Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A hitelt miért nem vehetem fel, ha nincs jövedelmem?

2018.11.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 21:32

A hitelt felvenni egyszerű, de alapvető feltételeknek meg kell felelni!

A hitelt miért nem vehetem fel, ha nincs jövedelmem?

Ha vettél már fel hitelt, vagy utánanéztél annak, hogy milyen feltételekkel tehetnéd ezt meg, akkor tudhatod, hogy az egyik az, hogy rendelkezned kell egy legalább három hónapja tartó munkaviszonnyal, illetve az is, hogy igazolható jövedelmednek is lennie kell. Ha ez nem teljesül, akkor a bank el fogja utasítani a hitelkérelmedet, a hitelezés ugyanis nem szívesség, hanem komoly üzlet, és a pénzintézetek fontos bevételi forrása.

A hitel folyósításával a bank kockázatot vállal, hiszen semmi sem biztos, így az sem, hogy vissza is fizetik azt. Természetesen minden hitelfelvevő arra törekszik, hogy megadja a tartozását, de adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor ez nem megoldható. Ezt a kockázatot a bank bevállalja, hiszen egyrészt a kamatokból él, másrészt hitelezés nélkül megállna a gazdaság is. Azonban még így is rengeteg feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki megkaphassa a felvenni kívánt összeget. Ezek egyike a rendszeres jövedelem, illetve a legalább három hónapos munkaviszony. Ez utóbbi azért fontos, mert általában három hónap után jár le a próbaidő, így valószínűbb, hogy a jövedelem rendszeres lesz, vagyis a hitel rendesen vissza lesz törlesztve a kamatokkal együtt. A fentiekből következik, hogy ha nincs jövedelmed, akkor valószínűleg fizetni sem tudnád a részleteket, így a bank nem tud a számodra hitelt folyósítani, mivel ez már szinte nem is kockázat, hanem jócskán túlmutat azon.

Ha viszont rendelkezel jövedelemmel, és hitelt szeretnél felvenni, akkor alaposan fontold meg, hogy melyik pénzintézetnél melyik kölcsönt választod, hiszen számos lehetőséged van! Oldalunk segítségével összehasonlíthatod a bankok jelenleg elérhető legjobb ajánlatait, és könnyedén dönthetsz a számodra legmegfelelőbb mellett. Ha ennek ellenére kérdéseid lennének, vagy pénzügyi tanácsra lenne szükséged, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

2019.03.26.

Az adósságrendezés célja a pénzügyek leegyszerűsítése. Ha többfelé törlesztesz, esetenként magas kamattal, és már azt se tudod, kinek mennyit, akkor érdemes elgondolkodnod rajta. Az adósságrendező hitelt fedezet nélkül is igénybe lehet venni, tehát akkor sem kell lemondanod róla, ha nem tudsz ingatlant bevonni a hitelügyletbe!

Tovább olvasom
OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

2019.01.25.

Az OTP Bank az egyik legrégebbi szereplő a magyar pénzpiacon. Az egyik legnagyobb is, hiszen ma már külföldön is találunk OTP bankfiókokat. A hitelezés terén szintén nagy tapasztalattal rendelkezik, és többnyire az új hiteltermékeket elsőként tőlük lehet igényelni. Lássuk, hogy milyen OTP hitel létezik manapság, ha felkeressük a bankot!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön lehetőségeket szeretnél, egyszerű igénylésses és gyors folyósítással?

Gyorskölcsön lehetőségeket szeretnél, egyszerű igénylésses és gyors folyósítással?

2019.04.16.

Gyorskölcsön lehetőségeket keresel? Ma már számos bank kínálja ezt a hitelkonstrukciót, így van miből válogatnod! A gyorskölcsön lényege a sebesség, vagyis az, hogy milyen gyorsan jutsz hozzá az igényelt pénzösszeghez; akkor szokták választani, ha sürgősen meg kell oldani egy kisebb pénzzavart.

Tovább olvasom
Lakáshitel ajánlatok egy helyen, válogatottan!

Lakáshitel ajánlatok egy helyen, válogatottan!

2019.12.16.

Lakást szeretnél vásárolni, de nem áll a rendelkezésedre a teljes hitelösszeg? Akkor nálunk jó helyen jársz, hiszen oldalunkon a legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen találhatóak meg!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával