Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

Ha felújítod a lakásodat annak eladása előtt, annak nem csak a vásárló, de a Te szempontodból is kizárólag előnyei vannak. Vagy mégsem? Az alábbiakból megtudhatod!

Érdemes több oldalról is megvizsgálni, hogy megéri-e felújítani a lakást, mielőtt eladod. Egyrészt rengeteg időbe és pénzbe kerül, másrészt lehet, hogy épp emiatt lesznek olyan, amúgy minden szempontból megfelelő vevőjelöltjeid, akik nem veszik meg tőled. Persze előnyei is vannak, amelyeket szintén jó, ha megfontolsz, hiszen csak minden szempont figyelembevételével hozhatsz jó döntést.

Lakásfelújítás eladás előtt – PRO

Ha felújítod a lakásodat eladás előtt, azzal növeled annak értékét; ez olyan tény, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ha a lakásfelújítás minősége minimum hozza az átlagos szintet, és nem a saját ízlésed szerint csinálod, hanem egy átlagízlésnek megfelelő ingatlant hozol ki a meglévő alapból, azzal sok vevőt szerezhetsz, hiszen nehézségek nélkül alakíthatják azt a saját ízlésükre. Ha a lakás egy nagyvárosban, vagy ahhoz közel helyezkedik el, akkor a felújított lakással – pozitív ingatlanpiaci trendek esetén – akár több millió forintos nyereséget is realizálhatsz egy lelakottal szemben. Ez a nyereség pedig tovább növelhető, ha igénybe veszed a felújításhoz az otthonfelújítási támogatást is!

Lakásfelújítás eladás előtt – KONTRA

Jelenleg a felújított lakások lényegesen kisebb számban képviseltetik magukat a piacon, amit akár jó jelnek is vehetsz, ám fontos tudnod, hogy ez főként a vásárlási szokások, illetve a koronavírus miatt kialakult ingatlanhelyzet miatt alakult így. Ha tehát felújítod a lakásod, és így kínálod eladásra, sokkal kevesebb lehetséges vásárlóval kell számolnod. Ráadásul, ha a felújítás stílusa és minősége nem egyezik meg a vevők elvárásaival, nagyon sokáig fogod árulni a lakásodat, és, mint tudjuk, az idő pénz, vagyis veszteséget is elszenvedhetsz. Ehhez még hozzá kell tenni azt is, hogy a lakásfelújítás fáradtságos és időigényes feladat, ami az idegeidet is kikezdheti.

Összességében azt mondhatjuk, hogy általánosságban véve nem éri meg felújítani a lakást eladás előtt, ám természetesen rád hagyjuk a döntést. Ha hitelre lenne szükséged, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel