Hirdetés

Hogyan működik a hitelkártya?

2021.08.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:30

Azt, hogy hogyan működik a hitelkártya, sokan félreértik, és ebből komoly problémák származnak – az alábbiakban ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni.

Hogyan működik a hitelkártya?

A hitelkártya működése alapvetően egyszerű, ám ehhez be kell tartani bizonyos szabályokat és határidőket, ellenkező esetben ugyanis egy komoly anyagi terhet ró a használójára. Fontos tudni, hogy a hitelkártyák működése nem olyan, mint más hiteltermékeké, azaz nem a havi törlesztés a lényegük, hanem a folyamatos visszatöltés, és aki ezt figyelmen kívül hagyja, könnyen adósságspirálban találhatja magát, amiből csak nagyon nehéz kikecmeregni.

Mire kell figyelni a hitelkártya használatakor?

A hitelkártya működésének sarokkövei: mindig időben fizesd vissza a tartozásodat, ne lépd túl a hitelkereted, és ne vegyél fel vele készpénzt, ezeknek ugyanis sok esetben igen magas a költsége! A felhasznált hitelkeretet a türelmi időszak végéig kell visszafizetni, ami általában 45 nap, de lényeges, hogy ez bankonként eltérő is lehet. Érdemes beszedési megbízást adni a banknak, így elkerülhető a késedelem miatti díjak terhelődése. Ide kapcsolódik, hogy a türelemi időszak lejárta után a hitelkártyáknak van a legmagasabb kamatuk, tehát arra is érdemes figyelni, hogy legalább a minimum összeget átutald a hitelkártya-számlára a türelmi időszak vége előtt, mivel, ha ezt elmulasztod, akkor a kamaton felül a késedelmi díjat is beterhelik rá. Lényeges még, hogy a hitelkártyák esetében a bankok éves díjat számolnak fel, és ezen felül létezhetnek rejtett költségek is.

Hogyan működik a hitelkártya a mindennapokban?

A hitelkártya segítségével gyakorlatilag kamatmentesen költheted a bank pénzét, ha szükséged van rá, aminek következtében a saját pénzed akár kamatozhat is. A hitelkártyás vásárlások után ráadásul különféle kedvezményeket is kaphatsz. Fontos, hogy, ha a teljes tartozásod visszafizeted a megadott határidő előtt, akkor gyakorlatilag úgy működik, mintha egy családtagtól kértél volna kölcsön. Kizárólag annyit szabad elköltened róla, amennyit a következő hónapban probléma nélkül vissza tudsz fizetni, mert ellenkező esetben a késedelmi díjaknak és a kamatoknak köszönhetően sosem fogsz tudni megszabadulni az adósságtól – talán csak egy másik hitel igénylésével és törlesztésével!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

2021.01.11.

A hitelkártya megítélése meglehetősen változó, ám mégis sokan igénylik. Hitelkártyát szeretnél igényelni? Olvasd el alábbi írásunkat, amelyből mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom
Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

2020.09.23.

Rengeteg szó esik itt, a blogunkon a különféle hitellehetőségekről, támogatásokról, sőt, a biztosításokat is gyakran vesszük górcső alá, ám a hitelkártyákat valamiért ritkán választjuk témának. Ennek köszönhetően az sem derül ki, hogy hol lehet hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom
Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

2021.09.30.

A betéti kártyák és a hitelkártyák felhasználhatóságában nincs különbség. Mindenhol tudunk fizetni velük, mindenhol elfogadják őket. A betéti kártyáról a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártyáról a bankét. Milyen költségekkel jár, ha hitelkártyát használunk? Jó ez nekünk? Megnéztük.

Tovább olvasom
Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

2022.12.09.

Az UniCredit Bank hitelkártyáival érdemes közelebbről is megismerkedned, ha mostanság tervezel hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom