Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

2019.09.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:45

A babaváró hitel az utóbbi idők szenzációja a hitelpiacon. De persze csak abban az esetben érdekelhet téged, ha a családalapítás a közeli céljaid közé tartozik. Számos vonzó tulajdonsága mellett az egyik legfőbb előny a babaváró hitel kamatmentessége. Azonban mint minden, ez is feltételekhez kötött, amiket, ha nem teljesítesz, akkor sajnos fizetned kell a hitel kamatait is.

Babaváró hitel kamatmentessége miért szűnhet meg?

A babaváró hitel kamatmentessége, más néven a kamattámogatást négy esetben veszíthetik el azok a házaspárok, akik igénybe vették ezt a nagyszerű lehetőséget:

  • Ha a folyósítástól számított 5 éven belül nem születik gyermekük, akkor a kamattámogatás az 5 éves időszak lejártát követő legelső naptól kezdve szűnik meg.
  • Ha már egyik félnek sincs állandó lakcíme Magyarországon, akkor az utolsó magyarországi lakcím megszűnését követő legelső naptól kezdve szűnik meg a kamattámogatás.
  • Ha a gyermekvállalási támogatással érintett gyermek kikerül a háztartásból, akkor a kamattámogatás az ezt követő legelső naptól kezdve szűnik meg.
  • Ha a házastársak elválnak, és nem házasodnak újra, akkor a válást követő naptól kezdve szűnik meg a kamattámogatás.

Ha a babaváró hitel kamatmentessége megszűnik a fent felsorolt okokból kifolyólag, az sajnos nem csak azt jelenti, hogy attól kezdve kamatot is kell fizetni, ennél valamivel súlyosabb a helyzet. Ebben az esetben a házaspárnak 120 napja van arra, hogy egy összegben visszafizesse az addig igénybe vett kamattámogatást. Ami a felvett összegtől és az eltelt időtől függően akár milliós nagyságrendű összeg is lehet!

Van viszont még egy kitétel, amiről eddig nem beszéltünk. Ha a kamattámogatás ideje alatt meghal a házaspár egyik tagja anélkül, hogy gyermekük született volna, akkor a halál időpontjától számított 6 hónapig még fennáll a babaváró hitel kamatmentessége. Illetve ebben az időszakban a törlesztés is szünetel, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig nem kell visszafizetni.

Ha kérdéseid lennének a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Partnerünk személyi kölcsön, lakáshitel és egyéb hitel termékeit is érdemes megteintened, ehhez kattints ide.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel igénylése: így gyorsíthatod meg a folyamatot

Babaváró hitel igénylése: így gyorsíthatod meg a folyamatot

2023.07.10.

A Babaváró hitel igénylése nem különbözik a többi hitelfajta igénylésétől. Dokumentumokat kell bemutatni, és meg kell felelni az alapfeltételeknek. Léteznek azonban olyan egyszerű, apró praktikák, amivel meggyorsítható a folyamat. Mutatjuk, hogyan.

Tovább olvasom
Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

Változott a TB igazolás formája a babaváró hitelnél!

2019.10.01.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is számos dokumentumot kell benyújtani ahhoz, hogy a hitelkérelem elbírálásra kerülhessen, és elég, ha csak egy nem felel meg, máris megakad a folyamat. Sajnos van egy dokumentum, ami szinte biztosan ebbe a kategóriába esik, ha már beadtad a kérelmedet. De most változott a TB igazolással kapcsolatos szabályozás, vagyis ezek után már nem lehet vele gond.

Tovább olvasom
Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

2019.10.21.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor számos feltételt kell teljesítened. Amik között kiemelt helyet foglal el a TB jogviszony kérdése. Sok fiatal házaspárnál jelent problémát, hogy egyikük, vagy mindketten egyetemre, illetve főiskolára járnak, vagy nemrég fejezték be a tanulmányaikat, így felsőoktatási TB jogviszonnyal rendelkeznek.

Tovább olvasom
A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

A teljes várandósság alatt igényelhető a babaváró hitel?

2019.10.24.

A babaváró hitel lényege, hogy segítse az újdonsült szülőket a baba, vagy babák felnevelésében, vagyis mondhatjuk, hogy a lényege a baba. Amennyiben még nincs gyermeketek, de tervben van a családalapítás, akkor a babaváró hitelt Nektek találták ki. Viszont – mint minden hitel esetében – teljesítenetek kell néhány feltételt. Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon a teljes várandósság alatt igényelhető-e a babaváró hitel. Szerencsére a szabályozás részletesen rendelkezik ezzel kapcsolatosan is. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával