Takarék fix jelzáloghitelek
2021.09.12.
Szerző: akolcson.hu

A diákhitel nem egy hagyományos banki hiteltermék. Az állam által kialakított diákhitel célja, hogy a felsőoktatásban tanulók finanszírozni tudják a tanulmányaik költségeit. A diákhitel nem nyereségorientált, bárki számára, hitelbírálat nélkül elérhető. Érdemes-e igénybe venni? Hogyan működik a diákhitel? Megnéztük, és mutatjuk a részleteket.

Hogyan működik a diákhitel?

A diákhitel

A diákhitel egyszerű, átlátható termék. A Diákhitel1 kamata a hitel teljes árát mutatja, nincsenek rejtett költségek, nincs apróbetűs rész, a Diákhitel2 pedig kamatmentesen segíti az egyetem elvégzését. Nincs hitelbírálat, minden igénylő megkapja a diákhitelt. Nem kell fedezet és kezes sem.

A diákhitel online is igényelhető. Egy Ügyfélkapus regisztráció után otthonról is megtehetjük, hogy diákhitelt igényelünk. Az igényelt összeget szemeszterenként is megváltoztathatjuk, attól függően, hogy milyen az anyagi helyzetünk, és éppen mekkora összegre van szükségünk.

Mit tehet a szülő?

A szülőnek lehetősége van akár már az egyetemi évek alatt fizetni a részleteket. Gondot okoz egy fizetős félév elkezdése? Diákhitellel áthidalható a probléma. A szülő minden további nélkül fizethet a gyermeke helyett.

Az egyetem után

A diákhitelt speciálisan úgy alakították ki, hogy az egyetem alatt ne terhelje a diákokat. A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnése után kell elkezdeni. A törlesztőrészlet nagyságát az első két évben a minimálbér határozza meg, két év után pedig a hitelfelvevő jövedelméhez igazodik. A törlesztőrészlet meghatározásakor figyeltek arra, hogy a fiatalok éppen elindulnak az életben, ezért a Diákhitel1-nél csak a jövedelem hat százalékát kell havonta az igénylőnek fizetnie, a Diákhitel2-nél pedig a felvett összeg függvényében négy és tizenegy százalék között lesz a törlesztőrészlet.

Az egyetem után jöhet a család

Az egyetem elvégzése után gyakran alapítanak családot a fiatalok, és a kapcsolatokból születhetnek gyermekek. A diákhitelbe beépítettek családtámogatási kedvezményt is. Egy gyermek után kérhető a hiteltörlesztési kötelezettség szüneteltetése, két gyermek esetén pedig elengedik az anya tartozásának a felét. A harmadik gyermek születése után pedig már semmit sem kell fizetnie az anyának, a diákhitele megszűnik.

A diákhitel segíthet finanszírozni a tanulmányokat egy felsőoktatási intézményben, és később sem ró vállalhatatlan terhet az igénylőre. Könnyen elérhető, hiszen minden igénylő megkapja. Az átlátható konstrukciók pedig segíthetnek meghozni a döntést. Diákhitellel vagy diákhitel nélkül? Igaz a mondás, hogy a tanulás a legjobb befektetés. Ha tanulni akarunk, és anyagi segítség kell hozzá, a diákhitel jó megoldás lehet.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen lehetőségeid vannak, ha hitelből fizetnéd a továbbtanulást?

Milyen lehetőségeid vannak, ha hitelből fizetnéd a továbbtanulást?

2021.08.20.

Továbbtanulásra készülsz, de nem tudod, miből is finanszírozhatod majd? Az alábbi cikk neked szól!

Tovább olvasom