Hirdetés

Mire fizet az utasbiztosítás?

2022.05.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. május 20. 09:25

Mire fizet az utasbiztosítás? Az alábbiakból megtudhatod, ahogy azt is, milyen segítséget várhatsz, ha rendelkezel vele!

Mire fizet az utasbiztosítás?

Azt, hogy mire fizet az utasbiztosítás, könnyű megválaszolni: arra, ami szerepel a szerződésben. Mivel a biztosítótársaságok ajánlatai némileg eltérhetnek egymástól, a konkrétumokat csak akkor tudhatod meg, ha egyenként végigolvasod az összeset, ám az általános, legtöbb biztosítónál megegyező tételeket összegyűjtöttük, és mellette azt is megtudhatod, milyen egyéb előnyökkel jár, ha utasbiztosítást kötsz a nyaralás előtt.

Miért jó utazás előtt utasbiztosítást kötni?

Rengeteg probléma kivédhető egy utasbiztosítással; a legtöbbje anyagi természetű, de más esetekben is jól jöhet, ha megkötjük az utazás előtt, hiszen a biztosító segítséget nyújthat váratlan helyzetekben, és nem csupán anyagilag.

Az utasbiztosítás mindössze párezer forintba kerül, akár az egész családra megköthető, és könnyen személyre, illetve az utazásra szabható, tehát nem kell hatalmas összegekre gondolni, és akár több százezer forintos költségeket is kivédhetünk vele, amelyeket a biztosító áll – feltéve, hogy azok a szerződésben foglaltaknak is megfelelnek.

Az utasbiztosítás a következő szolgáltatásokat foglalja magába:

  • élet-, baleset- és betegségbiztosítás,
  • poggyászbiztosítás,
  • asszisztencia szolgáltatás, valamint
  • jogvédelem.

Élet-, baleset- és betegségbiztosítás

Betegség, vagy baleset esetében a biztosító értesíti a hozzátartozókat, és azt is kifizeti, ha valakinek ki kell utaznia a biztosítotthoz, de emellett – szükség esetén – azt is finanszírozza, ha a biztosítási esemény miatt a tervezettnél hamarabb haza kell utazni. Az alapszolgáltatás tartalmaz általánosnak mondható káreseményeket is, így például a halálesetet, a rokkantságot és a csonttörést, viszont a veszélyes tevékenységeket, így például a búvárkodást, a raftingot, vagy a sziklamászást nem, vagyis erre külön figyelni kell.

Poggyászbiztosítás

A repülővel történő utazás során viszonylag gyakori, hogy a poggyász nem érkezik meg a célállomásra az utassal együtt, vagy épp megsérülnek a benne található értékek a reptéri dolgozók „szakszerű” munkájának következtében. Az utasbiztosítás ezeket a kellemetlenségeket is fedezi, azaz megtéríti a csomag értékét, illetve a tartalmában esett kárt, bár tény, hogy nem azonnal, tehát a bosszúságtól nem kímél meg. Fontos viszont tudni, hogy ez a szolgáltatás nem minden értéktárgyra vonatkozik, így például a nemesfém tárgyak, a különféle gyűjtemények, a szőrmék és a nagy összegű készpénz nem biztosíthatóak, valamint a sporteszközök biztosíthatósága is korlátozott.

Asszisztencia szolgáltatás

Az asszisztencia szolgáltatás lényege, hogy a biztosító ügyfélszolgálata napi 24 órában az ügyfelek rendelkezésére áll, amennyiben szükségük lenne valamilyen segítségre. Betegség, vagy baleset esetén például útbaigazítást lehet kérni a legközelebbi orvosi rendelőhöz, vagy kórházhoz, de az autóbérlés is egyszerűbb, ha rendelkezünk utasbiztosítással.

Jogvédelem

Akár a nyaralás közepette is történhet olyasmi, ami miatt jogi segítségre lehet szükség; az utasbiztosítás többek között az óvadék, a perköltség és az illeték díját is fedezi, ha szükséges. Fontos viszont, hogy ez a szolgáltatás csak külön kérhető, mivel a legtöbb esetben nem része az alapcsomagnak.

A koronavírussal kapcsolatos problémákban is segíthet az utasbiztosítás

A megbetegedést ugyan nem lehet kivédeni egy utasbiztosítással, ám az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában már komoly segítséget nyújthat. Napjainkban már a legtöbb biztosítás része a COVID-fedezet is, amely megtéríti a megbetegedéssel kapcsolatos orvosi költségeket, ezen felül a COVID-dal kapcsolatban felmerülő, nem egészségügyi többletköltségeket is fedezhetik, mint például a karantén-kötelezettség, vagy a sürgős hazautazás.

Szeretnél utasbiztosítást kötni, hogy biztonságban tudhasd magad és a családodat a hamarosan elérkező nyaralásod során? Oldalunkon több biztosítótársaság ajánlatát is megtalálhatod, össze is hasonlíthatod őket, majd el is indíthatod a szerződéskötési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

Milyen tényezők befolyásolják az életbiztosítás díját?

2022.01.04.

Egy életbiztosítás díját sok minden befolyásolhatja. Amikor megkötjük a biztosítási szerződést, számos kérdésre választ adunk, a szolgáltató ezeket figyelembe véve kalkulálja ki az összeget.

Tovább olvasom
Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

2023.01.06.

Síbiztosítást mindenképpen köss, mielőtt síelni indulnál, mivel rengeteg problémát előzhetsz meg vele, és a költségek miatt sem kell aggódnod!

Tovább olvasom
Milyen problémák esetén segít az útlemondási biztosítás?

Milyen problémák esetén segít az útlemondási biztosítás?

2022.07.20.

Az útlemondási biztosítás az utasbiztosítás egyik leghasznosabb kiegészítője, ha van esély arra, hogy az utazás lemondásra kerül, vagy megszakad.

Tovább olvasom
Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítás kötésével számos problémát előzhetsz meg – de nem mindet! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom