Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

2020.11.11.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:46

Egy rossz kondíciókkal rendelkező, régi hitelkonstrukciót megéri kiváltani, hiszen nem csak a költségeid csökkenhetnek, de nagyobb anyagi biztonságba is kerülhetsz, ráadásul még plusz pénzhez is juthatsz, amennyiben szabad felhasználású hitelről van szó. Léteznek azonban a hitelkiváltásnak feltételei, amelyeket maradéktalanul teljesítened kell.

Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

Az alapvető feltételek

A hitelkiváltás feltételeinek első köre az alapvető kritériumok, amelyeket minden hitelintézet elvár. Ilyen például, hogy csak az kezdhet hitelkiváltásba, aki nagykorú, a bank számára elfogadható jövedelemmel, illetve érvényes személyazonosító okmányokkal rendelkezik. Az igénylő nem szerepelhet a KHR negatív adóslistán, ami gyakorlatilag minden hitelügyletnél elvárás. Fontos, hogy a hitelkiváltás feltétele a házastárs, illetve élettárs adóstársként való bevonása, kivéve, ha a vagyonközösség megszűnése okirattal igazolható.

Az ingatlanra vonatkozó hitelkiváltási feltételek

A hitelkiváltás során általában az az ingatlan marad a fedezet, amelyik a régi hitel fedezete is volt, de lehetséges másik ingatlan bevonása is, sőt, esetenként – például, ha az eredeti ingatlan értéke már nem fedezi az új hitelt – kötelező is. Ha a hitelkiváltás fedezetéül felajánlott ingatlanban – a földhivatali nyilvántartás szerint tulajdonjoggal nem rendelkező – házastárs úgynevezett telekkönyvön kívüli tulajdonosként is szerepel. Fontos, hogy ha van más teher az ingatlanon, akkor annak le kell onnan kerülnie a hitelkiváltás előtt, de az állami teher kivételt képez, viszont csökkenti az ingatlan terhelhetőségét.

A futamidőre vonatkozó hitelkiváltási feltételek

A hitelkiváltó hitel futamidejét az azt biztosító bank határozza meg, de természetesen az ügyfélnek is van beleszólása. Többnyire hosszabb futamidőt szoktak kérni, mert így drasztikusabban csökkenthetőek a havi részletek, ám ez a felső életkori határ figyelembe vételével történik. A legjobb megoldás persze az lenne, ha egy jobb kondíciójú hitelre történő váltással a hitel futamideje is rövidülne, hiszen a hitel teljes költsége így lenne csökkenthető, ám többnyire nem ez a hitelkiváltás mozgatórugója, hanem a csökkenő havi költség.

Amennyiben hitelkiváltást tervezel, tekintsd meg erre vonatkozó ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Tudatosság - Hitelt mikor és hogy vegyem fel?

Tudatosság - Hitelt mikor és hogy vegyem fel?

2019.01.22.

Ha pénzre van szükséged, de nem áll a rendelkezésedre a megfelelő összeg, akkor a legegyszerűbb megoldás az, ha hitelt veszel fel. A hitelfelvétel azonban felelősségteljes dolog, hiszen ha nem engedheted meg magadnak a törlesztést, akkor igen komoly bajba kerülhetsz, ami hosszú távon is kihathat az életedre. Fontos tehát a tudatosság a pénzügyeket illetően is, ezért mielőtt kölcsönt igényelsz, át kell gondolnod minden részletét!

Tovább olvasom
Váltsd ki meglévő hiteled Budapest Bank Hitelkiváltó Kölcsönnel!

Váltsd ki meglévő hiteled Budapest Bank Hitelkiváltó Kölcsönnel!

2021.05.13.

Ha kiváltanád a meglévő hiteledet, a Budapest Bank Hitelkiváltó Kölcsöne remek választás lehet – az alábbiakban részletesen ismertetjük!

Tovább olvasom
Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

Adósságod túl sok? Nézzük milyen lehetőségeid vannak.

2018.10.17.

Ha túl sok az adósságod, és már nem bírod fizetni, akkor több lehetőséged is van, de mi most csak azokat nézzük meg, amiket egy bank segítségével tudsz igénybe venni. Természetesen mind a kettő hitel, de még mielőtt bezárnád az oldalt, mert nem akarsz több kölcsönt felvenni, épp ellenkezőleg, hadd szóljunk: mindkettő komoly segítség lehet az anyagi gondjaid megoldásában!

Tovább olvasom
Hiteligénylés feltételei

Hiteligénylés feltételei

2019.04.09.

Attól függően, hogy milyen típusú kölcsönt szeretnénk felvenni, a hiteligénylés feltételei változhatnak, hiszen nem mindegy, hogy fedezet nélküli személyi kölcsönről, vagy ingatlanhitelről van szó. Alapfeltételek természetesen mindkét hiteltípusnál vannak, és meg is egyeznek, de az ingatlanhitelnél valamivel több kritériumot kell teljesíteni. Lássuk, mik ezek!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával