Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

2020.06.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:30

Sokféle pénzügyi termékhez tartozik kiegészítésként valamilyen balesetbiztosítás, ezzel együtt érdemes átgondolni, hogy nincs-e esetleg szükségünk egyénre szabott ajánlatra. Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

A balesetbiztosítás sok ember életében úgy van jelen, hogy valamilyen más biztosításhoz kötődik kiegészítésként. A fő biztosítás lehet például egy lakásbiztosítás, életbiztosítás, vagy casco. Az első kérdés, amelyet fel kell tennünk: miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

Ha úgy látjuk, hogy a balesetveszély fokozottabban van jelen életünkben és szeretnénk a várható káresemények okozta nehézségeket csökkenteni, érdemes a fő biztosítás mellett a baleseti rész részleteire is odafigyelni. Egyértelmű a helyzet, minél inkább személyre szabott egy baleset biztosítás, annál inkább tudja szolgálni igényeinket.

Jó példa erre a lakásbiztosítás, amely sokféle balesetbiztosítási elemet tartalmazhat. Sokszor csak a rokkantsággal, vagy a halállal végződő balesetekre fizet, de a szolgáltatások köre természetesen kibővíthető, például lehet kérni, hogy baleset bekövetkezte miatti műtétekre, vagy esetleg égési sérülésekre is térítsen a biztosító.

A koronavírus-járvány okozta helyzetben fokozottan tapasztalhattuk meg, hogy milyen fontos lehet egy jól megkötött biztosítás. Ez a balesetbiztosításra is igaz. Az emberek a lakhely elhagyási korlátozás, illetve a tényleges, vagy önkéntes karantén miatt jelentős részt otthon tartózkodtak, és rengetegen végeztek olyan felújítási-, építési, és/vagy kerti munkát, amelyre máskor nem volt lehetőségük. Összességében az emberek jobban ki voltak téve a különböző balesetek veszélyeinek.

Persze nemcsak otthonukban érhet minket baleset, ezért érdemes átgondolni, hogy baj esetére be vagyunk-e megfelelően biztosítva. Ha nem, milyen szerződéssel tudunk ezen változtatni?

Érdemes tudni, hogy egy balesetbiztosítás a kezelési, műtéti és egyéb járulékos költségek terén, a felépülésben, a rehabilitációban egyaránt segítséget nyújthat.

A balesetbiztosításoknál a leggyakrabban biztosítható események körébe a közlekedési balesetek során elszenvedett sérülések tartoznak. Ilyenek a csonttörés, az égési sérülések és a szükséges műtétek, valamint az ezekhez kapcsolódó kórházi kezelések.

A balesetbiztosítás nyújtotta szolgáltatások köre széleskörű lehet. Szerződéstől függően többek között baleseti halál, csonttörés, égés esetén, valamint rokkantságra kaphatunk pénzt, valamint operációs, illetve kórházi napi térítéshez juthatunk hozzá. A biztosítók az balesetbiztosítás keretein belül különböző járadékszolgáltatásokat, keresőképtelenségi térítést, esetleg orvosi call center szolgáltatást is nyújthatnak számunkra.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen gyermekcélú balesetbiztosítást válasszunk?

Milyen gyermekcélú balesetbiztosítást válasszunk?

2021.04.29.

Gyermekcélú balesetbiztosítást több okból is érdemes választanod, ám nem mindegy, hogy milyet – mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom