Hirdetés

Új, vagy használt autót érdemes venni?

2021.04.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:32

Hogy új, vagy használt autót vásárolsz-e, az számos tényezőtől függ. Vannak azonban általános tények, amelyekről jó, ha tudsz!

Új, vagy használt autót érdemes venni?

Az új, vagy használt autó kérdése mindenkiben felmerül, aki járművet szeretne vásárolni, és mindkettő mellett számos érv szól, ám egy átlagember számára mások az elsődleges szempontok, mint egy olyannak, akinek evidens, hogy mindenből újat vesz.

Az új autó előnyei és hátrányai

Ha új autót vásárolsz, számtalan dologban biztos lehetsz: a szervizelésben (illetve annak eddigi hiányában), a futásteljesítményben (ami minimális), minden friss és tiszta, ráadásul garanciális is, tehát bármi hibás, nem neked kell kifizetni a javítását, illetve cseréjét. Ezen felül jó esetben Te határozhatod meg, hogy az autód milyen felszereltségű, színű, kárpitozású, stb. legyen, és minden a Te kívánságaid szerint készül el. Ezen túl azonban sajnos abban is biztos lehetsz, hogy az új autó ára meglehetősen magas lesz, és ahogy kigördülsz vele a szalon kapuján, máris 20-25%-kal kevesebbet ér – ez tény, nem mi találtuk ki. Az értékcsökkenés ráadásul ha nem is ennyire, de azért drasztikus lesz a következő néhány évben is, amire kiváló példa a használtautó-piac bármelyik találata.

A használt autó előnyei és hátrányai

Amikor azon gondolkodunk, hogy új, vagy használt autót vásároljunk-e, az elsődleges előny az utóbbi esetében az ár. A használt autók ugyanis lényegesen olcsóbbak, ráadásul a bejáratásukkal sem kell vesződni, azonban a hátrányok már többen vannak, és ezek nagy része abból fakad, hogy nem tudunk, illetve tudhatunk meg mindent az autóról. A futásteljesítmény a leggyakoribb problémaforrás, hiszen az eladó viszonylag könnyedén vissza tudja tekerni az órát, de a terepviszonyok és utak, amelyek közepette használták az autót, szintén súlyos problémákat okozhatnak.

Ha azon gondolkodsz, hogy új, vagy használt autót vásárolj-e, akkor természetesen az anyagi lehetőségeid a mérvadóak. Fontos viszont, hogy ha találsz egy olyat, ami mindenben megfelel, akkor minél előbb csapj le rá! Amennyiben ehhez hitelre is szükséged lenne, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍVMBÉR

THM

12,29%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 10.000.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön autóvásárlásra

THM

10,7% - 16,5%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

2020.10.09.

Ha autót szeretnél vásárolni, és nincs rá elegendő alaptőkéd, akkor jó, ha tudod, hogy mi a különbség az autóhitel és az autólízing között, ugyanis komoly előnyöktől eshetsz el, ha nem megfelelően döntesz. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

2018.02.16.

Autóvásárláson töröd a fejed? Ha a vételárat nem tudod egy összegben kifizetni, szükséged lesz hitelre, hiszen többnyire mindenki így vásárol gépkocsit. Ha ez lesz az első autóvásárlásod, vagy a legutóbbi már elég régen volt, érdemes utánanézned, hogy mik az aktuális lehetőségeid autóhitel terén!

Tovább olvasom
Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

2020.01.07.

Mindegy, hogy családi autót, vagy a munkádhoz szükséges járművet szeretnél vásárolni. A Cofidis autóhitel segíteni fog neked ebben. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit kell tudnod róla, és azt is elmondjuk, miért érdemes ezt választanod autófinanszírozáshoz.

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom