Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

2021.01.11.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:13

A hitelkártya megítélése meglehetősen változó, ám mégis sokan igénylik. Hitelkártyát szeretnél igényelni? Olvasd el alábbi írásunkat, amelyből mindent megtudhatsz róla!

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

Ha hitelkártyát szeretnél igényelni, akkor nem kell mást tenned, mint beadni egy erre vonatkozó igénylést, és rövid időn belül meg is kapod, amennyiben megfelelsz az erre vonatkozó feltételeknek, amik meglehetősen egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Nem véletlenül, hiszen a bank óriási pénzeket kereshet, ha nem megfelelően használod a hitelkártyádat, ám, ha odafigyelsz, igencsak jól járhatsz Te is.

Miért jó a hitelkártya?

Ha hitelkártyával fizetsz, akkor a bank pénzét használod, amit egy bizonyos időkorláton belül vissza kell fizetned. Ha így teszel, akkor a hitelkártya használata ingyenes, a bank ugyanis nem terhel rá kamatot. Gyakorlatilag teljesen díjmentesen használhatod a bank pénzét, és csak arra kell figyelned, hogy a türelmi időszak végén az egyenlegeden ne legyen tartozás. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs költsége, hiszen például éves kártyadíjat mindenképp fizetned kell, ám ezt a költséget is visszaszerezheted, mivel a hitelkártya használatával különféle kedvezményekben, sőt, akár pénzvisszatérítésben is részesülhetsz.

Miért veszélyes a hitelkártya?

Ha akár csak egyszer is elkésel a befizetéssel és a tartozásod nullázásával, akkor a bank kamatot terhel, és ha még tovább csúszol, akkor késedelmi kamatot is. A kamat 35-40% között mozog, azaz nagyon magas, és ha erre még a késedelmi kamat is ráterhelődik, akkor gyakorlatilag a költéseid közel másfélszeresét kell visszafizetned. Természetesen létezik egy meghatározott minimumösszeg, ami havonta fizetve megakadályozza a szerződés felmondását, ám ezzel szinte semmit sem törlesztesz az adósságból, és szinte az egész a kamatok befizetésére megy el.

Hogyan lehet hitelkártyát igényelni?

Természetesen a hitelkártya igénylésének is vannak feltételei, ám könnyen teljesíthetőek. Kizárólag 18 év felett indítható el az igénylés, szükséges az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím, valamint egy három hónapja működő bankszámla. Ezen túl persze stabil és igazolható jövedelemre is szükség van, valamint dokumentumokra, amelyek a személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél, a lakcímkártya, két, vagy háromhavi bankszámlakivonat és egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás a munkáltatótól. Fontos, hogy a KHR listán való szereplés automatikusan elutasítást jelent.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

2020.09.23.

Rengeteg szó esik itt, a blogunkon a különféle hitellehetőségekről, támogatásokról, sőt, a biztosításokat is gyakran vesszük górcső alá, ám a hitelkártyákat valamiért ritkán választjuk témának. Ennek köszönhetően az sem derül ki, hogy hol lehet hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom
Hitelkártyával plusz pénzhez jutni? Nem lehetetlen!

Hitelkártyával plusz pénzhez jutni? Nem lehetetlen!

2021.08.04.

Plusz pénz hitelkártya használatával? Abszolút megvalósítható! Ha kíváncsi vagy, hogy oldhatod meg, olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

2021.09.30.

A betéti kártyák és a hitelkártyák felhasználhatóságában nincs különbség. Mindenhol tudunk fizetni velük, mindenhol elfogadják őket. A betéti kártyáról a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártyáról a bankét. Milyen költségekkel jár, ha hitelkártyát használunk? Jó ez nekünk? Megnéztük.

Tovább olvasom
Hogyan működik a hitelkártya?

Hogyan működik a hitelkártya?

2021.08.03.

Azt, hogy hogyan működik a hitelkártya, sokan félreértik, és ebből komoly problémák származnak – az alábbiakban ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával