Milyen nyugdíjbiztosítást érdemes kötni?

Kétféle nyugdíjbiztosítási lehetőség közül választhatsz, és mindkettőnek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai.

  • Hagyományos nyugdíjbiztosítás

A hagyományos nyugdíjbiztosítás előnye, hogy a hozam fix és garantált, tehát a szerződésben lefektetett hozamokat mindenképpen megkapod, a hátránya pedig a hozam mértéke, ami viszonylag alacsony, és a biztosítók határozzák meg, vagyis többféle kamattal is találkozhatsz az összehasonlításuk során. Ha szeretnél biztosra menni, ne hagyd ki az ajánlatok összevetését, és válaszd a legmagasabb hozamú nyugdíjbiztosítást!

  • Befektetési egységhez kötött (unit-linked) nyugdíjbiztosítás

A unit-linked nyugdíjbiztosításhoz egy értékpapír-számla tartozik, és többféle befektetési alap közül kell kiválasztanod, hogy a befizetéseket melyikben szeretnéd elhelyezni. Ebben az esetben a hozam változó lesz, viszont ha jól döntesz, jóval magasabb is lehet, mint egy hagyományos nyugdíjbiztosításnál.

A unit-linked nyugdíjbiztosítások előnye, hogy a hozam nem függ a jegybanki alapkamattól és az inflációtól, ráadásul akár nemzetközi értékpapírok hasznából is részesedhetsz, ha mellettük teszed le a voksod. A nemzetközi értékpapír-piacon megszerzett hozam legtöbbször meghaladja az infláció mértékét.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A személyi kölcsönről, mit kell tudni?

A személyi kölcsönről, mit kell tudni?

2018.05.25.

Ha személyi kölcsönről szeretnél bővebb információt, akkor tudnod kell, hogy bizonyos feltételeknek meg kell felelned. Ugyanis ezek teljesítése nélkül nem fogod megkapni. Sokan szeretnének hitelt felvenni, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy mik is azok a kritériumok, amiket teljesíteniük kell.

Tovább olvasom
5+1 tipp, hogy elkerüld a pénzügyi gondokat

5+1 tipp, hogy elkerüld a pénzügyi gondokat

2021.02.10.

A pénzügyi gondok bármikor felüthetik a fejüket, és komoly problémákat is okozhatnak, ezért érdemes mindent megtenni, hogy elkerülhesd őket.

Tovább olvasom
Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

2019.11.14.

Egy lakáshitel igénylésekor rengeteg dokumentumot kell beszerezni. Még annál is több egyéb tennivaló van, ami ahhoz szükséges, hogy a megvásárolt ingatlan a tulajdonunkba kerülhessen; például a földhivatalban is muszáj lesz megfordulnunk.

Tovább olvasom
Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

2022.04.06.

A kamatstopot a kormány a hitelesek védelme érdekében hozta létre. Az emelkedő jegybanki alapkamat miatt ugyanis a jelzáloghitelek törlesztőrészletei megemelkednének. Ez az intézkedés értünk van. Mutatjuk, hogy pontosan mennyit spórolhatunk a kamatstoppal.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával