Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

3+1 tanács hitelfelvétel előtt

2021.03.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 26. 15:56

Olvasd el tanácsainkat hitelfelvétel esetére, mert rengeteg bosszúságtól és komoly anyagi veszteségektől kímélheted meg magad!

3+1 tanács hitelfelvétel előtt

Az interneten terjedő tanácsokkal Dunát lehetne rekeszteni, és sajnos a legtöbbjét elolvasni szimpla időpazarlás, ám ezzel a cikkel nem ez lesz a helyzet. Szakértőinkkel közösen állítottuk össze őket, akik tudják, hogy mire kell figyelni hitelfelvétel előtt.

1. Alaposan fontold meg!

Mindent végy figyelembe a hitelfelvétel előtt, de a legfontosabb, hogy a jövedelmi helyzeted alapján számold ki, mennyi törlesztőrészletet tudsz kényelmesen bevállalni! Fontos tudnod, hogy a JTM szabályozás alapján havi 500.000 forintos nettó jövedelem alatt ez maximum 50% lehet, míg felette 60%, ám a bankok legtöbbje ezt lényegesen alacsonyabban állapítja meg. Neked azonban még ennél is körültekintőbbnek kell lenned, és figyelembe kell venned a mindennapi életedhez szükséges összeget, de emellett a vészhelyzetekre is fel kell készülnöd.

Ennél azonban fontosabb, hogy átgondold: valóban szükséged van-e a hitelre. Ha ugyanis másként is meg tudod oldani a felmerülő problémát, ami miatt hitelt vennél fel, érdemesebb azt választanod. Ha ehhez idő kell, hát szánd rá, de jobban jársz, ha nem vered magad adósságba!

2. Nézz utána mindennek a hitellel kapcsolatban!

Ha mindenképp a hitelfelvétel mellé teszed a voksod, érdemes az adott hitelkonstrukcióval kapcsolatos minden információt beszerezned. Így például jó, ha tudod, hogy az adott hiteltermék esetében milyen feltételek vonatkoznak a végtörlesztésre, mik a feltételek a szerződésfelmondás esetén, illetve, hogy milyen kedvezményeket vehetsz igénybe.

3. Hasonlítsd össze a hiteleket!

Hitelfelvétel előtt a legfontosabb, hogy a lehető legjobb konstrukciót megtaláld. Ennek érdekében nem kell mást tenned, mint összehasonlítani a bankok ajánlatait, majd választani. Vedd figyelembe a teljes visszafizetendő összeget, a díjakat, az egyéb költségeket, illetve a kockázatokat, és persze nem szabad figyelmen kívül hagynod az esetleges akciókat sem, hiszen így rengeteget spórolhatsz!

+1. Használd oldalunkat!

Weboldalunkon minden fontos információt megtalálsz a bankok legjobb ajánlatairól, és könnyen össze is hasonlíthatod őket, majd az igénylést is elindíthatod online, csupán néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom
Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

Mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni?

2020.05.21.

Azt, hogy mikor éri meg a babaváró kölcsönt felvenni, nagyon egyszerűen meg tudjuk válaszolni Neked: bármikor! Ez szó szerint értendő, ugyanis a babaváró kölcsönnek gyakorlatilag nincs hátránya. Csupán abban az esetben elérhetetlen a számodra, ha egyedülálló vagy.

Tovább olvasom
Kedvező személyi kölcsönök – nézzünk egy-két példát!

Kedvező személyi kölcsönök – nézzünk egy-két példát!

2020.09.08.

Kedvező személyi kölcsönt keresel? Nem lehetetlen vállalkozás, hiszen jelenleg mindegyik az, ám 2021. január elsejétől ez a helyzet változni fog, tehát alaposan meg kell fontolnod, hogy mit is választasz! Mivel hitelekkel foglalkozunk, ezekkel kelünk és fekszünk, van rálátásunk a konstrukciók alakulására, ezért tudunk neked olyan személyi kölcsönt ajánlani, amellyel elégedett leszel.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával