fbpx
Hirdetés

Mire fizet az utasbiztosítás a koronavírus kapcsán?

2020.04.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:37

Vannak, akiknek sajnos pont úgy sikerült időzíteniük az utazásukat, hogy az mostanra, a koronavírus-járvány, illetve a karantén idejére esik. Elvileg az utasbiztosítások erre az eshetőségre is fedezetet nyújtanak, azonban a jelen helyzetet senki sem láthatta előre, és valószínűleg a biztosítási szerződésben sem szerepel minden, ami most alkalmazható lenne. Lássuk, hogy mire fizet most a biztosító!

Mire fizet az utasbiztosítás a koronavírus kapcsán?

A koronavírus terjedése különleges hatással van a közelgő utazásokra. Amúgy sem érdemes elindulni sehová utasbiztosítás nélkül, most azonban egyenesen kötelező. Ezért érdemes átnézni először, hogy mire fizet a választott biztosító. Ha vírusfertőzés miatt kerülsz kórházba, akkor ugyanúgy fizetni fog a biztosító, mintha egy lábtörés juttatna az ambulanciára. Abban az esetben viszont abszolút nem fizet, ha a célország szerepel a nem javasolt térségek között az utazás kezdetekor. Ha karanténba kerülsz az út során, az szintén nem számít biztosítási eseménynek. Vagyis a többletköltségeidet csak abban az esetben térítik meg, ha a szerződési feltételek alapján jogosult vagy rá, és a helyi hatóságok rád terhelik a felmerülő költségeket. Ha a karantén túl sokáig tart, és ez idő alatt lejár az utasbiztosítás, akkor meghosszabbíthatod a szerződésedet, de csakis egyedi elbírálás szerint.

Jó, ha tudod, hogy ha tartasz a koronavírus-fertőzéstől, és emiatt lemondod az utat, akkor nem fizet a biztosító az utasbiztosításra. Még abban az esetben sem, ha van útlemondásra vonatkozó biztosításod is. Ez ugyanis konkrét biztosítási káreseményekre vonatkozik. Mint például súlyos betegség, baleset, haláleset, a munkahely elvesztése, terhesség, vagy egyéb trauma, ami befolyásolja az utazást. Ebbe viszont beletartozik, hogy ha elkapod a koronavírus-fertőzést, és emiatt nem tudsz elutazni, az már biztosítási eseménynek számít, és a biztosító megtéríti a károdat.

Bármilyen, utasbiztosítással kapcsolatos ügyet szeretnél intézni, válaszd az internetet, vagy a telefont, mert így csökkentheted a fertőzésveszélyt, és segíthetsz abban, hogy minél előbb legyőzhessük a járványt! Ne feledd: maradj otthon!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A koronavírus hatása a pénztárcánkra

A koronavírus hatása a pénztárcánkra

2020.04.17.

A koronavírus-járvány néhány hét leforgása alatt mindannyiunk életét megváltoztatta, és kihat a pénzügyeinkre is. A járványnak, illetve a karanténnak azonban nem csak negatív hatásai vannak: olyan előnyöket fedezhetünk fel, amelyek jót tesznek a pénzügyeinknek, spórolhatunk általuk, és akár még jól is kijöhetünk az egészből, ha végre vége lesz ennek a krízisnek.

Tovább olvasom
Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

2020.04.07.

Aki banki ügyeket szeretne intézni, annak eddig is a rendelkezésére állt számos megoldás annak érdekében, hogy kényelmesebben és gyorsabban tudja megoldani a felmerülő problémákat. Netbank, telefon, vagy akár a bankok által biztosított mobilalkalmazások. Ugyanígy a hiteligénylés is megoldható már egy ideje az interneten keresztül.

Tovább olvasom