Hirdetés

Hogyan csökkentheted az adósságodat?

2021.07.15.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:37

Csökkentheted az adósságodat – már, ha van – néhány egyszerű lépéssel, amelyeket a mindennapjaidban kell alkalmaznod!

Hogyan csökkentheted az adósságodat?

Az adósságaink csökkentése nem csak számunkra fontos, de azoknak is, akiknek tartozunk; emiatt készült már több cikkünk is, ám azok a visszafizetés módjaira vonatkoztak. Jelen írásunkban azonban olyan hétköznapi praktikákat osztunk meg, amelyek segítségével elindulhatsz az adósságmentessé válás rögös útján, és amelyeket folyamatosan észben tartva könnyebben érheted el más, anyagi jellegű céljaidat is.

Tervezz!

Mindent tervezz meg előre, legyen az egy nagyobb kiadás, vagy akár csak egy kisebb bevásárlás! Amikor terv – vagy ez esetben bevásárló lista – nélkül indulsz útnak, sokkal többet költesz majd, mintha megtervezted volna a hetedet, azaz a mindennapos étkezéseket; próbáld ki, meg fogsz döbbenni!

Spórolj az energiával!

Ezt talán nem is szükséges kifejteni, de leírjuk röviden: kapcsold le a nem használt világítást, húzd ki a használaton kívüli elektromos berendezéseket, és a fűtés-hűtés is mehet alacsonyabb fokon, ha megoldható!

Tartsd szem előtt a célodat!

Ha célt adsz a spórolásnak, sokkal könnyebben tartod majd be a „fogadalmadat”, azaz hamarabb jutsz el az adósságmentes állapotig. Az adósságaid visszafizetése után például olyan dolgokat – tárgyi, vagy élménybeli, mint például egy utazás – is megengedhetsz majd magadnak, amit addig nem. Tartsd ezt szem előtt, és hatékony leszel!

Ne éld fel az extra jövedelmeket!

Ha jutalmat kapsz, vagy valami egyéb módon jutsz hozzá extra jövedelemhez, azt nem szabad extra kiadásokra költened, vagy, ha ez elkerülhetetlen, akkor csak óvatosan! Érdemes legalább a felét-kétharmadát eltenned szűkösebb időkre, így értelmet adhatsz az addigi takarékoskodásodnak!

Rendezd a pénzügyeidet!

Ha több hitelt is törlesztesz párhuzamosan, akkor fontos, hogy ezeket leegyszerűsítsd. Ennek legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az adósságrendezés, ami két módon lehetséges: a lavinamódszerrel, amiről korábban már ejtettünk szót, illetve adósságrendező hitellel, ami kedvezőbb havi törlesztést biztosít, azaz jelentős tehertől szabadíthatod meg a havi költségvetésedet.

Ha adósságrendező hitellel csökkentenéd az adósságodat, tekintsd meg ajánlatainkat, válassz, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitel feltételei

Adósságrendező hitel feltételei

2017.12.28.

Adósságrendező hitellel több rossz konstrukcióval rendelkező hiteleinket vonhatjuk össze és válthatjuk ki.

Tovább olvasom
Az adósságrendező hitel előnyei

Az adósságrendező hitel előnyei

2021.10.01.

Az adósságrendező hitellel kiválthatjuk meglévő hiteleinket egyetlen újra. Így havonta csak egy törlesztőrészletet kell fizetnünk, és csökkennek a kiadásink is. Mikor érdemes egy hitelbe rendezni az adósságainkat? Mire figyeljünk az adósságrendező hitel kiválasztásakor? Mikor éri meg nekünk? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Kedvező jelzáloghitelt szeretnél felvenni?

Kedvező jelzáloghitelt szeretnél felvenni?

2018.05.16.

Mindenki törekszik a legjobb, legkedvezőbb jelzáloghitel felvételére, de ez nem könnyű, hiszen többféle konstrukció létezik, és ezek nem feltétlenül felelnek meg bárki igényeinek. Nézzük most át, hogy milyen lehetőségek érhetőek el jelenleg a piacon, ha kedvező jelzáloghitelt szeretnénk felvenni!

Tovább olvasom