Hirdetés

Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

2023.04.11.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. április 13. 08:41

2023. július 1-től az alapszámlák havidíja 1000 forintra csökken a jelenlegi 3000 forintról. Ez a számlacsomag mindenki számára elérhető, és kedvező áron kínál alapszolgáltatásokat.

Harmadára csökken júliustól az alapszámlák havidíja

Alapszámlák havidíja: 1000 forint havonta júliustól

Az alapszámlák havidíja jelentősen csökken 2023. július elsejétől. Az addigi 3000 forintos havidíjat elfelejthetjük, mindössze 1000 forintot kell majd fizetnünk havonta.

Az érvényben lévő szabályozás szerint az alapszámla havidíja a mindenkori minimálbér 1,5 százaléka. Ez csökkenti harmadára egy rendelettel a kormány. A 0,5 százalékos érték pedig mindössze 1000 forint kiadást jelent majd havonta.

Fontos tudni, hogy alapszámlánk csak akkor lehet, ha még nem rendelkezünk bankszámlával, vagy megszüntetjük azt. Ebben az esetben azonban jár nekünk a kedvezményes havidíj, és az alapszámlához tartozó alapszolgáltatások. Az alapszámlához ingyenes bankkártya és átutalási lehetőség, valamint egy meghatározott összegig ingyenes készpénzfelvétel is jár.

Mi az az alapszámla?

Az alapszámla egy olyan egyszerű bankszámla, amelynek alapvető célja, hogy azok számára is elérhetővé tegye a bankszámlát, akiknek korábban nem volt erre lehetőségük. Az alapszámla előnyei közé tartozik:

  • Az alapszámlára bárki jogosult: Az alapszámlára jogosult mindenki, aki az EU-ban lakik, és rendelkezik érvényes személyazonossági igazolvánnyal. Ez lehetővé teszi, hogy azok is hozzáférjenek a bankszámlák előnyeihez, akiknek korábban nem volt erre lehetőségük, például a hajléktalanok vagy a bevándorlók.
  • Alacsony költségek: Az alapszámlák jellemzően alacsonyabb díjakat számítanak fel, mint a hagyományos bankszámlák. Ez lehetővé teszi azok számára, akiknek korábban nem volt pénzük a bankszámla fenntartására, hogy olcsón hozzáférjenek a bankszámla előnyös feltételeihez.
  • Egyszerű használat: Az alapszámlák egyszerűen kezelhetők, és nem igényel különösebb tudást a használatuk. A bankszámla fenntartása és az átutalások végrehajtása is könnyen elvégezhető.
  • Biztonság: Az alapszámlák biztonságosak, és lehetővé teszik a betétek biztonságos tárolását. A bankszámlák szabályozottak, és a betétek biztosítottak, ami biztonságot nyújt a számlatulajdonosnak.

Az alapszámla lehetővé teszi a bankszámla előnyeinek elérését azok számára is, akiknek korábban nem volt erre lehetőségük, a költségei alacsonyak és egyszerűen használható. Ezért az alapszámla egy fontos eszköz a pénzügyi tudatosság előmozdításában, és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés elősegítésében.

Miért érdemes alapszámlát nyitni?

Az alapszámla nyitása számos előnnyel jár, és érdemes megfontolni a megnyitását, ha korábban nem rendelkeztünk bankszámlával, vagy elégedetlenek voltunk a jelenlegi bankszámlánkkal.

  • Hozzáférés a bankszámlák szolgáltatásaihoz: Az alapszámla lehetővé teszi a bankszámlák által nyújtott szolgáltatások elérését, mint például az online bankolás, a bankkártyák használata, az ATM-használat, az átutalások végrehajtása és a számlakivonatok nyomon követése. Ezek a szolgáltatások elősegítik a mindennapi pénzügyek hatékonyabb kezelését.
  • Költségmegtakarítás: Az alapszámlák jellemzően alacsonyabb díjakat számítanak fel, mint a hagyományos bankszámlák. Ez lehetővé teszi a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést azok számára is, akiknek korábban nem volt erre lehetőségük, vagy akiknek korábban magasabb díjakat kellett fizetniük.
  • Pénzügyi biztonság: Az alapszámlák biztonságosak, és lehetővé teszik a betétek biztonságos tárolását. A bankszámlák szabályozottak, és a betétek biztosítottak, ami biztonságot nyújt a számlatulajdonosoknak.
  • Pénzügyi tervezés: Az alapszámla használata lehetővé teszi a pénzügyek hatékonyabb kezelését, és segíthet a pénzügyi tervezésben is. A bankszámla nyomon követése segít abban, hogy tisztában legyünk a bevételeinkkel és kiadásainkkal, és segít a költségvetés tervezésében.

Összességében az alapszámla lehetővé teszi a bankszámlák előnyeinek kihasználását, és segít az pénzügyi tervezésben, és a pénzügyi biztonság érzésének elérésében. Ha korábban nem volt bankszámlánk, vagy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi bankszámlánkkal, akkor érdemes lehet alapszámlát nyitni. Az alapszámlák havidíja nagyon kedvező lesz. 2023. júliusától mindössze 1000 forintért lesznek elérhetőek. Nem is kérdés: érdemes alapszámlát nyitni. Nyissunk alapszámlát. Megéri.

Összefoglaló

2023. július 1-től az alapszámlák havidíja 1000 forintra csökken a jelenlegi 3000 forintról. Az alapszámla egy egyszerű bankszámla, amely mindenki számára elérhető, és alacsony költségekkel kínál alapszolgáltatásokat. Az alapszámla lehetővé teszi a bankszámlák előnyeinek elérését azok számára is, akiknek korábban nem volt erre lehetőségük, a költségei alacsonyak és egyszerűen használható. Az alapszámla nyitása érdemes lehet, ha korábban nem volt bankszámlánk, vagy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi bankszámlánkkal. Az alapszámlák havidíja nagyon kedvező lesz. 2023. júliusától mindössze 1000 forintért lesznek elérhetőek.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

Tudj meg mindent az Erste Bank George Számlájáról!

2022.03.01.

Bankolj szabadon! Az Erste Banknál megteheted. Az Erste Bank George Számlája egy igazi kuriózum. Kiszámítható, alkalmazkodik hozzánk, és még egyedi kártyánk is lehet. Utánajártunk ennek a különlegességnek. Tudj meg mindent az Erste Bank George számlájáról!

Tovább olvasom
A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

A K&H Bank számlacsomagjai – mutatjuk, mik a lehetőségek!

2022.04.29.

A K&H Bank számlacsomagjai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, hiszen igen nagy a választék!

Tovább olvasom
Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Tovább olvasom
5 érv a MagNet Csillag számlacsomag mellett

5 érv a MagNet Csillag számlacsomag mellett

2023.05.03.

Amikor valaki bankszámlát szeretne nyitni, a MagNet Csillag számlacsomag jó választás lehet. Egy különleges számlacsomag egy különleges banktól. Nem mindegy, hogy milyen bakszámlát választunk magunknak. Nem mindegy, választani mégsem könnyű a sok ajánlat közül. De miért jó ez a bankszámla? Miért érdemes ezt választani? Íme, 5 érv a MagNet Csillag számlacsomag mellett.

Tovább olvasom