Hogyan számolja ki a bank számunkra a törlesztőrészletet?

Ha kipróbáltátok a Raiffeisen lakáshitel kalkulátort, ahogy azt javasoltuk, akkor már kaptatok egy hozzávetőleges képet arról, hogy körülbelül mi lesz az a havi összeg, amellyel számolnotok kell a hitel törlesztésénél. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez csak egy előzetes kép, és ne egy hivatalos ajánlat. Számos tényező befolyásolhatja a törlesztőrészlet kiszabását, de akciók, egyéni kedvezmények például csak a személyre szabott ajánlatkor érvényesíthetők, úgyhogy tényleg ne vegyétek készpénznek a kalkulátor számításait, de mindenképpen vegyétek komolyan az így kapott számokat. Az biztos hogy jobban jártok, ha van a nevetekre szóló folyószámla annál a banknál, ahonnan a hitelt igénylitek, hiszen ebben az esetben kamat kedvezményeket kaptok.

Tehát, a törlesztőrészlet-számítás. A JTM, vagyis a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató határozza meg azt, hogy a havi nettó jövedelmünk, fizetésünk hány százaléka fordítható a törlesztő részlet megfizetésére. A szabályozás szerint a havi nettó 600 ezer forintos fizetéssel nem rendelkezőknek, a jövedelmük maximum 50 százalékát állapíthatja meg a bank törlesztő részletként. 600 ezer forint fölötti munkabér esetén is csak maximum 60 százalékos terhelhetőség megengedett. Ez természetesen minden banknál más, és a lakáshitel csomag típusától is függ a törlesztőrészlet mértéke, a Raiffeisen lakáshitel esetében például az alacsonyabb havi törlesztőrészletek kiszabása a jellemzőbb.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakástakarék felhasználása: mire fordíthatjuk a megtakarított összeget?

Lakástakarék felhasználása: mire fordíthatjuk a megtakarított összeget?

2024.01.09.

A lakástakarék nem szűnt meg, csak átalakult. És sokkal egyszerűbb lett a lakáscél igazolása is. Ami egyszerűbbé, és igazán ügyfélbarát szerűvé teszi ezt a pénzügyi terméket. És mivel ezt szakértőink fontosnak tartják, megmutatjuk, hogy mire fordíthatjuk a lakástakarék összegét. és közérthetően a lakástakarék felhasználásáról.

Tovább olvasom
Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

2020.07.28.

Teljesen mindegy, hogy magánszemélyként, vagy vállalkozóként szeretnél hitelt felvenni, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy feltételeket kell teljesítened, és természetesen kizáró okokkal is találkozni fogsz, amelyek fennállása esetén el fogják utasítani a hitelkérelmedet. Az új Széchenyi hitelek esetében sincs ez másként, vagyis mind feltételek, mind kizáró okok szerepelnek a hitelkonstrukciók leírásaiban.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel – melyiket válasszuk?

Személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel – melyiket válasszuk?

2021.10.25.

A szabadon felhasználható hitelek a legnépszerűbbek. Ez nem véletlen, hiszen a felhasználásukat nem kell igazolni, szabadon, bármire elkölthetők. Megnéztük, hogy ha szabadon felhasználható összegre van szükségünk, akkor a személyi kölcsönt válasszuk vagy a jelzáloghitelt.

Tovább olvasom
Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

2023.08.29.

Az autóhitel rendkívül népszerű. Szívesen veszünk ingatlan mellett autót is hitelre. A feltételek egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Hogy mindenki, aki egy jobb autót szeretne, az hozzájuthasson. Röviden és közérthetően az autóhitelről és az autóhitel feltételeiről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával