Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

2021.04.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 26. 15:58

A babaváró hitellel kapcsolatban számos tévhit kering az interneten, illetve az emberek között; az alábbiakban az öt leggyakoribbat gyűjtöttük össze.

5 leggyakoribb tévhit a babaváró hitellel kapcsolatban

A kezességvállalási díj kérdése

Nem egyértelmű, hogy a babaváró hitellel kapcsolatos kezességvállalási díjat szükséges-e fizetni akkor is, amikor a törlesztés szünetel, de kiderült, hogy az évi 0,5%-os kezességvállalási díj a törlesztőrészlet része, tehát nem kell a törlesztés szüneteltetése alatt külön befizetni.

A CSOK-hitel mellé igényelt babaváró hitellel kapcsolatos kérdés

A babaváró hitel abban az esetben is igényelhető, ha a CSOK-ot már felvettük, mivel a kettő abszolút nem zárja ki egymást, de a JTM szabályozás ebbe beleszólhat, mivel, ha a CSOK-hitel törlesztőrészlete miatt a jövedelem nem terhelhető tovább a másik kölcsön törlesztésével, akkor a babaváró hitel igénylését el fogják utasítani.

A TB jogviszony kérdése

A babaváró hitel esetében – a CSOK-hoz képest – szigorúbb feltételeknek kell megfelelni, így például a házaspár egyik tagjának rendelkeznie kell legalább három év folyamatos TB jogviszonnyal, ami származhat munkaviszonyból, vagy nappali tagozatos felsőoktatási jogviszonyból. Legfeljebb 30 nap megszakítás lehet a jogviszonyok között, míg felsőoktatási jogviszony után 6 hónapon belül ismételten TB jogviszonyba kell kerülni.

A gyermekek számának kérdése

Sokan keverik a babaváró hitelt a CSOK-kal, ráadásul részinformációkat kezelnek tényként, így például az is él a köztudatban, hogy a 3 gyermek alapkövetelmény mindkét támogatási formánál, holott egyiknél sem igaz. A babaváró hitel gyermek nélkül is igényelhető, és abban az esetben sem „kerül felmondásra”, ha nem születik gyermek; ebben az esetben csupán a kamatmentesség szűnik meg, és a kamatokat visszamenőleg kell befizetni.

Az esküvő kérdése

A babaváró hitellel kapcsolatban hozott rendeletekben megtalálható az a feltétel, hogy a kölcsönt kizárólag házaspárok igényelhetik. Ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy ráérnek a gyermek megszületése után megtartani az esküvőt, holott ez nem igaz. Egyrészt a házasság meglétének szükségessége az ok, másrészt a hitel igénylését a gyermek születését megelőzően kell elindítani, tehát időrendi problémák vannak. Ha külföldön történt a házasságkötés, akkor ráadásul honosításra is szükség van a hiteligénylés előtt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Önerőként használható a babaváró hitel?

Önerőként használható a babaváró hitel?

2020.09.18.

Ingatlant szeretnél vásárolni, de nincs hozzá elegendő tőkéd? Az önerő is problémát jelet, így a lakáshitel sem opció? Nehéz helyzetben vagy, hiszen így gyakorlatilag majdnem minden lehetőséget ki kell zárnod, ám van egy, amely még szóba jöhet. A babaváró hitel, ami önerőként használható lakáshitel felvételéhez!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom
Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

2020.10.12.

A babaváró kölcsönnek számos feltétele van, és elég, ha csak az egyiket nem tudod teljesíteni, máris elutasítják a kérelmedet. Ezen felül természetesen a jövedelmi helyzet és az igényelt összeg viszonya is okozhatja, hogy nem kapod meg, ez azonban nem segít abban az esetben, ha pénzre lenne szükséged.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával