Hirdetés

Új, vagy használt autót érdemes venni?

2021.04.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:32

Hogy új, vagy használt autót vásárolsz-e, az számos tényezőtől függ. Vannak azonban általános tények, amelyekről jó, ha tudsz!

Új, vagy használt autót érdemes venni?

Az új, vagy használt autó kérdése mindenkiben felmerül, aki járművet szeretne vásárolni, és mindkettő mellett számos érv szól, ám egy átlagember számára mások az elsődleges szempontok, mint egy olyannak, akinek evidens, hogy mindenből újat vesz.

Az új autó előnyei és hátrányai

Ha új autót vásárolsz, számtalan dologban biztos lehetsz: a szervizelésben (illetve annak eddigi hiányában), a futásteljesítményben (ami minimális), minden friss és tiszta, ráadásul garanciális is, tehát bármi hibás, nem neked kell kifizetni a javítását, illetve cseréjét. Ezen felül jó esetben Te határozhatod meg, hogy az autód milyen felszereltségű, színű, kárpitozású, stb. legyen, és minden a Te kívánságaid szerint készül el. Ezen túl azonban sajnos abban is biztos lehetsz, hogy az új autó ára meglehetősen magas lesz, és ahogy kigördülsz vele a szalon kapuján, máris 20-25%-kal kevesebbet ér – ez tény, nem mi találtuk ki. Az értékcsökkenés ráadásul ha nem is ennyire, de azért drasztikus lesz a következő néhány évben is, amire kiváló példa a használtautó-piac bármelyik találata.

A használt autó előnyei és hátrányai

Amikor azon gondolkodunk, hogy új, vagy használt autót vásároljunk-e, az elsődleges előny az utóbbi esetében az ár. A használt autók ugyanis lényegesen olcsóbbak, ráadásul a bejáratásukkal sem kell vesződni, azonban a hátrányok már többen vannak, és ezek nagy része abból fakad, hogy nem tudunk, illetve tudhatunk meg mindent az autóról. A futásteljesítmény a leggyakoribb problémaforrás, hiszen az eladó viszonylag könnyedén vissza tudja tekerni az órát, de a terepviszonyok és utak, amelyek közepette használták az autót, szintén súlyos problémákat okozhatnak.

Ha azon gondolkodsz, hogy új, vagy használt autót vásárolj-e, akkor természetesen az anyagi lehetőségeid a mérvadóak. Fontos viszont, hogy ha találsz egy olyat, ami mindenben megfelel, akkor minél előbb csapj le rá! Amennyiben ehhez hitelre is szükséged lenne, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

2020.01.07.

Mindegy, hogy családi autót, vagy a munkádhoz szükséges járművet szeretnél vásárolni. A Cofidis autóhitel segíteni fog neked ebben. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit kell tudnod róla, és azt is elmondjuk, miért érdemes ezt választanod autófinanszírozáshoz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

2020.01.16.

Ha autóvásárlásra adod a fejed, akkor számos lehetőség közül választhatsz. De mivel mindegyik másban jó, érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyen módon finanszírozod meg az ügyletet. Ha nem áll a rendelkezésedre a vételár, illetve az egyéb költségek fedezete. Véleményünk szerint a személyi kölcsön autóvásárlásra a legjobb, amit tehetsz, és az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért.

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

2022.11.15.

A hitelátvállalás viszonylag ritka, de legalábbis ritkább, mint a szokványos hitelfelvétel; lássuk, mit érdemes tudni róla.

Tovább olvasom