Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

2024.02.01.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. február 1. 12:24

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel két népszerű otthonteremtési támogatás, amelyeket a kormány a gyermekvállalás ösztönzésére nyújt. De mi a helyzet, ha már úton van a baba? Hogy lehet ilyenkor igényelni? Utánajártunk, hogyan igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba. Mutatjuk, hogy hogyan.

Így igényelheted a CSOK Pluszt és a Babavárót ha már úton van a baba

Támogatások gyermeket vállalóknak – CSOK Plusz és Babaváró

A CSOK Plusz egy támogatás, amelyet a házaspárok igényelhetnek, ha vállalnak legalább egy gyermeket. A támogatás összege a gyermekek számától függően akár 50 millió forint is lehet. A támogatást az ingatlan vásárlására, bővítésére, korszerűsítésére vagy építésére lehet felhasználni.

A Babaváró hitel egy – akár – kamatmentes, maximum 11 millió forintos szabad felhasználású hitel, amelyet a házaspárok igényelhetnek, ha vállalnak legalább egy gyermeket. A hitel törlesztése a gyermek születésétől kezdődően 3 évre felfüggeszthető, és a harmadik gyermek születése esetén a fennálló tartozás teljes egészét elengedik.

CSOK Plusz hitel igénylése, ha már úton van a baba

A CSOK Plusz hitel igénylésekor előírás, hogy a házaspár legalább egy gyereket vállaljon.

A felvehető hitelösszeg megállapításakor a meglévő és a vállalt gyerekekkel is számítanak.

Fontos, hogy CSOK Plusz hitel igényléskor nem számít megszületett gyermeknek a magzat, akkor sem, ha már betöltötte a 12 hetes kort. Vagyis, ha a feleség igényléskor már várandós, akkor egy gyermeket máris vállalhatnak.

Abban az esetben, ha a magzat a 12. hetes kor után elhal, a gyermekvállalást ebben az esetben is teljesítettnek tekinthető.

A Babaváró hitel igénylése, ha már úton van a baba

Amikor a feleség már gyermeket vár, és a magzat már betöltötte a 12 hetes kort, akkor a Babaváró támogatás igénylésével együtt a gyermeket is le lehet jelenteni. Ha a magzat mégsem születik meg, akkor is megszületettnek kell tekinteni.

Ez a futamidő végéig biztosítja a kamatmentességet, és azonnal kérhető a törlesztés 3 éves felfüggesztése. Ez azt jelenti, hogy a Babaváró hitelt el sem kell kezdeni törleszteni.

Egy támogatásnál jobb a kettő – a Babaváró és a CSOK Plusz egyszerre is igényelhető

A Babaváró támogatás és a CSOK Plusz két különböző típusú állami támogatás, amelyek a családalapítást és lakásvásárlást támogatják. Mindkettőt igénybe lehet venni, mivel különböző célokat szolgálnak.

A Babaváró támogatás a családalapítást segíti, és a támogatást a gyermekvállalás előtt lehet igényelni. Ez a támogatás a házaspároknak jár, akik első gyermeküket vállalják.

A CSOK Plusz viszont inkább a lakásvásárlást és felújítást támogatja. A CSOK Plusz hitel is igényelhető, ha a család bővülni fog.

Tehát ha valaki családot alapít, és szeretné mind a Babaváró támogatást, mind a CSOK Pluszt igénybe venni, akkor ezt megteheti, mivel ez két különböző típusú támogatás.

A két támogatást tehát együtt is igénybe lehet venni.

Fontos, hogy a CSOK Plusz hitel és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspárnak mindkét támogatásra vonatkozóan meg kell felelnie a feltételeknek.

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspárnak mindkét támogatást egy banknál kell igényelnie.

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint egy támogatásnál jobb a kettő, mert

  • több pénzt jelenthet. A két támogatás összege nagyobb lehet, mint egy támogatás összege.
  • összetettebb igényeket kielégíthet. A két támogatás kombinálásával többféle célt is elérhetünk.

Például, a CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése esetén a házaspár akár 61 millió forintos támogatást is kaphat. ( CSOK Plusz esetén kamattámogatott hitel formájában) Ez a támogatás elegendő lehet egy nagyobb lakás vásárlására, vagy egy családi ház építésére.

Fontos azonban, hogy a két támogatás együttes igénylése esetén is meg kell felelnünk a feltételeknek.

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel együttes igénylése egy remek lehetőség arra, hogy a házaspárok kedvező feltételekkel vásároljanak, bővítsenek, korszerűsítsenek vagy építsenek ingatlant.

Azonban fontos, hogy a házaspárok mindkét támogatásra vonatkozóan megismerjék a feltételeket.

Összefoglalás

A CSOK Plusz és a Babaváró hitel célja a gyermekvállalás ösztönzése és az otthonteremtés támogatása. Ezeket a támogatásokat akkor is igényelhetik a házaspárok, ha már úton van a baba. A CSOK Plusz hitel egy gyermek vállalása esetén is igényelhető, a hitel összege a gyermekszám függvényében változik, és többféle célra, például ingatlan vásárlására, bővítésére használható fel. A Babaváró hitel egy kamatmentes, akár 11 millió forintos szabad felhasználású hitel, amelynek törlesztése gyermek születése esetén felfüggeszthető, és a harmadik gyermek érkezése után a fennálló tartozás elengedésre kerül. A két támogatás együtt is igényelhető, ami jelentős anyagi segítséget nyújthat a családok számára. Az igényléshez meg kell felelni bizonyos feltételeknek, és fontos, hogy a pár tisztában legyen a lehetőségekkel és követelményekkel.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

Van hitelem, akkor is vehetek fel babaváró hitelt?

2020.08.19.

Röviden: igen! Kicsit hosszabban: az attól függ… Lássuk, min múlik, hogy vehetsz-e fel babavárót, ha már van hiteled!

Tovább olvasom
Babaváró hitel KHR (BAR) lista esetén – lehetséges?

Babaváró hitel KHR (BAR) lista esetén – lehetséges?

2020.03.11.

Ha babaváró hitelt szeretnél igényelni, akkor a szokásosnál jóval több feltételt kell teljesítened annak ellenére, hogy gyakorlatilag ez is csak egyfajta személyi kölcsön. A különbségeket már sokszor taglaltuk, így nem mennénk bele részletesen, hiszen az erre vonatkozó cikkeinket megtalálhatod itt, a blogunkon. Az viszont eddig nem került szóba, hogy a babaváró hitel KHR, vagyis BAR listások igényelhetnek-e; ezt most pótoljuk.

Tovább olvasom
Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

2023.09.07.

Jelentősen változik a Babaváró hitel 2024-től. A legnépszerűbb támogatást igényelni kívánók lehetőségei jelentősen csökkennek, így aki igényelne még Babaváró támogatást, annak tisztában kell lennie a változásokkal. Segítünk eligazodni.

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

2020.10.12.

A babaváró kölcsönnek számos feltétele van, és elég, ha csak az egyiket nem tudod teljesíteni, máris elutasítják a kérelmedet. Ezen felül természetesen a jövedelmi helyzet és az igényelt összeg viszonya is okozhatja, hogy nem kapod meg, ez azonban nem segít abban az esetben, ha pénzre lenne szükséged.

Tovább olvasom