fbpx

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. június 24. 09:26

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Az UniCredit Bank ezen a néven 2007 óta fogadja az ügyfeleket, azonban jogelődje már 1990 óta van jelen a magyarországi hitelpiacon. A cég a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a hitelezésre, így gyakorlatilag minden hiteltípus megtalálható nála; többek közt a személyi kölcsönök is.

Az UniCredit Bank személyi kölcsönei érdemesek lehetnek mindenki figyelmére, hiszen egy kedvező, könnyen hozzáférhető konstrukcióról van szó, amely segítséget nyújthat mind váratlan helyzetekben, mind a céljaink elérésében.

A személyi kölcsön lényege

A személyi kölcsön egy fedezet nélkül igényelhető, szabad felhasználású hiteltípus, ahol az egyetlen mérvadó tényező az igénylő igazolható, nettó jövedelme. A konstrukció a legnépszerűbb hiteltípus, ami nem is csoda, hiszen gyorsan hozzáférhető, egyszerűen, akár online is igényelhető, és szinte minden anyag probléma esetében megoldást jelent.

Mivel nincs mögötte fedezet, a THM értéke valamivel magasabb, mint egy jelzáloghitelé, ám még így is kedvezőnek mondható – az UniCredit Bank esetében ez 8,86-19,86%.

A maximálisan elérhető hitelösszeg bankonként eltérő lehet, de napjainkban már szinte mindenhol 10 millió forint a felső határ – így az UniCredit Banknál is, a minimális összeg pedig 300 ezer forint.

A személyi kölcsönök futamideje többnyire 7-8 év, de akadnak kivételek is – az UniCredit Bank a többséghez tartozik ebben az esetben is, hiszen 96 hónap, azaz 8 év lehet a maximális futamidő, míg a minimális 1 év.

A személyi kölcsön feltételei az UniCredit Banknál

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit azok a nagykorú, magyar állampolgárok igényelhetik, akik betöltötték a 21. életévüket, és rendelkeznek érvényes, magyar személyazonosító okmányokkal, vagyis személyazonosító igazolvánnyal, vagy útlevéllel, illetve lakcímkártyával és adóigazolvánnyal.

Mint minden személyi kölcsön esetében, úgy az UniCredit Bank hitelkonstrukciójánál is elvárás egy eredeti, 30 napnál nem régebbi, papír alapú jövedelemigazolás, ám van egy kivétel is: a bank meglévő ügyfelei körében ez szükségtelen, ha a bankszámlájukon az igénylést megelőző 3 hónapban egyértelműen beazonosítható a munkabér-jóváírás.

Az igényléshez szükség lesz még egy mobiltelefonra is, ez utóbbi ugyanis fontos szerepet kaphat az igénylés során.

Hogyan történik az UniCredit Bank személyi kölcsöneinek igénylése?

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit akár új, akár meglévő ügyfélként is lehet kényelmesen, online igényelni, sőt, még a szerződéskötési folyamat is megoldható az interneten keresztül. Amennyiben az igénylő rendelkezik elektronikusan kiállított jövedelemigazoló dokumentumokkal, úgy azt feltöltheti a folyamat során, papír alapú dokumentumok esetében viszont vagy postai úton, vagy személyesen kell azokat eljuttatnia az UniCredit Bankhoz.

A személyi kölcsön igénylése kétféleképp is történhet attól függően, hogy már meglévő, vagy új ügyfélről van szó. Mindkét esetben át kell esni egy azonosítási folyamaton, ám az új ügyfelek számára még egy bankszámla nyitása is kötelező, hiszen erről történik a hitel törlesztése. Elsőként regisztráció szükséges az UniCredit Bank igénylési felületén, majd minden, a bank számára fontos adatot meg kell adni.

Ha eddig sikeres a folyamat, akkor következik a hitel igényléséhez kapcsolódó dokumentumok feltöltése, illetve a szerződéstervezet aláírása – papír alapú dokumentumok esetében a postázás. A dokumentumok beérkezését követően az UniCredit Bank munkatársai azonnal megkezdik a hitelbírálatot, majd ezt követően megtörténik a folyósítás is.

Mint láthatod, az UniCredit Bank személyi kölcsönei kedvezőek, az igénylés pedig kifejezetten egyszerű, tehát érdemes lehet a figyelmedre. Mielőtt azonban elindítanád a folyamatot, hasonlítsd össze a többi bank ajánlataival oldalunkon, és, ha megtaláltad azt a hitelkonstrukciót, amely minden tekintetben megfelel az elvárásaidnak, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 érdekesség a hitelkamatokról

5 érdekesség a hitelkamatokról

2021.09.05.

A hitelkamatokról az utóbbi időben rengeteg hír érkezett, és számos érdekességet tudhattunk meg a jelenlegi helyzetről – az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Tovább olvasom
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

2021.11.12.

Életünk több szakaszában segítheti az előrejutásunkat egy jól megválasztott hitelfelvétel. Családalapítás után vásárolhatunk ingatlant, bármikor szükségünk lehet nagyobb autóra vagy bútorokat is vehetünk. Sok cél van, és sok lehetőség is. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hitelt? Utánajártunk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Mitől függ a hitelbírálat ideje?

Mitől függ a hitelbírálat ideje?

2022.10.14.

Amennyiben eldöntöttétek, hogy hitelt vesztek fel, hogy megvalósítsátok terveiteket és álmaitokat, vagy saját lakást, házat vennétek, de nem áll rendelkezésetekre az ehhez szükséges teljes összeg és a családotok sem tud benneteket támogatni, akkor szükségetek lesz a banki kölcsönre. Ennek számos fajtája létezik, igényelhettek személyi, vagy lakáshitelt az esetlegesen felvett támogatások mellé.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

2021.10.29.

Alkalmazotti jogviszony esetén a jövedelmünket igazolnunk kell hitelfelvételkor. Ehhez munkáltatói igazolásra lesz szükség. Mi van, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást bemutatni? Körüljártuk a témát, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül.

Tovább olvasom