fbpx

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022

OTP

Babaváró kölcsön

Most 80.000 Ft jóváírással

THM 0,4% ; 12,6%
Futamidő 64 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM 14,3% - 20,2%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Hitel, hitel, hitel – OTP hitelkalkulátor

Ha hitelre van szükséged lakáscéljaid megvalósításához, segítenek megtalálni a megoldást számodra. használt vagy új ingatlant vásárolnál? Építkeznél? Felújítasz, korszerűsítesz, bővítesz? Nézzük, miből választhatsz az OTP Banknál!

OTP Bank lakáshitelek – használt ingatlan vásárlására

Fix kamatozású hiteleknél a kamatperióduson belül vagy a futamidő végéig az OTP Bank vállalja annak a kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Így a törlesztőrészleted változatlan marad. A hitelösszeg minimum 500 000 Ft, de lehet 130 millió Ft is. Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheted. Erről később olvashatsz részletesen.

Kamattámogatott lakáshitelek az OTP Bank-nál

Kamattámogatott hiteleknél az állam a hitel első 5 évére a kamat megfizetéséhez támogatást nyújt. Itt is választhatsz a fix és a változó kamatozás között. A hitelösszeg felső határa 10 000 000 Ft, és legalább 500 000 Ft-ot fel kell venned. De mihez kaphatsz kamattámogatást?

Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK)

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) már 1 vállalt vagy meglévő gyermek után is kérheted. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy vissza nem térítendő állami támogatás, amivel 10 millió forinthoz juthatsz 3 gyermek esetén, de egy gyermek után is jár már 600 000 Ft. Az állami támogatást felhasználhatod új vagy használt lakás vagy lakóház vásárlására, építésre vagy akár meglévő otthonod bővítésére is. Az állami támogatás mellé kamattámogatott hitelt is igényelhetsz 15 millió Ft-ig. Így akár 25 millió forinthoz is juthatsz, amiből már kijön egy egész csinos ingatlan. Ezt a hitelt kizárólag CSOK mellé igényelheted, 3%-os végig fix kamattal. És ne feledd, ha teljesítetted a három gyerekes vállalásod, 10 milliót leírnak a hiteledből: azt már nem kell visszafizetned.

Adó visszatérítési támogatás

Az állam otthonteremtést elősegítő támogatásainak legújabb tagja. Építés, vásárlás, korszerűsítés és bővítés esetén visszakaphatod az ÁFÁ-t az OTP Bankon keresztül. Új lakás építésekor az építési költségek 27%-os vagy 5%-os ÁFÁ-ja jár vissza, a telekárnál szintén a 27%-os ÁFA, ha új lakást vásárolsz, akkor pedig a teljes ár 5%-ÁFÁ-ja, korlátozás nélkül. A teljes összeg visszajár. Fontos, hagy a ház 300m2 lehet csak, és a lakás sem lehet nagyobb 150m2-nél. Korszerűsítésre, bővítésre is jár, ilyenkor számlával kell igazolnod a költségeidet. Ez a támogatási forma a többi otthonteremtési támogatással együtt is igénybe vehető. Mindegyik támogatásra igaz, hogy ha már igénybe vettél korábban valamely gyermek után vissza nem térítendő állami támogatást, akkor a kedvezmény összegét csökkenteni kell a korábban igénybe vett állami támogatás összegével

Ha vidéken van ingatlanod? – Falusi CSOK

Az állam évek óta támogatja felújításokat a preferált kistelepüléseken. Bővíthetsz vagy korszerűsíthetsz, akár a lakás vásárlással egy időben is. Kinek ne jönne jól 10 millió Ft, amit nem kell visszafizetni? A támogatás összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ. 300 000 Ft-tól 10 000 000 Ft-ig terjed a támogatás, aminek a felét akár a lakás vásárlására is költheted a banki hitelbírálatot követően. Információk kellenek? Kérj tájékoztatást telefonon vagy online a bank jól képzett munkatársaitól.

Gyermeket nevelsz? Kaphatsz 3 millió forintot

Nem kötelező igénybe venni. De miért ne? Ez a támogatási forma nincs településhez kötve. Bárhol az országban felhasználhatod. Gyermeket nevelsz és költenél a lakásodra? A költségeid felét az állam átvállalja. Ha 25 évesnél fiatalabb gyermeket nevelsz, megkaphatod. Az is fontos, hogy tiéd legyen a felújítandó ingatlan, és egy éve dolgozz valahol. És ha nincs köztartozásod, máris kezdődhet a felújítás.

De mégis mi számít felújításnak?

Szinte minden, amit a lakásban csináltatsz. Víz, villany, gáz külső belső hálózatának létrehozása, javítása. Tetőcsere, szigetelés, klíma. Vagy napelemet akarsz? Annak is megkapod a felét. Lépcső, burkolatok, nyílászárók. De építhetsz garázst vagy kerítést is. Sőt beépíthető bútorra vagy beépíthető konyhai gépekre is költheted. Mindent szebbé tehetsz a lakásodban, amit aztán nem tudsz onnan elmozdítani. A nappaliban az új kanapét máshogy kell megoldanod. Azonban ha a felújítás során beépítésre kerül valami, arra jár a támogatás.

Hogy kapod meg a 3 millió forintot?

Nem kell sietned, van időd a felújításra. A számlákat a lakáson végzett felújítás befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig kell benyújtanod az Államkincstárhoz. Érdemes már most gyűjteni őket, mert a támogatást csak egyszer igényelheted, a számlákat csak egyszer nyújthatod be. Ha végeztél a felújítással, és már nem tervezel több munkát, akkor kell elindítanod a folyamatot. Csak 2021 január elseje után kiállított szálát fogadnak el tőled. A MÁK-nak 30 napos elbírálási idő áll rendelkezésére, az ezt követő 5 napon belül utalják át neked a támogatás összegét. További teendőd nincs, csak várnod kell a pénzt.

Hogy jön ki a 3 millió?

Ha 6 milliót költesz, akkor kaphatsz vissza 3 milliót. De nem mindegy, hogy hogyan. Ha veszel festéket és kifested a konyhát, az nem jó. A munkadíjról ugyanúgy kell a számla. Csak anyagköltségre semmit nem kapsz, mert a támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 Ft lehet, az anyagköltségnek és a vállalkozói díjnak pedig 50-50% kell lennie. Ha 3 milliót költesz anyagra, de a munkadíj csak 500 000 Ft, akkor nem kapod vissza a felét. A lakásfelújítási támogatást utólag igényelhető, így neked előre kell kifizetned a számlákat. Mi van, ha nem áll a rendelkezésedre a szükséges összeg? Az OTP Bank többféle megoldást kínál erre.

OTP Otthonfelújítási Hitel

Az OTP Bank speciálisan az otthonfelújítási támogatáshoz alakította ki ezt a hitelformát. A felújítás teljes összegét, 6 millió Ft-ot is felvehetsz, és fizetheted vissza 6 év-től 10 évig. hogy aztán a támogatás miatt már csak hármat fizess vissza. A felvett összeget csak az otthonfelújítási támogatásban meghatározott felújítási célokra fordíthatod. Autóvásárlásra nem. Cserébe a futamidő végéig fix 3 százalékos kamatot kapsz. (Teljes hiteldíj mutató (THM) mindössze 3,2%) Ehhez a hitelhez ingatlanfedezetet is kell adnod. A hitel széles körben elérhető, elég havi nettó 133 000 Ft jövedelem, és akár 10 évig is fizetheted. Lényeges előny, hogy ha nem akarod a hitelt egyből törleszteni, mert még nyakig benne vagy a felújításban, kérhetsz 1 év türelmi időt. A türelmi idő alatt csak a kamatokat kell fizetned.

OTP Bank szabad felhasználású hitelek

Legszívesebben szabad felhasználású kölcsönt veszünk fel, hogy aztán azt arra költsük, amire akarjuk, számlák bemutatása, bürokratikus terhek nélkül. Egy barátom hajó vásárlásához választotta ezt a hitelt. Azt mondta, hogy ez egy igazán jó szolgáltatás. Ő mindent elektronikus úton intéz. Ezt is online intézte, ezt találta egyszerűnek. Szereti az ilyen szolgáltatások kényelmét. Az OTP Bank szabad felhasználású hiteleit nemcsak hajóra lehet elkölteni. Bármire költheted. Adhatsz hozzá ingatlan fedeztet vagy felveheted akkor is, ha rendszeres jövedelemmel rendelkezel. OTP személyi kölcsön, jelzáloghitel vagy adósságrendező hitel. Többféle lehetőség van. Az egyik mindjárt az otthonfelújítási támogatáshoz illeszkedik, mint zsebkés a tokjába.

Felújítási személyi kölcsön

Egy kiváló megoldás az otthonfelújítási támogatás előfinanszírozására. És nem kell hozzá ingatlanfedezet, nem lesz jelzálog bejegyzés. Igényelni nagyon egyszerű, gyorsan megkapod a kért összeget. A magas hitelösszeghez hosszú futamidő társulhat, és a törlesztőrészlet nem változik a futamidő alatt. Akár törlesztési biztosítást is köthetsz rá. Amikor megkaptad a kölcsönt, elkezdheted a felújítást, és a támogatás összegét előtörlesztésként vagy végtörlesztésként a kölcsön visszafizetésére fordíthatod – díjmentesen. 3 millió forintot fizethetsz be előtörlesztésre külön díj nélkül. Ez épp a támogatás legmagasabb összege. Hogy könnyebben és olcsóbban tedd szebbé az otthonod.

OTP Személyi Kölcsön

8 millió forintig, akár Netbankon keresztül, folyósítási díj nélkül. Szabadon felhasználható nagyobb összeg ingatlanfedezet nélkül. Előnyös fix kamatozás és ingyenes a hitelbírálat. Csak egy telefon és megtudod, mennyit kaphatsz, és akár más hitelek kiváltására is használhatod. Nem kell tovább a keresés problémájával bajlódnod. Ez az OTP válasza, ha hosszabb távra nagyobb összeg kell gyorsan és kényelmesen, akkor igényeld az OTP szabad felhasználású hitel konstrukciót.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés értünk van. Az MNB azért alkotta meg, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető kölcsönök kerüljenek forgalomba. Ez a kifejezés jót jelent. Érdemes ezt választani. 2 millió Ft-tól 8 millió Ft-ig érhető el. A futamidőt 61 és 84 hónap között választhatod meg, és a THM nem megy 20,2% fölé. És ami a lényeg: szabadon, bármire.

OTP Babaváró kölcsön

Az Otthonteremtési támogatás sarokköve, ami 2020 után újabb lehetőségekkel bővült. 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönhöz juthatsz, havonta maximum 50 000 Ft-os törlesztőrészlettel. Kamattámogatást, gyermekvállalási támogatást és törlesztés szüneteltetés vehetsz igénybe. Hogy jön ki a 10 millió? Egy gyermek után: a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentessé válik számodra, amennyiben a kölcsönkérelem benyújtásától a kölcsön folyósítást követő 5 éven belül teljesül a gyermekvállalás. Ilyenkor 3 éves törlesztés szüneteltetést is kérhetsz, bár ezzel a futamidő is növekszik. A második gyermek után: a tartozásod 30%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti, amely összeget csak a kölcsön előtörlesztésére fordíthatod. És újra 3 éves törlesztés szüneteltetés kérhetsz. A harmadik gyermek után: a fennálló kölcsöntartozás 100%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti neked, amelyet a kölcsön teljes összegű végtörlesztését jelenti. Ezzel a kölcsöntartozás megszűnik. Megszűnik. Három gyermek után tiéd a 10 millió. Van ennél jobb fizetési feltétel? Mint hogy nem kell már fizetni?

A TB igazolást előre

Az OTP Bank azt mondja: kérjük, a TB igazolást az igénylést megelőzően szerezze be az illetékes kormányhivatalban vagy ügyfélkapun keresztül elektronikus formában. Más dokumentumokat is fognak kérni tőled, de ezzel időt takarítasz meg, és így gyorsabban kapod meg a hitelt. És minél gyorsabban megkapod, annál előbb áll az a családod rendelkezésére. Jöhet a babaágy, a babakocsi és a családi autó, hogy mindannyian elférjetek.

Az OTP Bank mindenkire gondol – Akadálymentesítési támogatás

Az akadálymentesítési támogatás egy 10 évenként igényelhető, alkalmanként legfeljebb 300 000 Ft értékű vissza nem térítendő állami támogatás, mozgáskorlátozott személyek részére. Felhasználható meglévő lakás akadálymentesítési célú felújítására, átalakítására vagy akadálymentes új lakás építésére, vásárlására. De ha diák vagy kérhetsz Diákhitelt is. Vagy használhatod parkolásra, autópálya matrica vásárlásra a Simple pay-t. És van itt áruhitel, lakástakarék-pénztár, lombardhitel és ingatlanfedezetű, szabad felhasználású hitel is. Meg adósságrendező hitel és biztosítás. És hogy ezekhez hogy juthatsz hozzá?

A hiteligénylés folyamata az OTP Banknál

Telefonon, online vagy a fiókban is elindíthatod az igénylésedet. Ha telefonálsz, visszahívnak. Online az internetbankon keresztül vagy sétálj be egy bankfiókba, és mondd el, mit szeretnél. Rövid előszűrést végeznek, és szükség estén időpontot foglalnak neked egy fiókban. Az adatok rögzítése után a hitelbírálat következik, amely csak rövid időt, néha csak 1-2 percet vesz igénybe. Pozitív bírálat esetén, átlagosan a hiteligénylés elindításától kezdve egy munkanapon belül, a szerződés megkötése után megérkezik a kölcsönösszeg a számládra. Ha folyósítási díjat kell fizetned, akkor a folyósítási díj összegével csökkentett kölcsönösszeget folyósítják neked. Ezután már csak törlesztened kell.

Egy bank mind felett

Az OTP Bank Nyrt Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, és kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet szolgál ki A legnagyobbak és a legismertebbek. Ki ne akarna a legnagyobbal kapcsolatba kerülni? Ők nyilván minden kérdésünkre, problémánkra és célunkra igazi megoldást kínálnak. Ez már nem az a Takarékpénztár, ami 1949 március 1-én jött létre. Egy modern bank, innovatív megoldásokkal, és rengeteg, rengeteg tapasztalattal. És 13 millió ügyféllel. Lehetsz te az egyik.

Az OTP személyi kölcsönt mire érdemes igényelni?

Személyi kölcsön esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Személyi kölcsön esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg.

A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a személyi kölcsönből történő megvalósítás. Az ingatlant időnként fel kell újítani, az állagát meg kell óvni, festeni kell, de a fürdőszobát vagy a konyhát is át lehet alakítani. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra. De a személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Lehet belőle bútort vagy elektronikai cikket venni, és egy új telefon is szóba jöhet. Mivel nincs korlátozva a személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A személyi kölcsön felhasználásának más területei is vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, vagy egy történés, és a nem várt, nem tervezett eseményekről még nem is beszéltünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz a családban. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy hirtelen elromló hűtőszekrény vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

A személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Új TV, új telefon, új kanapé. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek személyi kölcsönt. De ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik. Erre is van lehetőség, ahogy arra is, hogy Ázsiában utazzunk hátizsákkal, vagy megvegyük a harmadik csónakmotort.

Az OTP személyi kölcsöne – információk

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretik az emberek. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés?

Online igényléskor nem kell bemenned a fiókba. Még telefonálnod sem kell. Amire szükséged lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van otthon egy okostelefon mobilnettel? Akkor ne keres tovább. Meg van a szükséges eszköz.

Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Ilyen harminc éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik.

Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz. Online.

1 órán belül hitelhez jutni? Lehetséges. Az OTP Bank a személyi kölcsön igénylések több, mint kétharmadánál egy órán belül folyósítja a hitelösszeget, ha az igénylő az OTP Bank ügyfele és a jövedelme a folyószámlájára érkezik.

Csak jövedelemigazolás kell az OTP személyi kölcsön igényléséhez. Nincs szükség fedezetre, és jelentősen leegyszerűsíti az igénylési folyamatot. Ezért könnyen és gyorsan hozzá lehet jutni az OTP Bank személyi kölcsöneihez. Alkalmazottak munkáltatói igazolással, nyugdíjasok nyugdíjszelvénnyel, vállalkozók NAV jövedelemigazolással tudják igazolni a jövedelmüket. Az egyszerű igénylés teszi vonzóvá az OTP személyi kölcsönt. És akár egy órán belül folyósítják az igényelt összeget. Ennél nem kell jobb.

A hitelszerződés aláírás után válik érvényessé. Ez egy papír alapú, személyes szerződéskötésnél egyértelmű. Az ügyfél aláírja a papírokat, és kész. Az OTP Bank ma már aláírópadokat használ, és a szerződések az internetbankban érhetők el. De mi a helyzet a teljesen elektronikusan igényelt hiteleknél? Az internetbankba érkező hiteldokumentációt egy SMS kóddal írhatja alá az ügyfél. Ez már a huszonegyedik század.

Az igénylés előnyei

A személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolhatnak, de a biztosíték lehet egy pénzösszeg, részvény, kötvény, de egy értékes műtárgy is. A személyi kölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a pénzintézet nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik a személyi kölcsönt. Az, hogy ez nem szükséges, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyors az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kell becsültetni, és ez időigényes és költséges. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

A személyi kölcsön igénylés másik elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Egy személyi kölcsön akár egy napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte mind elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitelösszeg felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a vágy elérésére a kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a pénzintézet folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az igénylőben született egy döntés, van cél, vágy, álom, amit meg akar valósítani. És nem akar várakozni. Menni akar, csinálni akarja. Nem akar várakozni. Az, hogy a személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt megvan. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra. És persze a lényeg: a hitel felhasználása a cél elérése érdekében.

A személyi kölcsön harmadik előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor. A kölcsönt folyósító bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás, új autó, franciaágy? TV, utazás, esküvő? Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért a személyi kölcsön a legnépszerűbb kölcsön.

Miért jó a fix kamat?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású személyi kölcsönök éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettél a környezeted pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni fogod, hogy mekkora havi kiadással kell számolnod.

A legmegfelelőbb fix személyi kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni fogod, hogy melyik hitel kerül kevesebbe számodra a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni fogod, hogy mennyit kell havonta fizetned. Hitelkalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozhatsz felelős döntést. Használd a személyi kölcsön kalkulátort!

A fix személyi kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással veheted fel kölcsönt. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix személyi kölcsön. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudd, mikor és mennyit fizetsz. És ezt tudnod kell!

A fix kamatozású személyi kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a kölcsönöd az egész futamidő alatt. A személyi kölcsönök futamideje többnyire rövid, néhány év. És a hitelösszeg is alacsony. Lehet 10 millió forintot is igényelni a személyi kölcsönből, de általában kisebb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású személyi kölcsön árazása különbözik. A fix, nem változó kamatozású kölcsön általában drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Dönts bölcsen! Önmagadért és a szeretteidért. Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is. Olyan döntést kell hoznod, hogy a hitelfelvétel áldás legyen, ne egy kellemetlen esemény, ami aztán évekig nyomaszt, megterhelve a családod anyagi helyzetét.

OTP hitelek

Egy ingatlan megvásárlásakor az OTP lakáshitel felvételét ajánlják a szakértők. A hosszabb futamidő és a magasabb kölcsönösszeg miatt jobban járhatsz egy ingatlan vásárlásánál, ha OTP lakáshitelt igényelsz. Az OTP lakáshitel a legnagyobb beruházásod lehet. Ezért alapos utánajárást igényel a legjobb kölcsön kiválasztása. Az OTP lakáshitel igénylésékor ingatlanfedezetre van szükség, az OTP személyi kölcsönhöz ez nem kell. Fedezet nélkül pedig egyszerűbb kölcsönt igényelni, ráadásul olcsóbb és gyorsabb is. Miért nehezebb a fedezetes kölcsön igénylés? Az OTP személyi kölcsönt néhány nap alatt folyósítják, de egy lakáshitelre heteket kell várni. A megvásárolni kívánt lakás lesz a kölcsön fedezete, ezért azt fel kell becsültetni, és a pénzintézet jelzálogjogot fog bejegyeztetni rá, amit egy közjegyző előtt meg kell erősítened. Ezek mind költséget is jelentenek. Ahogy a lakásbiztosítás is, mert azt is kötelező kötni a fedezetként bevont ingatlanokra. Több idő, több pénz és több energia egy OTP lakáshitel igénylése az ingatlanfedezet miatt. Mégis megérheti.

Az OTP felújítási személyi kölcsönt ingatlanfedezet és jelzálog-bejegyzés nélkül igényelheted. A kamat kedvező, a futamidő rugalmas. A kölcsönösszeg akár egy napon belül folyósításra kerülhet. Az előtörlesztés 3 millió forintig díjmentes. Az OTP felújítási személyi kölcsön tökéletesen kiegészítheti a lakásfelújítási támogatást. Az OTP felújítási személyi kölcsön végig fixen kamatozik és egyszerűen igényelhető.

Az OTP Babaváró kölcsön egy államilag támogatott hitelkonstrukció, és úgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég a jövedelmet igazolni. Az OTP Babaváró kölcsön szabadon elkölthető és bármire felhasználható. Nem kell a hitelcélt megadni, és nem kell a hitel elköltését igazolni. Az OTP Babaváró kölcsön legnagyobb különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. És ha három gyermeked születik, utána már semmit nem kell fizetni.

Az OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele egy különleges személyi kölcsön. Az OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele szabadon felhasználható, mint a személyi kölcsönök, mégis jobb azoknál. Szabályozzák a kamatot, a díjakat, azt, hogy milyen módon igénylehető a kölcsön, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a kölcsönt elbírálni és folyósítani. Egy még gyorsabb, még egyszerűbb, még kedvezőbb kondíciókkal rendelkező terméket vehetsz igénybe, ha OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelsz.

OTP törlesztési biztosítások

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhatsz lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra. A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családod. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt. A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat. Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti.

A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kötni kell hitelfedezeti biztosítást! Ezzel is növelheted a saját és szeretteid biztonságát. Azokét, akik a legfontosabbak neked.

A túlzott eladósodás kockázata

Kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor.

A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolnod, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarsz, valóban szükséged van-e. Csak akkor indítsd el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártál. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a hitel, akkor is körültekintően kell eljárnod. Akkor fordulj egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudnod kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolnod, hogy melyik pénzintézettől igényelj hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadod el, hanem megnézed azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeidnek. Ez azért fontos, hogy ne vállalj túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése.

A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmedet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak rád, de a környezetedben élőkre is.

Dönts körültekintően hitelfelvételkor!

OTP – az univerzális kereskedelmi bank

Az OTP Bank a legismertebb univerzális kereskedelmi bankok egyike. Teljes körű szolgáltatást nyújt vállalati és lakossági ügyfeleinek. Hitelek, bankszámlák, megatakarítások, biztosítás. Az ügyfeleit minden területen ki tudja szolgálni. Elérhetőek az OTP Banknál az államilag támogatott konstrukciók is. Nem kell más bankot keresni, bármilyen helyzetre keresel megoldást. Gyorsan és pontosan dolgoznak. A termékpaletta széles, biztos, hogy megtalálod a neked megfelelő terméket. Azt a terméket, ami hozzájárul az életedhez, a céljaid eléréséhez, és a szeretteid jóllétéhez. Az OTP Bank hosszú utat járt be az elmúlt évtizedekben. Egy takarékpénztárból lett belőle egy már sok országban jelen lévő univerzális kereskedelmi bank. A zöld színe nem változott, ahogy az sem, hogy mindvégig az ügyfél volt számunkra a legfontosabb. A tökéletes kiszolgálás. Bármilyen kéréssel is fordultak hozzájuk. Az OTP Bank nagy fiókhálózattal rendelkezik, ezért könnyen elérhető az ügyfeleknek. És persze online is. Hiszen ez már a huszonegyedik század. És az OTP Bank is egy modern, innovatív pénzintézet. Egy olyan pénzintézet, ami megfelel a huszonegyedik század minden követelményének.

Személyi kölcsön igényléséhez válaszd az OTP Bankot!

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM 14,7 – 26,9% között változhat; ezt a felvett hitelösszeg, illetve a futamidő határozza meg. Előbbi 500.000 – 8.000.000 forint lehet, utóbbi pedig 24-84 hónapig terjedhet az OTP személyi kölcsön esetében.

Minimum követelmények

  • betöltött 21 éves életkor
  • állandó magyarországi lakcím szükséges
  • összesen legalább 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap
  • minimum havi 133.000 nettó fizetés, nyugdíjas esetén legalább 100.000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges
  • KHR listán nem szerepelsz negatív információval

Nézzük meg kinek és miért éri meg az OTP kölcsöne

  • fixen kamatozik a teljes futamidő alatt
  • díjmentes a hitelbírálat és online hiteligénylés esetén a folyósítás is
  • bármire szabadon felhasználhatod

A személyi kölcsön igénylésékor személyi igazolvány, lakcímkártya és jövedelemigazolás kell. Alkalmazottnak munkáltatói igazolás, nyugdíjasnak nyugdíjszelvény, vállalkozónak NAV jövedelemigazolás szükséges.

Rendelkezned kell a szükséges dokumentumokkal. Ilyen a munkáltatói igazolás, a bankszámlakivonat, a személyazonosító okmány és a lakcímkártya, esetleg a telefonszámla. Ezután a pénzintézet weboldalán lehet benyújtani az igénylést. Ha ez megvan, akkor a dokumentumok feltöltése következik. A hitelbírálat után pedig megtörténik a folyósítás.

Több oka is lehet annak, hogy egy hitel kamata alacsony. Magas havi nettó jövedelem esetén például alacsony kamatú személyi kölcsönt kaphatsz, de az is előfordul, hogy a pénzintézet egy akció keretében csökkenti a személyi kölcsön kamatát.

A kamat és a kezelési költség mellett a számlavezetési díjjal és a hitelközvetítés díjával is tervezned kell. Jelzáloghiteleknél felmerülhet még értékbecslési díj, a helyszíni szemle díja, a tulajdoni lap és a térképmásolat díja, a földhivatali eljárások díja és a közjegyzői díj is. Elő és végtörlesztéskor a pénzintézetek szintén számolnak fel díjat.

A bankok lehetővé teszik, hogy a hitelt már a lejárat előtt részben vagy egészben visszafizessük. Az elő és végtörlesztés díja 1 százalék körül van, de gyakran elengedik ezt a díjat a pénzintézetek. Ha már a hitelfelvételkor tudod, hogy előbb szeretnéd a hitelt kifizetni, akkor tervezz jól, és válassz olyan bankot, ahol ingyenes a végtörlesztés.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Maximalizálták a CSOK büntetőkamatát

Amikor az igénylő nem teljesíti a CSOK feltételeit, büntetőkamatot kell fizetnie. Ezt maximalizálta most a kormány 5 százalékban. Ez jóval kedvezőbb, mint az eddig elő jogszabály. Mutatjuk, kik az érintettek.

Tovább olvasom
Mikor érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt választanod?

Nem vagyunk egyformák, így az igényeink, vágyaink és céljaink sem ugyanolyanok, ezért nem meglepő, hogy a hitelfelvételkor sem feltételen ugyanaz jelenti számunkra a megoldást, ami a szomszédunknak, vagy a kollégánknak segített. Jó tudni, hogy kinek érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni, milyen élethelyzetben nyújt megoldást és milyen feltételekkel vehető igénybe?

Tovább olvasom
Ezek a családtámogatások maradnak 2023-ban

Családtámogatások maradnak 2023-ban is, tehát nem kell attól tartani, hogy segítség nélkül maradunk – lássuk, melyek igényelhetőek jövőre is!

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom