Milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni?

Szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat és az értékeidet, de nem tudod, milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni? Alábbi írásunkban ezt a témát fejtjük ki, ezért érdemes lesz elolvasnod!

Azt, hogy milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni, minden esetben maga a biztosító határozza meg. Ezt azért fontos már a legelején leszögeznünk, mert ha az általad választott biztosítótól azt az információt kapod, hogy a Te ingatlanod nem biztosítható, az csupán annyit jelent, hogy ők nem tudnak rá kockázatot vállalni, de lehetséges, hogy más társaságok gond nélkül kötnek veled biztosítási szerződést. Persze van kivétel ez alól, de erre még visszatérünk.

Hogy konkretizáljuk, milyen ingatlanokra lehet biztosítást kötni. Lássunk egy gyors felsorolást. A társasházi lakás és a hagyományos családi ház alapvető. Ezekre minden biztosító vállalja a kockázatot, de ugyanígy nem jelent problémát egy sorház, vagy egy ikerház sem. Mindegyik más kockázati besorolás alá esik, és mivel a biztosítók között is hatalmas különbségek vannak, akárcsak a hitelek, illetve a bankok esetében, itt is érdemes összehasonlítást végezni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb lakásbiztosítást tudd megtalálni. Lényeges, hogy a melléképületeket is lehet biztosítani, de ezeket csak a lakásbiztosítás kiegészítéseként tudod kérni.

És a fentebb említett kivétel: a vályogház. A legtöbb biztosítónál nem köthető vályogházra, vagy részben vályog falazatú házra biztosítás. Amelyik biztosító mégis vállalja ezt a kockázatot, ott annyiban térhet el a szerződés, hogy kevesebb a biztosító részéről vállalt fedezet, illetve kockázat, ami káresemény esetén alacsonyabb összegű kártérítést jelent. Sajnos azonban nem jellemző ez a biztosítási forma. Emellett van még egy eset, ami részben ide tartozik, ez pedig az építés alatt álló ingatlan, ám ezt a problémát könnyedén át lehet hidalni egy építési és szerelési biztosítással.

Amennyiben lakásbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Igényelj online biztosítást, kattints ide!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250