022.07.08.

A bankváltás régebben kifejezetten bonyolult folyamat volt, napjainkra azonban leegyszerűsödött, ám még így is előfordulhatnak akadályok.

Tovább olvasom