Mire fizet az utasbiztosítás a koronavírus kapcsán?

Vannak, akiknek sajnos pont úgy sikerült időzíteniük az utazásukat, hogy az mostanra, a koronavírus-járvány, illetve a karantén idejére esik. Elvileg az utasbiztosítások erre az eshetőségre is fedezetet nyújtanak, azonban a jelen helyzetet senki sem láthatta előre, és valószínűleg a biztosítási szerződésben sem szerepel minden, ami most alkalmazható lenne. Lássuk, hogy mire fizet most a biztosító!

A koronavírus terjedése különleges hatással van a közelgő utazásokra. Amúgy sem érdemes elindulni sehová utasbiztosítás nélkül, most azonban egyenesen kötelező. Ezért érdemes átnézni először, hogy mire fizet a választott biztosító. Ha vírusfertőzés miatt kerülsz kórházba, akkor ugyanúgy fizetni fog a biztosító, mintha egy lábtörés juttatna az ambulanciára. Abban az esetben viszont abszolút nem fizet, ha a célország szerepel a nem javasolt térségek között az utazás kezdetekor. Ha karanténba kerülsz az út során, az szintén nem számít biztosítási eseménynek. Vagyis a többletköltségeidet csak abban az esetben térítik meg, ha a szerződési feltételek alapján jogosult vagy rá, és a helyi hatóságok rád terhelik a felmerülő költségeket. Ha a karantén túl sokáig tart, és ez idő alatt lejár az utasbiztosítás, akkor meghosszabbíthatod a szerződésedet, de csakis egyedi elbírálás szerint.

Jó, ha tudod, hogy ha tartasz a koronavírus-fertőzéstől, és emiatt lemondod az utat, akkor nem fizet a biztosító az utasbiztosításra. Még abban az esetben sem, ha van útlemondásra vonatkozó biztosításod is. Ez ugyanis konkrét biztosítási káreseményekre vonatkozik. Mint például súlyos betegség, baleset, haláleset, a munkahely elvesztése, terhesség, vagy egyéb trauma, ami befolyásolja az utazást. Ebbe viszont beletartozik, hogy ha elkapod a koronavírus-fertőzést, és emiatt nem tudsz elutazni, az már biztosítási eseménynek számít, és a biztosító megtéríti a károdat.

Bármilyen, utasbiztosítással kapcsolatos ügyet szeretnél intézni, válaszd az internetet, vagy a telefont, mert így csökkentheted a fertőzésveszélyt, és segíthetsz abban, hogy minél előbb legyőzhessük a járványt! Ne feledd: maradj otthon!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön