Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

2021.06.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:19

Külföldi jövedelemmel megoldható a hitelfelvétel, de érdemes ismerni a folyamat külföldön dolgozókra vonatkozó szabályait – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

A külföldi jövedelem sok banknál ha nem is kizáró, de a folyamatot megnehezítő tényező volt mindig is, ám szerencsére a pénzintézeteknél is felismerték azt, hogy a hitelpiac egy igen komoly részétől esnek el, ha nem lazítanak a szabályokon. Ez szerencsére meg is történt, így már azok számára is elérhetőek a magyarországi hitelek, akik a szomszédos országokban vállalnak munkát.

Milyen feltételek vonatkoznak a külföldi jövedelemre?

A pénzintézetek egy része – sajnos nem mindegyik – elfogadja a külföldi jövedelmet, ám szigorúbb feltételekkel. A külföldi munkaviszony határozatlan idejű kell, hogy legyen, és az Európai Unió tagállamaiban, illetve Svájcban és Nagy-Britanniában szerzett jövedelem többnyire elfogadható, ám akad olyan bank is, amely az osztrák, szlovák és szlovén jövedelmeken túl más külföldi jövedelmet nem fogad el, vagy csak abban az esetben, ha olyan adóstárs vonható be az ügyletbe, aki magyarországi jövedelemmel rendelkezik.

Mi a helyzet a határozott idejű munkaszerződésekkel?

A határozott idejű munkaviszonyból származó, külföldi jövedelemre még szigorúbb feltételek vonatkoznak. Fontos például, hogy az igénylő munkaviszonyát korábban meghosszabbították-e, és, ha igen, hányszor, de a munkaviszony létesítésének eredeti dátuma, illetve a jelenlegi hosszabbítás hátralévő időtartama is lényeges. Ezzel szemben viszont a pedagógusok, a fegyveres testületek tagjai és a minisztériumi dolgozók esetében a határozott idejű munkaviszony minden pénzintézetnél előnyt jelent.

A nem elfogadható jövedelemtípusok

A legtöbb pénzintézetnél a következő jövedelemtípusok nem elfogadhatóak: a megbízási díj, a bónusz, a prémium, a jutalom, az osztalék, valamint a szálláshely-szolgáltatásból származó jövedelem. Minden alkalmazotti munkaviszony figyelembe vehető a legtöbb banknál, ám akadnak olyan ágazatok, amelyeket a legtöbb helyen elutasítják; ilyen például a turizmus, vagy épp a vendéglátás.

Amennyiben külföldi jövedelemmel rendelkezel, és hitelt szeretnél felvenni, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

2021.10.29.

Alkalmazotti jogviszony esetén a jövedelmünket igazolnunk kell hitelfelvételkor. Ehhez munkáltatói igazolásra lesz szükség. Mi van, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást bemutatni? Körüljártuk a témát, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül.

Tovább olvasom
Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Tovább olvasom
A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

2021.08.30.

A gyermekek száma a családi adókedvezmény révén befolyásolja a hitelfelvételt is – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

2021.06.28.

Módosíthatja a bank egyoldalúan a kamatokat, és ha igen, milyen esetekben? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával