Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

2020.05.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:31

A koronavírus-járvány miatt a bankok egyszerűsített eljárással kínálják a kölcsöneiket, és ez gyakorlatilag az összes hiteltermékre igaz a személyi kölcsönöktől a jelzáloghitelekig. Az előbbieknél ugyan nem szembetűnő a változás, ám az utóbbiak esetében akad néhány fontos különbség, amivel érdemes tisztában lenned, ha mostanában szeretnél ingatlant vásárolni.

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

Az egyszerűsített eljárás lényege, hogy a hitelek gyorsabban, egyszerűbben, a személyes kontaktok minimalizálásával legyenek felvehetőek. Ennek érdekében a hiteligényléshez szükséges dokumentumok egy része elektronikus formában, e-mailen keresztül is beadható, ráadásul a hivatalos ügyintézésben tapasztalható nehézségek miatt egyszerűsödött a dokumentációs igény is. Egy lakáshitel felvételekor eddig a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződésre volt szükség, ám ez most nem elvárás. A Minősített Fogyasztóbarát Lakáskölcsön igénylése esetén helyettesíthető vételi szándéknyilatkozattal, vagy előszerződéssel, az adásvételi szerződést pedig ráér a hitelbírálat előtt benyújtani. Plusz könnyítés, hogyha az adásvételt készítő ügyvéd nyilatkozik arról, hogy a bankba benyújtott szerződéses dokumentumok megegyeznek a földhivatalba benyújtott dokumentumokkal, akkor később sem kell az érkeztetett szerződést leadni a bankhoz.

Az egyszerűsített eljárásban a munkáltatói igazolás is változik némileg. Jelenleg ez elektronikus, vagy cégszerű aláírással elektronikus úton is beadható, ám banktól függ, hogy megfelel-e a munkavállaló e-mail címéről küldve, vagy a munkáltatónak, illetve a könyvelő cégnek kell-e azt küldenie. Szintén banktól függően elfogadható az eNAV jövedelemigazolás is.

A babaváró hitelhez, a támogatott lakáshitelhez, valamint a lakáscélú állami támogatásokhoz, azaz a CSOK-hoz és a falusi CSOK-hoz a TB jogviszonyt is igazolni kell, eddig papír alapon, most azonban az elektronikus TB igazolást is elfogadják, amit az Ügyfélkapun keresztül lehet igényelni PDF formátumban. Az adóigazolás szintén elfogadható elektronikus verzióban, amennyiben az a NAV által kiadott és elektronikus aláírással ellátott. Az igénylésénél igazolni kell például a büntetlen előéletet és a köztartozás-mentességet, és a járványveszély miatt ezekről sem szükséges hivatalos dokumentum benyújtása, hiszen nyilatkozni is lehet róluk a kérelemben.

Az egyszerűsített eljárás tehát tényleg megkönnyíti a hitelfelvételt, így könnyebben juthatsz át az igénylési procedúrán. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, keress fel bennünket elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Lakáshitel ajánlatok egy helyen, válogatottan!

Lakáshitel ajánlatok egy helyen, válogatottan!

2019.12.16.

Lakást szeretnél vásárolni, de nem áll a rendelkezésedre a teljes hitelösszeg? Akkor nálunk jó helyen jársz, hiszen oldalunkon a legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen találhatóak meg!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

2021.01.13.

A Provident kölcsönei népszerűbbek, mint valaha; lássuk a miérteket!

Tovább olvasom
Új személyi kölcsön a Budapest Banktól!

Új személyi kölcsön a Budapest Banktól!

2020.05.25.

Személyi kölcsönre lenne szükséged, és hallottad, hogy év végéig kedvezményes THM-mel vehetsz fel fedezet nélküli hitelt gyakorlatilag az összes banknál? Ne kapkodd el a hitelfelvételt, hiszen 2021. január 1.-től a régi értékek állnak vissza, és ha rosszul választhatsz, igencsak sok pénzed bánhatja! Olvasd el előbb az alábbi cikket, mert ajánlunk Neked valamit: az új személyi kölcsönt a Budapest Banknál!

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával