Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

hitelkártya megítélése meglehetősen változó, ám mégis sokan igénylik. Hitelkártyát szeretnél igényelni? Olvasd el alábbi írásunkat, amelyből mindent megtudhatsz róla!
Ha hitelkártyát szeretnél igényelni, akkor nem kell mást tenned, mint beadni egy erre vonatkozó igénylést, és rövid időn belül meg is kapod, amennyiben megfelelsz az erre vonatkozó feltételeknek, amik meglehetősen egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Nem véletlenül, hiszen a bank óriási pénzeket kereshet, ha nem megfelelően használod a hitelkártyádat, ám, ha odafigyelsz, igencsak jól járhatsz Te is.

Miért jó a hitelkártya?

Ha hitelkártyával fizetsz, akkor a bank pénzét használod, amit egy bizonyos időkorláton belül vissza kell fizetned. Ha így teszel, akkor a hitelkártya használata ingyenes, a bank ugyanis nem terhel rá kamatot. Gyakorlatilag teljesen díjmentesen használhatod a bank pénzét, és csak arra kell figyelned, hogy a türelmi időszak végén az egyenlegeden ne legyen tartozás. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs költsége, hiszen például éves kártyadíjat mindenképp fizetned kell, ám ezt a költséget is visszaszerezheted, mivel a hitelkártya használatával különféle kedvezményekben, sőt, akár pénzvisszatérítésben is részesülhetsz.

Miért veszélyes a hitelkártya?

Ha akár csak egyszer is elkésel a befizetéssel és a tartozásod nullázásával, akkor a bank kamatot terhel, és ha még tovább csúszol, akkor késedelmi kamatot is. A kamat 35-40% között mozog, azaz nagyon magas, és ha erre még a késedelmi kamat is ráterhelődik, akkor gyakorlatilag a költéseid közel másfélszeresét kell visszafizetned. Természetesen létezik egy meghatározott minimumösszeg, ami havonta fizetve megakadályozza a szerződés felmondását, ám ezzel szinte semmit sem törlesztesz az adósságból, és szinte az egész a kamatok befizetésére megy el.

Hogyan lehet hitelkártyát igényelni?

Természetesen a hitelkártya igénylésének is vannak feltételei, ám könnyen teljesíthetőek. Kizárólag 18 év felett indítható el az igénylés, szükséges az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím, valamint egy három hónapja működő bankszámla. Ezen túl persze stabil és igazolható jövedelemre is szükség van, valamint dokumentumokra, amelyek a személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél, a lakcímkártya, két, vagy háromhavi bankszámlakivonat és egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás a munkáltatótól. Fontos, hogy a KHR listán való szereplés automatikusan elutasítást jelent.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel