fbpx
Hirdetés

Okok, amelyek miatt érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

2021.09.01.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:20

Az előzetes hitelbírálat igénylésének lehetősége mindenki számára adott, mégis kevesen élnek vele – az alábbiakban bemutatjuk, miért tedd meg, ha lakáshitelt készülsz felvenni.

Okok, amelyek miatt érdemes előzetes hitelbírálatot kérni

Az előzetes hitelbírálat rengeteg bosszúságtól kímélhet meg, hiszen ebből kiderül, hogy mekkora hitelre vagy jogosult, ami egy lakásvásárlás során nem csak megkönnyíti a helyzetedet, de előnyökhöz is juttat. Lássuk, mit kell tudnod róla!

Az eladó szempontjából egyenlő esélyekkel indulsz a lakásért

Ha rendelkezel a megfelelő mennyiségű készpénzzel, akkor akár azonnal le is bonyolíthatod az üzletet, ami az eladó szempontjából ideális, hiszen minél hamarabb szeretne túladni a lakásán. Hitelből vásárolva viszont kockázatos lehet a dolog, hiszen lehetséges, hogy a bank nem adja meg a kellő összeget. Ha viszont rendelkezel az előzetes hitelbírálat eredményével, és ezt igazolni is tudod, az eladó számára biztosítékot jelent, azaz nagyobb eséllyel jutsz el az ingatlan megvásárlásáig.

A kérelmed elutasítása anyagi veszteség is

Ha nem igényelsz előzetes hitelbírálatot, a bank pedig elutasítja a kölcsönfelvételi igényedet, akkor egy jelentősebb összegtől is búcsút vehetsz, ugyanis ki kell fizetned az ügyvéd munkadíját, az értékbecslés díját, a tulajdoni lap árát, valamint a foglalód is az eladónál marad, ami az ingatlan értékének 10%-a. Az előzetes hitelbírálattal azonban tudni fogod, hogy milyen ingatlant vásárolhatsz meg.

Egyszerűsödik a hiteligénylés folyamata is

Mivel a hitelbírálat részben megegyezik az előzetes hitelbírálattal, valamennyivel rövidül a folyamat, azaz hamarabb juthatsz el a folyósításig, ám ez csak abban az esetben igaz, ha a bank, ahol az előzetes hitelbírálatot kérted, azonos azzal, amelyiknél a hitelt igényelnéd.

Az előzetes hitelbírálat többnyire ingyenes

Érdemes figyelned arra is, hogy nem minden bank biztosítja ingyenesen az előzetes hitelbírálatot, ám a legtöbb esetben nem kell fizetned érte. Ehhez kapcsolódik, hogy az előzetes hitelbírálatnak sokszor határideje van, azaz az ajánlat csak egy bizonyos ideig érvényes.

Több banktól is kérhetsz előzetes hitelbírálatot

Mivel nincs az előzetes hitelbírálatok számára vonatkozó megkötés, több banknál is kérheted, és így a hitel, illetve a bank kiválasztása is leegyszerűsödik, hiszen nyilván a legjobb ajánlatot fogod elfogadni. Ettől függetlenül magadnak is megkönnyíted a helyzetet, ha csak azoktól a bankoktól kérsz előzetes hitelbírálatot, amelyek már alaphelyzetben is megfelelnek az elvárásaidnak.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az előzetes hitelbírálat folyamata

Az előzetes hitelbírálat folyamata

2021.03.29.

Az előzetes hitelbírálat folyamata gyorsan lezajlik, ráadásul sokat segít a döntésben, ezért mindig érdemes igénybe venni a lehetőséget!

Tovább olvasom
Mennyire megbízható jelenleg egy előzetes hitelminősítés?

Mennyire megbízható jelenleg egy előzetes hitelminősítés?

2021.05.10.

Az előzetes hitelminősítés több szempontból is hasznos, ám a megbízhatósága minimum kérdéses, illetve bankonként eltérő is – mutatjuk az okokat.

Tovább olvasom