El szeretnél költözni otthonról? Adunk pár pénzügyi tippet!

Ha el szeretnél költözni otthonról, de csak magadra számíthatsz, akkor nehéz dolgod lesz. Az alábbi cikkel ehhez nyújtunk neked segítséget.

Előbb-utóbb minden fiatalban felmerül a vágy, hogy el szeretne költözni a szülői házból, és a saját lábára szeretne állni. Sokan azonban nem kapnak szülői segítséget, hiszen a magyar családok nagy többségének nem áll a rendelkezésére annyi pénz, amiből lakást vehetnének a gyermeküknek. Ha csak magadra számíthatsz, akkor nagyon tudatosnak kell lenned, és ki kell dolgoznod egy tervet a jövődre nézve, ami hozzásegít, hogy ha el szeretnél költözni, akkor minél könnyebben juthass hozzá a saját otthonodhoz.

Tanulás mellett is vállalj munkát!

A tanulás a legfontosabb, hiszen ennek köszönhetően juthatsz majd egyről a kettőre egy olyan munkakörben, amit szeretsz is, illetve amivel pénzhez juthatsz. Ha belefér az idődbe, vállalj valamilyen munkát addig is, amíg tanulsz. Milliókat veszíthetsz a későbbiekben, ha nem tanulsz, ám milliókat meg is spórolhatsz, ha a tanulás mellett dolgozol is.

Spórolj!

Tudjuk, milyen érzés, amikor van pénz, és égeti a zsebünket. Te ne ess abba a hibába, hogy elszórod, amit megkeresel; ha el szeretnél költözni, inkább tedd félre legalább egy részét. Amíg a szüleiddel élsz, a lakbér mellett számos más költséget is megspórolsz, és ha félreteszed ezeket az összegeket, akkor egyrészt milliókat spórolhatsz meg néhány év alatt, másrészt felkészülhetsz a nagybetűs életre is.

Ne siess!

Van időd; használd ki! Amíg a szüleid nem sürgetnek, te se sürgesd magad! Tudjuk, hogy minél előbb el szeretnél költözni, ám ez nem mindig sikerül azonnal, és amíg megteheted, hogy átgondoltan és felelősségteljesen haladsz a terveiddel, tedd is meg! Nem érdemes tudatlanul és felkészületlenül belevágnod a lakásvásárlásba, inkább érdemes kihasználnod a neked jutott időt.

Fogadd el a helyzetedet!

Sajnos amit eddig olvastál, nem tündérmese, és ha a realitás eltalál, az nagyon tud fájni. Sajnos néhány évig még otthon kell élned, eközben pedig nem költekezhetsz, sőt, igencsak össze kell húznod a nadrágszíjat. Ám, ha így teszel, akkor viszonylag hamar eljuthatsz odáig, hogy saját lakásba költözöl, miközben a karrieredet is építed.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Provident Berendező Kölcsön