Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor 2023

Takarekbank

Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Gyors és egyszerű hiteligénylés

THM 14,57%
Futamidő 12 - 84 hónap
Hitelösszeg 500.000 Ft – 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Takarékszövetkezetekből Takarékbank

A vidéki Takarékszövetkezetekből összeolvadással több lépcsőben jött létre a Takarék Csoport, aminek univerzális kereskedelmi bankja lett a Takarékbank Zrt. A mezőgazdasági vállalkozásokat és a városokon kívül élő lakosságot kiszolgáló pénzintézet az elmúlt évtizedben a fővárost és a nagyobb városokat is meghódította ügyfélbarát kiszolgálásával, emberközeli megoldásaival. A ma már a teljes pénzügyi termékskálát kínáló bank népszerűsége töretlen, nem kell máshova fordulnod, ha valamit elintéznél. Pontosan mit nyújt neked? Lássuk!

Lakossági hitelek a Takarékbanknál – Babaváró hitel

Az Otthonteremtési támogatást az állam hitelintézeteken keresztül nyújtja. Az egyik ilyen hitelintézet a Takarékbank Zrt, ahol elérhető a Babaváró hitel is. Gyermekvállalást terveztek, de kicsi a lakás vagy felújítanál? A Babaváró Hitel egy szabad felhasználású hitelkonstrukció, melyet házaspárok részére nyújtanak maximum 10 millió Ft-ig. Kamatmentes lehet akár az egész futamidő alatt. Gyermekvállalási támogatással a fennálló hiteltartozást teljesen kiválthatod. Az állam vállal érted kezességet, és a törlesztést akár három évre felfüggesztheted. Az egész konstrukció célja, hogy egyszerűen, gyorsan, akár tíz nap alatt hitelhez juss, és megvalósíthasd a céljaidat, úgy, hogy havonta csak 50 000 Ft-ot fizetsz.

Takarékbank Babaváró hitel – egy személyi kölcsön

A Takarékbank Babaváró hitellel az állam a gyermekvállalást támogatja. Ez az akár 10 millió forintos szabad felhasználású kölcsön kamatmentessé válik a futamidő végéig az első gyermek megszületése után. A harmadik gyerek után pedig a kölcsön átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá. Ez egy olyan segítség, ami minden családnak jól jön. A Takarékbank Babaváró kölcsön összege korlátozás nélkül bármire elkölthető. És a havi törlesztőrészlet sem lesz magasabb havi 50 ezer forintnál.

A Takarékbank Babaváró hitel a gyermeket tervezőket érdekelheti. Ez az akár nulla százalékos személyi kölcsön jellegű hitel szabadon használható fel, és a gyerekek születésével csökken a tőke összege, sőt, három gyermek születése után a fennmaradó részt már vissza sem kell fizetni. A Takarékbank Babaváró hitel szabadon, bármire elkölthető. És 10 millió forint is lehet. Hogy könnyebb legyen a gyereknevelés.

Takarékbank Babaváró kölcsön – egy különleges személyi kölcsön

A K&H Babaváró kölcsön bár egy államilag támogatott konstrukció, ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég egy jövedelemigazolás. Szabadon elkölthető, bármire felhasználható. Nem kell hitelcélt megjelölni, és nem kell a pénz elköltését igazolni. Az igazi különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. Sőt, ha három gyermek születik, utána már a tőkét sem kell törleszteni. Babaváró hitel Takarékbank módra. Igazán különleges.

Takarékbank Babaváró kölcsön – mi az a Babaváró kölcsön?

A Takarék Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket tervező családok számára érhető el. A szerződésben vállalni kell, hogy gyermek vagy gyermekek születnek. Az első gyermeknek öt éven belül kell megszületnie, ebben az esetben a Takarékbank Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyermek, a hitel harminc százalékát elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig már semmit nem kell majd fizetni. A Takarékbank Babaváró hitelt akár húsz évre is kérhető, és a szabályozás szerint a törlesztő részlet nem lehet magasabb havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a hitel szüneteltethető is.

Takarékbank Babaváró kölcsön – teljesen ingyen

A Takarékbank Babaváró hitel mind a 10 millió forintja lehet vissza nem térítendő támogatás akkor, ha az igényléskor már gyermeket vár valaki, és egyből kéri a szüneteltetést. Ilyenkor a hitel törlesztését el sem kell kezdeni, és három évig nem kell semmit fizetni. Ha közben megszületik a második gyermek is, a szüneteltetés meghosszabbítható. Amennyiben a harmadik gyermek újabb három éven belül megszületik, akkor a teljes tartozást elengedi az állam. Ebben a különleges és optimális esetben egy forint befizetése nélkül juthat az igénylő 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Ez a Babaváró hitel Takarékbank módra.

Takarékbank személyi hitel

Takarékbank személyi kölcsön – miért jó a Takarékbank személyi kölcsön?

Sokan választják a céljaik eléréséhez a Takarékbank személyi kölcsönöket, hiszen szinte azonnal pénzhez jutnak. Nem kell várni a pénzre. Neked sem, ha Takarékbank személyi kölcsönt igényelsz. A Takarékbank személyi kölcsön egy gyors segítség, bármilyen okból van szükséged a Takarékbank hitelre. Gyorsan jön. A Takarékbank személyi kölcsönöknek ráadásul számtalan fajtája van. Biztosan találsz köztük megfelelőt. Olyat, ami a legjobb neked. A legjobb, mert alacsony kamatozású. A legjobb, mert szinte azonnal elbírálják. Vagy a legjobb, mert online is igényelheted. Sokféle Takarékbank hitel van. Bármelyiket igényelheted. Mert a Takarékbank személyi kölcsön az egyetlen, ami szinte minden problémára megoldást kínál neked. Igényelj Takarékbank személyi kölcsönt!

Takarék személyi kölcsön – nem kell hitelcél

A Takarék személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmedet kell igazolnod. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolod a jövedelmedet, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálnod a Takarékbank felé. Mit jelent ez? Nézzünk egy Takarékbank lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordíthatod. És ezt dokumentumokkal igazolnod is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánnod. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadnod a Takarékbanknak, hogy teljesítsd a szerződéses feltételeket. A Takarék személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölnöd a szerződés megkötésekor, és igazolnod sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen a Takarék személyi kölcsönét arra költöd, amire akarod.

Takarékbank személyi kölcsön – biztosíték sem kell

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükséged a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlanod, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanod, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a Takarékbank hitelhez, akkor is igényelhetsz Takarékbank személyi kölcsönt. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

Takarékbank személyi kölcsön – fontos tudnivalók

Fontos tudni, hogy mire akarod felvenni a Takarékbank hitelt. Ez egyszerűnek hangzik, de előfordul, hogy az igénylő anélkül adja be a hitelkérelmet, hogy pontosan tudná, mit is akar valójában. Fontos tudni, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni egy Takarékbank személyi kölcsön igénylésekor. A túlzott eladósodottságot mindenképpen el kell kerülni. Fontos, hogy tisztában legyél a szükséges dokumentumokkal és a feltételekkel. Ha nem tudod benyújtani az elvárt dokumentumokat, vagy nem tudod teljesíteni az alapfeltételeket, akkor nem kaphatsz Takarékbank hitelt. Fontos, hogy legyen egy terved arra az esetre, ha váratlan élethelyzetbe kerülnél. Egy nem várt esemény nehezítheti a részletek befizetését, de ha van egy terved ilyen esetekre, akkor nem fog teljesen váratlanul érni egy ilyen helyzet.

Takarékbank személyi kölcsön – rövid futamidő

A Takarékbank személyi kölcsöneinek előnyeit napokig lehetne sorolni. Sok előny annyira egyértelmű és egyszerű, hogy talán nem is gondolsz rá. Az egyik ilyen előny a rövid futamidő. Miért előnyös a rövid futamidő? Több okból is előnyös a rövid futamidő. Egy rövid futamidejű hitel igénylésekor a teljes visszafizetendő összeg még akkor is alacsony lehet, ha a kamat magasabb. Miért? Az éves kamat miatt. Nem mindegy, hogy két-három évig, vagy huszonöt évig fizetsz vissza egy Takarékbank hitelt. Ez ráadásul azt is jelenti, hogy a kamat mértékének jóval kisebb a jelentősége, mint egy hosszú futamidejű Takarékbank hitelnél. A rövid futamidő előnye, hogy rövidebb időre könnyebb tervezni. Jobban el tudod képzelni, hogy mi lesz veled egy év múlva, mint tizenöt év múlva. Ez bizony biztonságosabbá teszi a hitelfelvételedet.

Takarékbank személyi kölcsön – alacsony lesz a hitelösszeg

A Takarékbank személyi kölcsönének átlagos hitelösszege alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne akár 10 millió forintot is igényelni, mégsem tesszük. Miért? A válasz egyszerű: mert tudatos hitelfelvevők vagyunk. És egy tudatos hiteligénylő tudja, hogy minden hitelcélhoz más-más hitel való. A Takarékbank személyi kölcsönök alacsony, néhány százezer forintos hitelösszege a felhasználásból adódik. Mivel ez egy szabadon felhasználható hitel, ezért ritkán igényeljük olyan hitelcélhoz, amihez más hiteltípus tartozik. Lakásvásárlásra például rendkívül ritkán vesszük igénybe. Nem lehetetlen persze, hogy ez a legjobb megoldás, de ha alaposan körülnézel a pénzpiacon, láthatod, hogy lakásvásárláshoz a Takarékbank lakáshitel a legmegfelelőbb konstrukció. A legmegfelelőbb konstrukció pedig a legjobb neked.

Takarékbank személyi kölcsön gyors elbírálással

Ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni egy igénylés után? A Takarékbank személyi kölcsönével ez nem probléma. Az elbírálás kis túlzással azonnal megtörténik, és a pénzt már néhány napon belül megkaphatod. A gyors elbírálás is a Takarékbank személyi kölcsön jó értelembe vett egyszerűségét mutatja. Egyszerűen igényelheted, és gyorsan megkapod. A gyors elbírálás előny, hiszen azonnal elköltheted a pénzt, nem kell heteket várnod a kiutalásra. Ez egy pénzzavar esetén elengedhetetlen. Szinte azonnal tudni fogod, hogy a meg tudod-e valósítani a célodat, amihez a Takarékbank kölcsönt igényelted.

A Takarékbank személyi kölcsön fix kamatozású

A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. A Takarékbank kölcsönöd törlesztő részlete nem változhat meg a futamidő végéig akkor, ha fix kamatozású. Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a bankok kamatemelése sem. Te már megkötötted a szerződést, azon nem változtathat senki. Senki. A Takarékbank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi részletedet. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja tőled. Semmivel sem többet. A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

A Takarékbank személyi kölcsön felhasználása

A Takarékbank személyi kölcsön elköltése a kreativitás próbája. Ha a bankok statisztikát vezetnének arról, hogy az igénylők mire költötték el a kölcsönösszeget, sok érdekességgel találkozhatnánk. De nem vezetnek. Mert nem kell hitelcélt megadnod az igényléshez. Persze így is rengeteg városi legenda kering arról, hogy mit is kezdtek az igénylők a pénzzel. Volt, aki a vitorlására vett csónakmotort. Hátizsákos túra Vietnámban személyi kölcsönből? Hát persze, hogy volt. Esküvő, lakodalom, nászút. Szinte már mindennapos. A lényeg: a Takarékbank személyi kölcsön összege bármire elkölthető. És ne feledd! Nem a hitelfelvétel van előbb. Előbb jön az álom, aztán az álom megvalósítása.

Takarékbank személyi kölcsön – online is

Online igényléskor nem kell bemenned a fiókba. Még telefonálnod sem kell. Amire szükséged lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van telefonod mobilnettel? Akkor ne keres tovább. Meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a Takarékbank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz.

Mekkora az ideális törlesztő részlete a Takarékbank személyi kölcsönnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és számodra is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, mint amit a költségvetésed megenged, és arra is gondolnod kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény nehézséget okozhat. A részleteket mindig fizetned kell. Az optimális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolnod kell minderre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek rád és szeretteidre. Mindenre persze nem tudsz felkészülni. Mégis fontos végiggondolni a legkellemetlenebb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetben kész terved van, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

Takarékbank személyi kölcsön – a legjobb kölcsön

A fentiek alapján láthatod, hogy előnyökkel kikövezett út vezet egy Takarékbank személyi kölcsön igényléséhez. Szabadon felhasználható. Fix kamatozású. Nem kell hitelcélt megadnod. Nem kell fedezet sem. Online is igényelheted. Gyorsan és egyszerűen. Ez a Takarékbank személyi kölcsön. A párod nyaralni menne? Új bútor kell? Angol nyelvtanfolyam Angliában? Lehetséges. Bármi lehetséges. Nincs határ és nincs korlát. Igényelj Takarékbank személyi kölcsönt, és valósítsd meg az álmaidat! Nem bonyolult. Nem lassú. Nincs teljesíthetetlen elvárás. Nem kell sok papírt bemutatnod. Nem kell ügyvédhez vagy közjegyzőhöz menned. Csak álmodd meg, hogy mit akarsz, és valósítsd meg.

Hitelfedezeti biztosítás Takarékbank személyi kölcsönhöz is

A részletek befizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű hitel alatt. Nem tudhatod, mit hoz a jövő. A meglévő Takarékbank kölcsöneidet azonban fizetned kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a bank. Kell a biztonság a családodnak. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheted az otthonodat, az autódat, és behajtó cégek telefonjait kell fogadnod. Nem fogsz jól aludni. Ezt mindenképpen el kell kerülnöd. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a hiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél? Hitelfedezeti biztosítással lehetséges a megoldás.

Ha van már Takarékbank hiteled, akkor szükséged lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötöttél a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? Nem gond. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. Takarékbank személyi hiteled van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ezt nem tetted meg, később, bármikor a futamidő alatt van erre lehetőséged.

Hitelfedezeti biztosítás Takarékbank személyi kölcsönhöz – fontos ez?

Minden Takarékbank kölcsönre lehet biztosítást kötni. A Takarékbank kölcsönt az igénylők többnyire a szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy boldogabban éljenek. És a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen meg is akadályozhatja a Takarékbank hitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel jár. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett.

Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A Takarékbank kölcsön is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A Takarékbank személyi kölcsön biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Hogy keressük meg a legjobb Takarékbank hitelt? – Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor

A Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor használat egyszerű. Meg kell adnod a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. A Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor minden elérhető hitelnél megadja a havi részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen tudsz döntést hozni. Mégpedig jó döntést. A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltad a neked való Takarékbank hitelek közül a legkedvezőbbet. Ahol ugyanazért a legkevesebbet kell fizetned. Így megtakaríthatsz, és még otthonról sem kell kimozdulnod, hiszen a Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor online érhető el. Használd a Takarékbank személyi kölcsön kalkulátort!

Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor

A legjobb Takarékbank hitelek

Személyesen is lehet jó Takarékbank hitelt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb Takarékbank hitel kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Takarékbank hitelkalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik a Takarékbank hitelkalkulátor használatának előnyei? Több is van:

Mi a Takarékbank hitelkalkulátor?

A Takarékbank hitelkalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Takarékbank hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitelfelvétel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb Takarékbank konstrukció. A Takarékbank hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki.

A legjobb konstrukció a Takarékbank hitelkalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, a Takarékbank fiókokban kikérdezzük az ügyintézőket. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb.

Használjuk a Takarékbank hitelkalkulátort!

A Központi Hitelinformációs Rendszerről

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A Takarékbank is tagja ennek a rendszernek. A Takarékbank hitel igénylésekor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig negatív megítélésű marad.

Mire jó az adóstárs Takarékbank személyi kölcsönhöz?

A Takarékbank kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a Takarékbank figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

A THM-ről

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

Kamat vagy a THM? Melyik a fontosabb?

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal lehetett összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítani kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudható, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolni kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is kiadások, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

Jelzáloghitel esetén más jellegű kiadások is lesznek. Számolni kell az értékbecslés díjával és a helyszíni szemle díjával is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás is költség, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog-bejegyzés is. A Teljes Hiteldíj Mutató ezeket mind tartalmazza, összehasonlíthatóvá téve ezzel a különböző Takarékbank konstrukciókat. A THM segítségével tehát kiválaszthatjuk magunknak a legmegfelelőbb Takarékbank hitelt.

Mi az, amit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is ki kell kifizetni. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén fizetni kell. Lehetnek még más költségek is, elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni.

Mire jó a THM?

Ahogy fent olvasható, a Teljes Hiteldíj Mutató által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem biztos, hogy jelentkeznek. Optimális esetben ilyen a késedelmi kamat is. A többi díj pedig a folyószámla kondíciójától, és a megkötött lakásbiztosítás fajtájától függ. Mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem is tudja betölteni a szerepét? A THM alkalmas arra, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző Takarékbank hitelkonstrukciókat. Használjuk bátran a THM-et.

Takarékbank személyi kölcsön igénylés – miért utasíthatnak el?

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

A Takarékbank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is fontos. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a Takarékbank nem veszi figyelembe.

A felelős hitelfelvétel fontosságáról – röviden

A felelős hitelfelvétel fontos, hogy elkerülhető legyen a túlzott eladósodottság. Miért? Mert a túlzott eladósodottság veszélyeztetheti a hitelfelvevő és környezete életvitelét. Veszélybe sodorhatja az egzisztenciáját azáltal, hogy magasabb törlesztőrészletet választ, mint amit biztonsággal ki tud fizetni. Veszélybe kerülhetnek a vagyontárgyai, a megtakarítása, és munkabérének egy része is. Egy felelőtlen hitelfelvétel ugyanis azzal járhat, hogy az igénylő fizetésképtelen lesz, és végrehajtás indul ellene nemfizetés miatt. Ilyenkor nem csak az ingó és ingatlanvagyona kerülhet lefoglalásra, de a munkabérének egy részét is letilthatják.

Hogy lehet ezt elkerülni? Mit lehet tenni a hitelfelvétel előtt? A hitelfedezeti biztosítás jó ötlet lehet arra, hogy biztosítva legyen egy Takarékbank hitel. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódni kell a feltételekről és az esetleges buktatókról.

Az első lépés mindig annak eldöntése, hogy valóban szükség van-e a hitelre. Van értelme, célja a hitelfelvételnek? Fogyasztásra igénylik a legtöbb személyi kölcsönt, de nem általános fogyasztásra. Van egy konkrét cél, például egy bútor, amit meg akarnak vásárolni. Nem először igényelnek, aztán találják ki, hogy mi legyen a pénzzel. Először jön a cél, aztán a hiteligénylés. Persze a hétvégi nagybevásárlást is lehet hitelből fedezni, de nem biztos, hogy ez jó ötlet.

A második lépés a megfelelő hiteltípus kiválasztása. Ebben szakértő weboldal és a személyi kölcsön kalkulátor segíthetnek. Számtalan szakértő cikket olvashat az érdeklődő a hitelekről, köztük a személyi hitelről is. Az igénylőnek el kell döntenie, hogy milyen hitelt szeretne, és aztán az adott hiteltípusból elérhető konstrukciók közül kell választania. Ez egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Csak egy kis idő kell csak hozzá. A legjobb konstrukció megtalálása után pedig jöhet az igénylés. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) is szabályozza, hogy egy adott hiteltípusnál, és egy adott jövedelemnél mekkora százalékban terhelhető a nettó havi jövedelem. Ez egy olyan szabály, ami a hitelfelvevőt védi a túlzott eladósodottságtól. Ez is egy segítség.

Ami még fontos lehet: fel kell készülni a váratlan helyzetekre. Egy felelős hiteligénylő akkora törlesztőrészletet választ, amit ki tud fizetni. De mi van, ha egy nem várt esemény következik be? A szakemberek azt mondják, hogy azok, akik a váratlan helyzetekre kész tervvel készülnek, jobban helyt tudnak állni a nehéz helyzetben. Készüljünk fel a nem várt eseményekre is!

És mindezt miért a Takarékbanknál?

A Takarékszövetkezeteket úgy ismertük, hogy a pult másik oldalán talán egy szomszédunk ül. Ismert bennünket, ismerte a problémáinkat, könnyen tudott segíteni. A Takarékbank úgy őrzi a hagyományokat, hogy közben az ötödik legnagyobb bankká vált, a legnagyobb fiókhálózattal. 750 fiók. Döbbenetes szám. Kis túlzással minden faluban ott vannak. A legnagyobb banknak sincs ennyi fiókja. És ez jó. De mi van, ha nem mennél fiókba? Online is intézheted az ügyeidet. Ahogy szeretnéd. Ez a Takarékbank.

Így kaphatod meg a hitelt

Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Takarékbank személyi kölcsön kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Személyi kölcsönből három közül tudsz választani:

  • Takarék fix személyi kölcsön
  • Takarék fix kiváltó személyi kölcsön
  • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Szabadon felhasználható hiteltermék, Te döntöd el mire szeretnéd felhasználni, akár lakásfelújítás, utazás vagy bármilyen hirtelen kiadásra.
Változatlan kamat és törlesztőrészlet a futamidő alatt.
Felvehető összeg: 500.000 Ft – 10.000.000 Ft-ig
Futamidő: 12 – 84 hó

Bővebb információ a hirdetményben, itt.

Adósságaidat tudod csökkenteni a kiváltó kölcsönnel, így egy sokkal kedvezőbb hitel terméket törleszthetsz havonta. Ezen kívűl, akár szabadon felhasználható kölcsönhöz is juthatsz.
Változatlan kamat és törlesztőrészlet a futamidő alatt.
Felvehető maximum összeg: 500.000 Ft – 10.000.000 Ft-ig
Futamidő: 12 – 84 hó

Bővebb információ a hirdetményben, itt.

Nézzük át, hogy pontosan mi szükséges az igényléshez:

  • utolsó 3 havi bankszámlakivonat, amire a munkabér érkezik
  • munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi)
  • nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjszelvény vagy az utolsó 3 havi számlakivonat, amire a nyugdíjjóváírás került

A következő feltételeknek kell megfelelni:

  • legalább 18. életév betöltése
  • munkaszerződés megléte (határozott vagy határozatlan)
  • legalább 100.000 Ft-ot elérő, igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezel
  • az igényléskor nem szerepelsz a negatív KHR listán

 

A Takarékbank személyi kölcsöne bármire felhasználható. A Takarékbank személyi kölcsön szabad felhasználású kölcsön.

A Takarékbank lehetővé teszi, hogy online is igényelhető legyen a személyi kölcsöne.

A Takarékbank személyi kölcsöne fedezet nélkül, egyszerűen és gyorsan igényelhető. A hitelösszeg szabadon felhasználható. Bármire.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

Emelkednek a bankszámladíjak is hamarosan, ami talán nem meglepő, tekintve a rekordmagas inflációt – lássuk, mire lehet számítani!

Tovább olvasom
Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

A Gránit Bank lakáshitelei kiemelkedően kedvező kamatozással és akciókkal csábítják az ügyfeleket; ismerkedj meg velük közelebbről!

Tovább olvasom
Miben tér el a forint alapú bankszámla és a devizaszámla?

A forint alapú bankszámla és a devizaszámla között számos különbség van a pénznemen túl is – az alábbiakban ezekkel ismerkedhetsz meg.

Tovább olvasom
Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

A CSOK-ot egyedülálló szülőként is igényelheted; az alábbiakból megtudhatod, hogy milyen esetekben, milyen típusút, mekkora összegben és hogyan!

Tovább olvasom