fbpx
Hirdetés

Mire fizet az utasbiztosítás?

2022.05.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. május 20. 09:25

Mire fizet az utasbiztosítás? Az alábbiakból megtudhatod, ahogy azt is, milyen segítséget várhatsz, ha rendelkezel vele!

Mire fizet az utasbiztosítás?

Azt, hogy mire fizet az utasbiztosítás, könnyű megválaszolni: arra, ami szerepel a szerződésben. Mivel a biztosítótársaságok ajánlatai némileg eltérhetnek egymástól, a konkrétumokat csak akkor tudhatod meg, ha egyenként végigolvasod az összeset, ám az általános, legtöbb biztosítónál megegyező tételeket összegyűjtöttük, és mellette azt is megtudhatod, milyen egyéb előnyökkel jár, ha utasbiztosítást kötsz a nyaralás előtt.

Miért jó utazás előtt utasbiztosítást kötni?

Rengeteg probléma kivédhető egy utasbiztosítással; a legtöbbje anyagi természetű, de más esetekben is jól jöhet, ha megkötjük az utazás előtt, hiszen a biztosító segítséget nyújthat váratlan helyzetekben, és nem csupán anyagilag.

Az utasbiztosítás mindössze párezer forintba kerül, akár az egész családra megköthető, és könnyen személyre, illetve az utazásra szabható, tehát nem kell hatalmas összegekre gondolni, és akár több százezer forintos költségeket is kivédhetünk vele, amelyeket a biztosító áll – feltéve, hogy azok a szerződésben foglaltaknak is megfelelnek.

Az utasbiztosítás a következő szolgáltatásokat foglalja magába:

  • élet-, baleset- és betegségbiztosítás,
  • poggyászbiztosítás,
  • asszisztencia szolgáltatás, valamint
  • jogvédelem.

Élet-, baleset- és betegségbiztosítás

Betegség, vagy baleset esetében a biztosító értesíti a hozzátartozókat, és azt is kifizeti, ha valakinek ki kell utaznia a biztosítotthoz, de emellett – szükség esetén – azt is finanszírozza, ha a biztosítási esemény miatt a tervezettnél hamarabb haza kell utazni. Az alapszolgáltatás tartalmaz általánosnak mondható káreseményeket is, így például a halálesetet, a rokkantságot és a csonttörést, viszont a veszélyes tevékenységeket, így például a búvárkodást, a raftingot, vagy a sziklamászást nem, vagyis erre külön figyelni kell.

Poggyászbiztosítás

A repülővel történő utazás során viszonylag gyakori, hogy a poggyász nem érkezik meg a célállomásra az utassal együtt, vagy épp megsérülnek a benne található értékek a reptéri dolgozók “szakszerű” munkájának következtében. Az utasbiztosítás ezeket a kellemetlenségeket is fedezi, azaz megtéríti a csomag értékét, illetve a tartalmában esett kárt, bár tény, hogy nem azonnal, tehát a bosszúságtól nem kímél meg. Fontos viszont tudni, hogy ez a szolgáltatás nem minden értéktárgyra vonatkozik, így például a nemesfém tárgyak, a különféle gyűjtemények, a szőrmék és a nagy összegű készpénz nem biztosíthatóak, valamint a sporteszközök biztosíthatósága is korlátozott.

Asszisztencia szolgáltatás

Az asszisztencia szolgáltatás lényege, hogy a biztosító ügyfélszolgálata napi 24 órában az ügyfelek rendelkezésére áll, amennyiben szükségük lenne valamilyen segítségre. Betegség, vagy baleset esetén például útbaigazítást lehet kérni a legközelebbi orvosi rendelőhöz, vagy kórházhoz, de az autóbérlés is egyszerűbb, ha rendelkezünk utasbiztosítással.

Jogvédelem

Akár a nyaralás közepette is történhet olyasmi, ami miatt jogi segítségre lehet szükség; az utasbiztosítás többek között az óvadék, a perköltség és az illeték díját is fedezi, ha szükséges. Fontos viszont, hogy ez a szolgáltatás csak külön kérhető, mivel a legtöbb esetben nem része az alapcsomagnak.

A koronavírussal kapcsolatos problémákban is segíthet az utasbiztosítás

A megbetegedést ugyan nem lehet kivédeni egy utasbiztosítással, ám az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában már komoly segítséget nyújthat. Napjainkban már a legtöbb biztosítás része a COVID-fedezet is, amely megtéríti a megbetegedéssel kapcsolatos orvosi költségeket, ezen felül a COVID-dal kapcsolatban felmerülő, nem egészségügyi többletköltségeket is fedezhetik, mint például a karantén-kötelezettség, vagy a sürgős hazautazás.

Szeretnél utasbiztosítást kötni, hogy biztonságban tudhasd magad és a családodat a hamarosan elérkező nyaralásod során? Oldalunkon több biztosítótársaság ajánlatát is megtalálhatod, össze is hasonlíthatod őket, majd el is indíthatod a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A biztosítás az egyik legnépszerűbb részvénypiaci ágazat

A biztosítás az egyik legnépszerűbb részvénypiaci ágazat

2021.08.17.

A részvénypiac változékony, ám úgy tűnik, hogy a biztosítási ág jelenleg a legstabilabb és legnépszerűbb – mutatjuk, mire kell figyelned, ha beszállnál!

Tovább olvasom
Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

2020.04.28.

Az internet immáron több évtizede az életünk része, és egyre több dolog érhető el általa. Manapság már egyáltalán nem szokatlan, hogy az interneten böngészve vásárolunk, szórakozunk, tájékozódunk. Veszünk fel hitelt, és ebbe a sorba illeszkedik az is, hogy a kötelező biztosítást online is megköthetjük.

Tovább olvasom
Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

Mikor és mire fizet a casco biztosítás?

2020.03.23.

A casco megkötése ugyan nem előírás, mégis érdemes, hiszen manapság már igencsak jó feltételekkel lehet szerződni számos biztosító társaságnál. Az, hogy az adott casco mikor és mire fizet, mindig a szerződés tartalmától függ, és ez biztosítónként változik.

Tovább olvasom
Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

Utas- és életbiztosítás között mi a különbség?

2020.02.24.

Evidensnek tűnhet a különbség utas- és életbiztosítás között, ám mint minden esetben, ebben is érdemes pontosan informálódni. Hiszen így elkerülhetőek a félreértések és az azokból adódó problémák. Alábbi cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat szedtük csokorba.

Tovább olvasom